Solgar Kalcijev citrat plus vitamin D, 60 tablet

<p>Kalcij v obliki citrata dosega najbolj&scaron;i izkoristek v organizmu, z dodatkom vitamina D pa zadovoljuje dnevne potrebe pri osebah z okvarami pri mineralizacije kosti.</p>

Kalcij v obliki citrata dosega najboljši izkoristek v organizmu, z dodatkom vitamina D pa zadovoljuje dnevne potrebe pri osebah z okvarami pri mineralizacije kosti.

598267 13996

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Kalcij v obliki citrata dosega najboljši izkoristek v organizmu, z dodatkom vitamina D pa zadovoljuje dnevne potrebe pri osebah z okvarami pri rnineralizacije kosti.
 
Kalcij je mineral, ki je nujno potreben za niz vitalnih procesov v organizmu. V največjem obsegu (99%) se nahaja v kostni masi. Zelo je pomemben primeren vnos kalcija v otroški dobi, v času rasti, vendar tudi kasneje, še pose­bej pri ženskah. Negativna bilanca kalcija lahko privede do zmanjšane gostote kosti - osteopenije in osteoporoze. Poleg tega je kalcij pomemben za krčenje prečno-progaste in gladke muskuiature, sodeluje pri uravnavanju prepustnosti celične membrane, pospešuje zgoščevanje krvi ter ima izražen učinek na osrednji živčni sistem in sproščanje nevrotransmiterjev v sinapsah.
 
Vitamin D je nujno potreben za ravnotežje kalcija in fosforja v organizmu ter za rast in mineralizacijo kosti in zob. Zato je posebno pomemben v otroški dobi. Skupaj s kalcijem se uporablja v preventivi osteoporoze. Kalcijev citrat plus vitamin D tablete so v tej obliki edinstven izdelek na tržišču. 

Način uporabe Solgar tablet

Jemlje se 2 krat dnevno po 1 tableto na dan med obroki ali po priporočilu zdravnika.
 
PRIMERNO ZA VEGANE
 
BREZ SLADKORJA, SOLI lN SKROBA
 
Izdelek ne vsebuje kvasa, pšenice, soje, glutena, niti sestavin iz mleka ter je formuliran brez uporabe konzervansov, umetnih arom ali barvil.
 
PAKIRANJE
Steklenička s 60 tabletami
 
AKTIVNE SESTAVINE
- Kalcij (citrat): 250 mg - v 1 tableti
- Vitamin D (ergokalciferol): 150 i.j. = 3,75 mcg - v 1 tableti
 
OSTALE SESTAVINE
polnijo: mikrokrisralinična celuloza, sredstva proti sprijernanju: rastlinski magnezijev srearar, silicijev dioksid; hidroksipropilmenl celuloza, barvilo: titanov dioksid; celulozni gumi, rastlinski glicerol
 
OPOZORILO
Nosečnice in doječe matere se morajo pred uporabo tega izdelka posveto­vati z zdravnikom. Priporoča se, da se pred jemanjem kateregakoli prehranskega dopolnila posvetujete s svojim zdravnikom.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zlom kosti

Zdravljenje
Konzervativno zdravljenje

Omejitev gibanja - opornice (zlomi ključnice, lopatic, reber, prstov na nogah in rokah),
popolna imobilizacija zloma:
• opornica iz trde snovi; pritrdi se jo na površino kože okoli kosti, npr. zlom prsta,
• klasični mavčni ovoj ali ovoj iz umetne snovi; ovije se okoli predela zlomljene kosti, ki kmalu otrdi. Pod ovojem se namesti plast mehkejšega materiala, ki kožo varuje pred poškodbo,
• nateg s škripcem in utežmi; vzdržuje okončino v pravilnem položaju. Danes se redko uporablja.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Solgar Solgar
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja