x
Vse kategorije

KAJ NAJ NAREDIM, DA BO MOJ OTROK HITREJE ZASPAL?

torek, 27 april 2021

Vzorci spanja dojenčkov so različni. Pravijo, da tako kot so spali v trebuščku oz. bili aktivni naj bi tudi potem, ko se rodijo imeli enak ritem. Drži to pri vas? 

Nekateri spijo po več ur naenkrat, medtem ko drugi dremajo večkrat po kratek čas. Vpeljati otroka v rutino spanja se lahko zdi zastrašujoča naloga. Potrebna sta potrpljenje in čas. In vsekakor konsistenca.
Tu je nekaj preizkušenih korakov, s katerimi lahko otroka uspavate:

1. Čas je vse
Najprej začnite tako, da ga vsak večer položite v svojo posteljico ob enaki uri. Ne pričakujte, da bodo takoj veseli te navade. To je samo za oblikovanje rutine in navajanje na to novo izkušnjo.

2. Ne igrajte iger ...
Igranje iger pred spanjem stimulira vašega otroka in ga naredi bolj budnega in nepripravljenega za spanje.

3. Vpliv svetlobe
Luči in svetloba prižgejo start gumb na biološki uri, pravi Elizabeth Pantley, avtorica knjige The No-Cry Sleep Solution. Po drugi strani pa tema sproži v možganih, da sprosti melatonin, ključni hormon spanja. Naj bodo dojenčkovi dnevi svetli (tudi ob spanju) in noči temne.

4. Nekateri dojenčki pogosto za spijo med hranjenjem ali po njem
… Če je vaš otrok eden izmed njih, ga poskusite hraniti čim bližje uri pred spanjem.

5. Postelja, kopel in še več
Prijetna topla kopel lahko pomaga dojenčku zaspati pred spanjem. Uporabite Frezyderm Baby Bath kopel (klik) z izvlečkom kamilice, ki jih pomiri in tako postanejo bolj mirni. Otroško kopanje zaključite z  Frezyderm Baby Hydra Milk (klik). To hidratantno mleko vlaži otroško kožo, hkrati pa jo ščiti pred dehidracijo in suhostjo. Mleko vmasirajte v otrokovo kožo z nežnimi, počasnimi gibi. Ta pomirjujoča masaža bo vašega otroka pomirila in spodbudila k spanju.

6. Pravljica pred spanjem
Branje dojenčka in otroke uspava. Naj bo vaš glas nežen in ritem branja počasen. Vseeno je, kaj preberete, lahko je celo TV vodnik. Šteje način, kako ga berete.

7. Otroku naj bo prijetno toplo
Poskrbite, da bo vaš otrok tesno zavit v svojo posteljico, pri tem pazite, da mu ne bo prevroče in da ga ne bo zeblo.

8. Povijanje (swaddling)
Povijanje je umetnost prijetnega zavijanja otroka v odejo za toploto in varnost. Dojenčku prepreči, da bi bil vznemirjen hkrati pa pomaga, da je dojenčku toplo in tako tudi bolj miren.

Gledanje odraščanja vaših otrok je hkrati vznemirljivo, strašljivo in čudovito, vsi izdelki Frezyderm pa so oblikovani tako, da vključujejo varne in učinkovite sestavine, ki nežno negujejo in ščitijo občutljivo kožo. Z vami smo na vsakem koraku.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.