x
Vse kategorije

Nasveti za pravilno shranjevanje in uživanje homeopatskih zdravil

sreda, 14 marec 2012

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki obravnava bolnika celostno in učinkovito vzpodbuja naravno zmožnost naše samoozdravitve.Homeopatska zdravila vsebujejo minimalne količine zdravilnih učinkovin in so pripravljena po postopku, ki ga imenujemo potenciranje.

1 odmerek = 5 kroglic
Pri majhnih otrocih je krogljice pred zaužitjem priporočljivo raztopiti v malo vode.

Ob užitju kroglice stresemo na dlan (če je le mogoče na dlan tistega, ki mu je zdravilo namenjeno) ali v plastično, keramično ali stekleno posodico in jih namestimo pod jezik, kjer se počasi raztopijo.

Morebitnih odvečnih, na dlan stresenih kroglic, ne smemo vračati v stekleničko. Prav tako se ne smemo dotikati kroglic, namenjenih nekomu drugemu.

Če je kroglice pred užitjem potrebno raztopiti v vodi, pri tem ne smemo uporabljati kovinskih temveč lesene, steklene ali plastične žličke.

Zdravil ne smemo uživati skupaj s hrano - med užitjem hrane in zdravila mora preteči najmanj 20 minut, enako velja tudi za umivanje zob in kajenje, lahko pa pijemo vodo.

Homeopatsko zdravljenje in zdravljenje z konvencionalno medicino se ne izključujeta in ju lahko izvajamo sočasno. Od zdravnika predpisana zdravila za kronične bolezni vzemimo uro pred ali po zaužitju homeopatskega zdravila.

Med homeopatskim zdravljenjem se izogibamo uživanju kamiličnega in metinega čaja, mentola (bonboni, žvečilni, zobne paste z meto) ter kofeina (kava, kokakola). Prav tako ne uporabljamo mazil, ki vsebujejo mentol ali kafra in ne vdihavamo močnih eteričnih olj. Vse omenjene snovi lahko izničijo ali oslabijo učinek homeopatskih zdravil.

Bolj kot količina kroglic v odmerku je pomembna pogostost odmerjanja - pri homeopatskih zdravilih moramo paziti, da jih ne jemljemo prepogosto . Ponovni odmerek zdravila vzamemo šele takrat, ko se enaki simptomi ponovno pojavijo.

Na primer: če se po odmerku zdravila simptom izboljša (vročina se zniža), z naslednjim odmerkorm počakamo tako dolgo, da učinek oz. delovanje prvega popusti (dokler vročina ne začne ponovno naraščati).

Čeprav v homeopatiji ni strogo predpisanih shem odmerjanja, navajamo priporočeno pogostost odmerjanja homeopatskih zdravil:

Potence C6 - C9 / 3x dnevno
Potence C10 - C15 / 1-2 x dnevno
Potence C30 /1-2 x tedensko

Če je bolezen burna in intenzivna je homeopatsko zdravilo treba pogosteje odmerjati .

Na primer:
če je vročina zelo visoka, moramo cel6 zdravilo v potenci C30 včasih jemati vsake pol ure ali še pogosteje.

Homeopatska zdravila shranjujemo na mirnem mestu, zunaj dosega močnih vonjav (eteričnih olj, parfumov), ne preblizu izvorov sevanja (televizije, računalnika, mobilnega telefona, transformatorjev, mikrovalovne pečice in podobno) in jih ne izpostavljamo močnemu soncu ali vlagi.

V primeru pogostih letalskih potovanj je priporočljivo občasna zdravila nadomestiti z novimi .

OPOZORILO: V primeru resnih bolezni je nujno obiskati zdravnika in zagotoviti prvo pomoč .

Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, če se znaki bolezni ne izboljšajo.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.