Thuasne desna športna opora za zapestje

Desna opora za zapestje.
460095 11768

Ocene in mnenja

Opis

Kako izmeriti velikost?


Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Osteoporoza

Koga lahko bolezen prizadene?
Kostnina se v celotnem življenju iz- in razgrajuje.

Oba procesa normalno potekata v ravnotežju. Z naraščajočo starostjo kostna masa pri vseh ljudeh izgineva in ko se razgradi občutno več kostne mase, kot se je izgradi, nastane osteoporoza.

Pri ženskah pride ob nastopu menopavze zaradi sprememb v hormonskem ravnovesju začasno do neravnotežja med kostno razgradnjo in izgradnjo. Praviloma pa to ne vodi do osteoporoze, predvsem ne takrat, kadar se pazi na zadostno gibanje in uravnoteženo prehrano. Le se v tem času manifestira osteoporoza (postmenopavzaina osteoporoza), prihaja pogosto do zlomov vretenc in zlomov podlahti.

Približno od 75. leta starosti naprej lahko nastopi tako imenovana seniina osteoporoza, pri kateri so pogosti zlomi vratu stegnenice. Ženske obolevajo za osteoporozo bistveno pogosteje kot moški.

Najpomembnejši dejavniki tveganja za osteoporozo pri ženskah so: družinska nagnjenost, premalo gibanja, premalo kalcija, nobenih nosečnosti, jemanje kortizona ali velikih količin ščitničnih hormonov prek daljšega obdobja, pozen nastop prve menstruacije, zgoden nastop menopavze, kajenje in prekomerno uživanje alkohola.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Thuasne Thuasne
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja