Altrazeal transformirajoča praškasta obloga, 5x0.75 g
Altrazeal transformirajoča praškasta obloga, 5x0.75 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Altrazeal transformirajoča praškasta obloga, 5x0.75 g

Altrazeal je inovativen medicinski pripomoček - obloga v obliki sterilnega posipa/praška za hitro in enostavno oskrbo rane.
Brezplačna poštnina!
Cena: 170,82 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaobloga
Namenabsorbcija eksudata
Mesto uporaberana

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Altrazeal je inovativen medicinski pripomoček - obloga v obliki sterilnega posipa/praška za hitro in enostavno oskrbo rane. Altrazeal je ustvarjen predvsem za rane, ki se izredno počasi celijo. Altrazeal je napredna tehnologija, ki je, glede na značilnosti in učinkovitosti medicinskega pripomočka, edinstvena med vsemi možnimi oblikami tretmajev rane. Granularni posip je narejen predvsem z namenom, da zagotovi optimalne pogoje za izboljšano zdravljenje in celjenje rane.

Altrazeal praškasti posip je namenjen tretiranju ran, za katere je izredno pomembna mikro biološka čistost. Praškasta obloga namreč omogoča selektivno prospustnost - obloga prepušča kisik/zrak, ob enem pa navzven izloča dermalno vlago.

Obloga, ki nastane omogoča nepropustno bariero za bakterije in virusne delce, ob enem pa omogoča tudi natezno trdnost ter izredno prožnost - to je lastnost, ki omogoča, da se obloga rani izredno dobro prilega.

Altrazeal inovativen posip je bel posip, ki je pakiran v pretisnem omotu in je primeren le za enkratno uporabo. Posip je sestavljen iz polimernih delcev, ki pri stiku z izcedkom rane tvori  agregat, kar je nepovraten proces. Ta transformacija se zgodi brez kemijske reakcije, delci se povežejo med sabo preko hidrofobnih / hidrofilnih interakcij, vodikovih vezi in van der Waalsovih sil. Združevanje polimernih delcev ustvari gobasto strukturo z visoko poroznostjo, ki omogoča enostavno potovanje vlage proč od površine rane in transport kisika na samo površino rane.

Uporaba Altrazeal praškaste obloge

Granularni posip previdno posujemo po površini vlažne rane, ki je bila predhodno tudi očiščena. Da je formiranje obloge uspešno je potrebno zagotoviti eksudat rane, na kaerega posipamo granularno oblogo.

Pozor: formiranje obloge na površini rane ne bo najbolj uspešno, če prašek nasujete na že osušeno rano, saj je za uspešno formacijo obloge potrebna vlaga iz površine rane.

Končna vsebnost vode v rani je torej ključen dejavnik za normalno formiranje obloge, saj granulatni posip postane vlažen, ob enem pa selektivno prepusten predvsem za vlago in neprepusten za bakterije. Tako omogoča idealno vlažno okolje, ki je primerno za normalno celjenje rane ter dobro prepusten film, ki omogoča normalno dihanje dermisa kože.

Prednosti in karakteristike obloge Altrazeal

- izredno priročen način tretiranja rane
- moderen način obravnave rane
- perfektno prilagajanje glede na obliko rane, dodatna adhezija ni potrebna
- odličen način tretiranja rane, ki je težje dostopna in problematična
- primeren medicinski pripomoček za vlažne rane
- izredna neprepustnost za bakterije in bakterijske okužbe
- primerna prožnost obloge ter intenzivna zaščita
- v primeru izcedka lahko obloga ostane nameščena do 14 dni;
- manjša pogostost menjave obloge in zmanjšane potrebe po negi;

Sestava granulatne obloge

Izdelek Altrazeal je na voljo v 0,75-gramskem pretisnem omotu.
En pretisni omot z 0,75 g izdelka zadostuje za površino približno 10 cm x 10 cm. Granulatni obloga je izdelana iz biozdružljivih polimerov, ki so povsem normalno sprejemljivi in združljivi s površino kože.

Vsak gram liofiliziranega praška je sestavljen iz:
84,8% poli-2-hidroksietilmetakrilata (pHEMA),
14,9% poli 2-hydroxypropylmethacrylata (pHPMA) in
0,3% natrijevega deoksiholata.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaobloga
Namenabsorbcija eksudata
Mesto uporaberana

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.