Zoži izbor:

Počisti vse
Cena
Razpon cene med: 5 in 46
Tip izdelka
Vsebuje
Namen
Težava
Tip kože
Predel uporabe
Sestavina
Kdo uporablja?
Mesto delovanja

Hemoroidi/zaprtje

Ta kategorija izdelkov vključuje mazila in kreme za hemoroide, rektalne svečke ali supozitorije, prehranska dopolnila, odvajala, hladilne obkladke in druge pripomočke. Hemoroidi in zaprtje lahko povzročijo neprijetne simptome, kot so bolečine, srbenje, oteklina in krvavitev. Izdelki, namenjeni tej kategoriji, pomagajo pri lajšanju teh simptomov in izboljšujejo udobje posameznika. Nekateri izdelki lahko pomagajo tudi pri pospeševanju celjenja poškodovanih tkiv okoli anusa. S pravilno uporabo izdelkov iz te kategorije se lahko zmanjšajo nelagodje in težave, povezane s hemoroidi in zaprtjem, kar vodi v izboljšanje kakovosti življenja posameznika.

Podrobneje o hemoroidih

Hemoroidi so otekle žile v anusu ali spodnjem delu rektuma. Lahko se pojavijo znotraj rektuma ali zunaj anusa. Simptomi vključujejo srbenje, bolečino, nelagodje, krvavitev med črevesnim gibanjem in občutek polnosti v anusu. Pogosti vzroki za hemoroide vključujejo prekomerno napenjanje pri odvajanju blata, povečan pritisk v medeničnem predelu med nosečnostjo, sedeči način življenja, zaprtje, nosečnost, dedno nagnjenost in staranje. Mazila in kreme za hemoroide so topični izdelki, ki se nanašajo na prizadeto območje okoli anusa, da bi lajšali simptome in spodbudili celjenje. Nekateri izdelki vsebujejo aktivne sestavine, ki pomagajo zmanjšati srbenje, bolečino, oteklino in vnetje. Prehranska dopolnila za hemoroide vsebujejo sestavine, ki lahko pomagajo zmanjšati vnetje, oteklino in nelagodje ter pospešiti celjenje kože okoli anusa.

Zaprtje je težava, pri kateri je črevesno gibanje oteženo, pogosto ali pa se iztrebljanje zmanjša ali odsotno za več dni. Simptomi zaprtja vključujejo trdo blato, občutek nepopolnega praznjenja, napenjanje med odvajanjem blata, bolečine v trebuhu, napihnjenost in nelagodje. Vzroki za zaprtje so lahko različni in vključujejo nezadostno vnos vlaknin v prehrano, pomanjkanje tekočine, premajhno telesno aktivnost, nezdrava prehrana, stres, nekatere zdravstvene težave, kot so bolezni ščitnice, določena zdravila in čustveni dejavniki. Prehranska dopolnila lahko igrajo pomembno vlogo pri obvladovanju zaprtja, še posebej tista, ki vsebujejo sestavine, ki pomagajo pri mehčanju blata, spodbujajo črevesno gibanje in izboljšujejo prebavo. Nekatera prehranska dopolnila vsebujejo naravna odvajala, ki lahko pomagajo spodbuditi črevesno gibanje in olajšati iztrebljanje.

Pripomočki, kozmetični izdelki in prehranska dopolnila zagotovo igrajo pomembno vlogo pri lajšanju simptomov hemoroidov in zaprtja. Redna uporaba izdelkov za olajšanje simptomov lahko pomaga tudi pri preprečevanju ponovitve hemoroidov ali zaprtja.

Preberi več ... Manj
Filtriraj seznam
Razvrsti
Izberi pogled Seznam Mreža
Prikazov na stran

Easylax Micro klizma klistir, 6x9 g

8,66 €

Hemagel Procto rektalne svečke, 5 svečk

8,65 €

HemoSens kapsule, mazilo ali komplet

Od 21,43 €

Himalaya Pilex krema, 30 g

9,79 €

Lactocare Stop 530 mg, 15 tablet

9,80 €

MacroBalans pomoč pri zaprtju, 12 g

12,43 €

MacroBalans pomoč pri zaprtju, 6 g

9,15 €

Marilax čaj proti zaprtju, 50 g

5,07 €

Now Psyllium Husk prehransko dopolnilo v prah...

16,29 €

Proktis M rektalno mazilo, 30 g

8,58 €

Proktis M, 10 svečk

8,69 €

Rektoakut mazilo proti hemoroidom, 20 g

7,00 €

Rektoakut svečke proti hemoroidom, 10 svečk

9,47 €

Squatty potty pručka za reševanje zaprtja, 1 ...

Od 41,87 €

Normia Stop, 20 vrečk

10,78 €

NeoFitoroiD mazilo za rektalno rabo, 40 mL

13,08 €

HEMOpran krema proti hemoroidom, 35 mL

12,70 €

HemoClin hladilni gel v tubi, 37g

10,98 €

Sikapur Med gel za želodec in črevesje, 30 x ...

18,55 €

Waya Lax Junior za otroke - proti zaprtju, 25...

8,48 €

Sollievo PhysioLax 45 - proti zaprtju, 27 ali...

Od 10,33 €

Molis pena za nego pri hemoroidih, 150 mL

7,22 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.