x
Vse kategorije
Mariplant čaj za bolnike s sladkorno boleznijo, 60 g
Mariplant čaj za bolnike s sladkorno boleznijo, 60 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Mariplant čaj za bolnike s sladkorno boleznijo, 60 g

Proizvajalec: galensko zdravilo
Čaj za zniževanje povišane vrednost glukoze v krvi.
Cena: 5,84 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka čaj

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Ocene in mnenja

Opis

GALENSKI IZDELEK

Sestava

100 g zdravilnega čaja vsebuje 12 g Alchemillae herba (zel navadne plahtice), 20 g Cardui Benedicti herba (zel benediktinke), 8 g Farfare folium (list navadnega lapuha), 8 g Maydis stigmata (koruzni laski), 16 g Myrtilli folium (list navadne borovnice), 12 g Phaseoli legumina (lupina stročjega fižola), 7 g Rubi idaei folium (list malinjaka), 5 g Taraxaci radix (korenina regrata) in 12 g
Taraxaci herba (zel regrata).

Vsebnost

Ena vrečka vsebuje 60 g zdravilnega čaja.

Način delovanja

Zdravilna zelišča, ki se nahajajo v čajni mešanici za sladkorne bolnike, so posebej cenjena v ljudski medicini. Delujejo diuretično in antidiabetično. Čaj lahko uporabljate le kot dopolnilo k ostalim predpisanim zdravilom za sladkorno bolezen ali pri povišanih vrednostih glukoze v krvi, kjer po posvetu z zdravnikom še ni potrebno zdravljenje!

Terapevtske indikacije

    * povišana vrednost glukoze v krvi
 
Čaj za sladkorne bolnike nikakor ne more nadomestiti zdravil, ki vam jih je za zdravljenje sladkorne bolezni predpisal zdravnik! Uporabljate ga lahko le kot dopolnilo k ostalim predpisanim zdravilom!
 
Kdaj ne smete uporabiti Čaja za sladkorne bolnike?
Ne uporabljajte Čaja za sladkorne bolnike, če ste preobčutljivi (alergični) na katerokoli sestavino zdravila.

Možni neželeni učinki

Kot vsa zdravila, ima lahko tudi Čaj za sladkorne bolnike neželene učinke. Resni neželeni škodljivi učinki so redki. Neželeni učinki so:
 
    * prebavne motnje,
    * alergične reakcije na koži. 
 
V takih primerih svetujemo začasno prekinitev uporabe zdravila. Če opazite katerikoli neželen učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

Nosečnost in dojenje

Ne uporabljajte Čaja za sladkorne bolnike, če ste noseči ali če dojite. Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Opozorilo

Čaj za sladkorne bolnike nikakor ne more nadomestiti zdravil, ki vam jih je za zdravljenje sladkorne bolezni predpisal zdravnik! Uporabljate ga lahko le kot dopolnilo k ostalim predpisanim zdravilom!
Če jemljete zdravila za zdravljenje sladkorne bolezni, se o pitju Čaja za sladkorne bolnike dodatno posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom!

Kako jemati / uporabljati Čaj za sladkorne bolnike?

Eno žlico zdravilnega čaja prelijte z 200 ml vrele vode, pustite stati pol ure in precedite. Sveže pripravljen čaj pijte dva do trikrat dnevno.

Shranjevanje

Čaj za sladkorne bolnike shranjujte zaščitenega pred vlago pri temperaturi do 25°C. Zdravilo shranjujte v originalni ovojnini.
Zdravilni čaj shranjujte nedosegljivo otrokom!

Uporabnost

Datum izteka roka uporabnosti je označen na ovojnini. Zdravilnega čaja ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatlici. Ne uporabljajte, če ste opazili plesen ali druge vidne znake kvarjenja.
 
Režim izdaje zdravila
Zdravilni čaj se izdaja brez recepta v lekarnah.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Slab zadah

Zakaj pride do slabega zadaha iz ust?
Zadah povzročajo bolezni zob in dlesni, lahko pa je pogojen s posameznimi vrstami hrane in razpadanjem delcev hrane v ustni votlini. Večina ljudi ga opazi zjutraj, če dlje časa ne zaužijejo hrane ali če so dehidrirani. Zadah je lahko tudi posledica vnetja zgornjih dihal ali pa simptom nekaterih bolezni, kot npr. bolezni jeter, ledvic ali sladkorne bolezni. Kajenje prav tako povzroča neprijeten zadah. Bolnik se pogosto težave ne zaveda.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Hepabion čaj s pegastim badljem, 100 g

5,37 €

Trpotec zdravilni čaj, 70 g

4,26 €
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka čaj

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.