Vivanet sterilne komprese
Vivanet sterilne komprese
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Vivanet sterilne komprese

Proizvajalec: Tosama
Komprese iz netkanega materiala, z redko, gazi podobno strukturo.
Cena: 8,20 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Komprese so iz netkanega materiala, z redko, gazi podobno strukturo. Uporabljajo se v fazi čiščenja pri akutnih, umazanih in okuženih ranah ter ranah z močnim izločanjem, za zdravljenje čistih ran in kot tamponi oziroma gobice pri ambulatnem in bolnišničnem zdravljenju. Njihova uporaba je vsestranska, hitrejše in boljše vpijajo kot komprese iz gaze, se ne sprimejo z rano, izdelane so iz materialov, ki so koži prijazni, je ne dražijo in ne povzročajo alergij. Komprese so sestavljene iz mešanice viskoze in poliestra, v razmeju 70% : 30%. Poliester v sestavi daje kompresi čvrstost, ko je le-ta vlažna. Zaradi netkanega materiala imajo izredno nežno površino.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Udarnina

Zakaj pride do udarnin?
Udarnine nastanejo kot posledica neposrednega učinka mehanične sile na del telesa, pri čemer pride do krvavitve v podkožna tkiva ali raztrganja mišičnih vlaken s krvavitvijo. Klinični znaki udarnine so oteklina, bolečina in podplutba udarjenega predela. Najbolj pogosto pride do poškodb doma, v prostem času, pri športu in rekreaciji, v prometu in na delovnem mestu.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.