XPhe Smart K prehrana, 20 x 8 g

XPhe Smart K  je dietetično živilo za posebne zdravstvene namene s sladkorjem in sladilom.
26845 26845

Ocene in mnenja

Opis

XPhe Smart K  je dietetično živilo za posebne zdravstvene namene s sladkorjem in sladilom. Za dietetsko uravnavanje fenilketonurije (PKU) in hiperfenilalaninemije (HPA) za otroke od 1 do 6 let starosti

Sestavine v XPhe smart K

Beljakovine
Beljakovinska sestava vsebuje visoko očiščene L-aminokisline, ki vsebujejo odlično uravnoteženo količino esencialnih (razen fenilalanina) in neesencialnih aminokislin. Ker je aminokislina tirozin esencialna pri fenilketonuriji, je dodana v večji koncentraciji. XPhe smart K zamenjuje ta beljakovinski del pri prehrani, ki ga ne smemo dobiti z naravno prehrano. Ogljikovi hidrati in maščobe XPhe smart K vsebuje majhne količine ogljikovih hidratov in nič maščob. Dodani ogljikovi hidrati omogočajo pripravo XPhe smart K v različnih koncentracijah in izboljšajo njegovo topnost v vodi.

Vitamini, minerali in elementi v sledovih
Vnos beljakovin je strogo omejen v PKU prehrani in ga moramo previdno kontrolirati. Tako, število pomembnih naravnih virov za esencialne elemente sploh ni dosegljivo, oziroma v zelo omejenih količinah. Sestava XPhe smart K to upošteva in nadomešča pomanjkanje mikro elementov v PKU prehrani. Dodatek vitaminov, mineralov in elementov v sledovih temelji na zadnjih referenčnih vrednostih, ki so bile objavljene v Nutrition Societies v Nemčiji, Avstriji in Švici (D-A-CH) v letu 2000.

Priloge

Sestavine

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Metax Metax
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja