Silistab Achillo opora za Achilovo tetivo

Integrirani silikonski vložek za peto zmanjša pritisk na peto in absorbira tresljaje.
591874 11947

Ocene in mnenja

Opis

Opora za Ahilovo tetivo. Integrirani silikonski vložek za peto zmanjša pritisk na peto in absorbira tresljaje. Silikonsko vodilo okoli Ahilove pete za zaščito.
Dopolnjeno z dodatnim vložkom za peto za izravnavo z drugo nogo.

Kako izmeriti velikost?


Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Pfeifferjeva bolezen

Koga lahko bolezen prizadene?
Infekcijska mononukleoza je bolezen, ki jo povzroča virus Epstein-Barr. Virus vdre v limfatični sistem in se naseli v bezgavkah, jetrih in vranici.

Prizadeti so predvsem malčki, otroci, mladostniki in mladi odrasli. Skoraj vsi odrasli so na bolezen imuni, torej so jo - večinoma ne da bi vedeli - nekoč preboleli.

Potek infekcijske mononukleoze je odvisen od starosti. V zgodnji otroški dobi se jo pogosto zamenja s preprostim prehladom in poteka popolnoma brez posebnosti in zapletov. Povsem drugačna je 'slika pri mladostnikih in mladih odraslih: poleg prehladnih simptomov se pojavijo tudi otekle bezgavke, pri polovici prizadetih pa je vranica zelo povečana, manj pogosto tudi jetra. Včasih nastane kožni izpuščajo

Infekcijska mononukleoza traja navadno en teden (do enega meseca), nato pa izgine tudi povečanje jeter in vranice. Nekateri prizadeti pa se še tedne ali mesece pozneje počutijo brez motivacije, slabotne in občasno depresivne. Zaradi tega so imeli virusno okužbo nekaj časa tudi za mogočo povzročiteljico sindroma kronične utrujenosti.

Zapleti so sicer redki; če nastopijo, niso nikakor nedolžni: infekcijska mononukleoza lahko povzroči hepatitis, vnetje možganskih ovojnic (meningitis), vnetja srčne mišice ali živcev, motnje krvničk in raztrganje vranice.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Thuasne Thuasne
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja