Sensoril in stranski učinki!

torek, 29 november 2016

Vprašanje stranke:

Pozdravljeni,zasledil sem vaš oglas za kapsule Sensoril proti stresu in vas sprašujem,če je to jemanje primerno za kakršno koli stranske učinke npr.na prebavni trak kot je želodec in črevesje mislim v tem smislu,da nebi imel kasneje kake bolećine želočno črevesne z motnjami driske ali zaprtja.Drugo me zanima koliko časa treba jemati,da se vidi pozitivni učinek delovanja na človeku,s tem mislim umiritev stresa in celega telesa oz.umirjene in bistre misli razmišljanja v pozitivni smeri.Hvala za vaša pojasnila. Silvo

Odgovor farmacevta:

Spoštovani!

Kratkotrajno jemanje ashwagandhe (to je namreč glavna sestavina Sensoril prehranskega dodatka) je sorazmeroma varno, medtem ko glede dolgotrajnega jemanja ni narejenih posebnih študij. Visoke doze ashwagandhe lahko v redkih primerih povzročijo težave z želodcem, diarejo in bruhanje.

Posebna opozorila veljajo v primeru diabetesa, saj lahko ashwagandha zniža koncentracijo krvnega sladkorja, kar lahko privede do hipoglikemije. Zato je pri teh skupinah ljudi ustrezen nadzor nad krvnim sladkorjem še toliko bolj pomemben.

Ashwaganda naj se bolj pazljivo uporablja tudi pri ljudeh, ki imajo previsok ali prenizek krvni tlak, saj lahko Ashwaganda krvni tlak še dodatno zniža.

Ashwaganda lahko pri določenih ljudeh poslabša stanje ulkusa, zato pri tovrstnih primerih uporaba Ashwagande ni priporočljiva.

Čas jemanja Ashwagande (Sensoril)

Sensoril pokaže učinke 3 dni po začetku jemanja, za izboljšanje miselnih procesov (pri študiju) pa ga je treba jemati dva tedna.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.