Reflexa diabetične nogavice, 1 par

Reflexa nogavice so izdelane posebno za diabetično stopalo. Nega diabetičnega stopala je izrednega pomena.
565334 2562

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Pozor! Slika je simbolična, saj obstaja več različnih barvni odtenkov in velikosti.
 
Reflexa diabetične nogavice so namenjene vsakodnevni uporabi. Izdelane so posebno za diabetično stopalo in so pletene iz najnovejše revolucionarne sintetične preje Holofiber. Edinstvena sestava materiala - polimernemu materialu tkanine so primešani naravni mikroskopski delci, ki so optično odzivni, reagirajo na energijo, ki jo seva telo in se ta veže v tkani polimer - s pomočjo kinetične energije sprošča telo in omogoča povečanje ravni kisika v tkivu.

Ko pride do razširjenja krvnih žil, se raven nasičenja s transkutanim kisikom poveča v povprečju za 10 %. S tem se pospešuje krvni obtok, kar vpliva na hitrejšo regeneracijo in celjenje ran. Reflexa diabetične nogavice bodo osebam z diabetičnim stopalom ter tudi tistim, ki se soočajo s poškodbami in lezijami na nogah in stopalih omogočile boljšo nego (nog in stopal). S toplotnimi študijami kože lahko nekateri uporabniki učinke Reflexa diabetične nogavice občutijo že v 20 minutah. Pred uporabo Reflexa diabetične nogavice se o tveganjih in nezaželenih učinkih predhodno posvetujte z zdravnikom.

Prednosti uporabe Reflexa nogavic

- vpliva na povečanje vaskularnega pretoka
- pomembno vpliva na prekrvavitev tkiva v stopalu
- pomaga pri ohranjevanju toplote stopala
- zmanjšuje otekanje stopal
- zaradi boljše prekrvavite se zmanjša občutek bolečine
- klinično testirane

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Sluh

Vrtoglavica
Prijetno je, ko se s partnerjem zavrtite v ritmu valčka. Kdor zna plesati le v desno stran, bo ob koncu plesa naletel na težavo - na koncu se pari ne vrtijo kot plesalci, temveč se pojavi občutek, kot da se svet vrti okrog njih. Organ za ravnotežje »vas mora dohiteti«; šele ko se umiri tudi tekočina v polkrožnih kanalih, bo vrtoglavica popustila.

Če se vas loti vrtoglavica, ne da bi se predtem vrteli, obstaja za to več razlogov: prenizek krvni tlak, pospešeno dihanje, napete mišice v območju vratnih vretenc ali motnja v organu za ravnotežje.

Organ za ravnotežje se skupaj z organom za sluh nahaja globoko v glavi, in sicer v labirintu. Trije polkrožni kanali so napolnjeni s tekočino, ki se začne, kadar se gibate, premikati in teči - čutne dlačice sporočijo spremembe o toku tekočine na center za ravnotežje v možgansko deblo. Tako zaznate še tako majhno rotacijsko gibanje in pospeševanje gibanja.

V možganskem deblu se zbirajo vsi podatki o položaju telesa - posebni senzorji v sklepih in mišicah zagotavljajo, da tudi z zaprtimi očmi veste, v kateri legi se telo nahaja; oči pošljejo do možganov »popravljene« podatke in kadar se ti podatki ne ujemajo, se pojavi vrtoglavica ali slabost.

Napad vrtoglavice ob spremembi telesa se imenuje položajna vrtoglavica in sodi med lažje oblike omotice. Pojavi se, ko se v polkrožnem kanalu ločijo kalcijevi kristali (tako imenovani otoliti) in se vzporedno z gibanjem premikajo, pri tem pa premočno dražijo čutne celice. V 95 odstotkih pa lahko z namernim hitrim gibom kristale iz čutni celic odstranite.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Reflexa Reflexa
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov