Vichy antitranspirant 48h - roll on, 50 mL

Negovana in mehka koža z občutkom udobja celih 48 ur.
2127 2127

Ocene in mnenja

Opis

Dezodorant z antiperspirantom za uravnavanje potenja (48 h)
48-urna učinkovitost. Podaljšano uravnavanje potenja teden za tednom.
Brez alkohola.

UČINKOVITOST

Negovana in mehka koža z občutkom udobja celih 48 ur.

UPORABA

Nanesite tanek sloj na čisto in suho kožo.

UČINKOVINE

Proline Cutei, aminokislinski kompleks rastlinskega izvora, ki hitro pomiri razdraženo kožo in preprečuje pojav novih iritacij, tudi po depilaciji.

VSEBINA

Roll-on 50 ml

Priloge

Sestavine

AQUA, ALUMINUM CHLOROHYDRATE, ALUMINUM SESQUICHLOROHYDRATE, PPG-15 STEARYL ETHER, CETEARYL ALCOHOL, CETEARETH-33, DIMETHICONE, IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE, PEG-4 DILAURATE, PEG-4 LAURATE.

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Patogeneza in klinična slika

Iz mešičkov sproščene (po 2-4 urah) ličinke, odraščajoče, ter odrasle tri hine dražijo in poškodujejo sluznico dvanajstnika. Večina bolnikov ima 24-30 ur po okužbi najprej prebavne motnje in prehodne driske. Zaradi nagnjenosti k bljuvanju pogosto pomislimo na zastrupitev s hrano. Ličinke, ki jih ležejo samice povzročijo vnetje na kraju, kamor pridejo. Po nekaj dneh (7-14) po okužbi bolniki začutijo pekoče bolečine v žvekalnih mišicah, ramenih, nogah in križu. Zaradi poškodb v mišičnem delu trebušne prepone takšne osebe težko dihajo. Neznosne so bolečine ob očesnih zrklih. Telesna temperatura obolelih oseb se giblje med 38 in 40 cc. Obolele osebe pogosto težko požirajo in govorijo, tožijo zaradi živčnih motenj in glavobola. Lahko pride tudi do motenj vida in sluha ter vnetja živcev in možganskih ovojnic. Obolele osebe ne morejo vstati iz postelje, se znojijo, moti jih svetloba, imajo otečene in zaprte veke ter otečen obraz. Čeprav v srčni mišici ni ličink, je tudi ta organ prizadet zaradi poškodb z izločenimi strupi ličink trihinel in obsežnih sprememb v drugih mišicah. Srčna mišica oslabi, pokažejo se znaki srčne slabosti. Poročajo tudi o smrtnih primerih. Kadar je ličink veliko, ovirajo mišično gibljivost. Bolezenski znaki so povečini odvisni od števila parazitov. Pri infekciji z velikim številom se bolezen začne nenadno in je lahko podobna zastrupitvi z živili, influenci, revmatizmu in še nekaterim drugim boleznim. Skoraj pri vseh bolnikih v krvni sliki ugotovimo izrazito eozinofilijo. Po izjavah prebolevnikov se znaki bolezni le počasi izgubijo, boljše se počutijo šele po dveh mesecih.
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Vichy Vichy
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov