A.Vogel Extra intense kapljice za oči, 10 mL
A.Vogel Extra intense kapljice za oči, 10 mL
Oceni izdelek in zasluži
5.0 1

A.Vogel Extra intense kapljice za oči, 10 mL

Proizvajalec: A.Vogel
A.Vogel Extra intense kapljice za oči je inovativen medicinski pripomoček, ki je primeren za tretma pordelih, pekočih oči, njihovega neprijetnega ščemenja in utrujenega izgleda.
Cena: 10,03 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Namennega oči
Težavaklima, pekoče oči
Tip izdelkakapljice, kapljice za oči, kapljice za oči

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

A.Vogel Extra intense kapljice za oči je inovativen medicinski pripomoček, ki je primeren za tretma pordelih, pekočih oči, njihovega neprijetnega ščemenja in utrujenega izgleda.

V kolikor si oči prepogosto manete in le-te postanejo posledično rdeče je nov A-vogel izdelek Extra intense kapljice za oči kakor nalašč za vaše oči. Izdelek je pripravljen iz smetlike ter vlažilne hialurosnke kisline, ki pomagajo k vlaženju ter pomirjanju očesnega zrkla, delovanje kapljic pa je še posebej izboljšano s posebnim postopkom izdelave ter napram navadnim kaplicam izrazito močnejše.

Te kapljice se od običajnih A.Vogel Kapljic za oči razlikujejo po dvakrat večji vsebnosti hialuronske kisline, ki je naravna, telesu lastna snov. Kapljice z intenzivnejših delovanjem prinašajo olajšanje pri močneje izraženih simptomih suhosti oči.

Extra intense kapljice za oči - za močno vlaženje oči

V kolikor so vaše oči prekomerno razdražene, predvsem pa suhe (sindrom suhih oči) je uporaba kapljic zelo smiselna in priporočljiva. Tako uporabite kapljice v primeru, da veliko uporabljate računalnik, veliko berete, ste pod vplivom neprijetne klime, ki oči izsuši in jih še nadalje iritira; s pridom naj kapljice uporabijo vsi uporabniki kontaktnih leč, starostniki, katterih očesna izvodila ne delujejo dobro ipd.

S hialuronsko kislino in navadno smetliko (Euphrasia) do zdravih oči

A.Vogel kapljice za oči Extra Intenseso obogatene z dvema ekstraktoma in sicer z ekstraktom navadne smetlike ter dodatkom hialurosnske kisline, katere namen je intenzivno vlaženje očesnih vek. Vsebnost hialuronske kisline je v kapljicah izrazito visoka, saj kapljice vsebujejo kar dva krat več hialuronske kisline kot konkurenčne kapljice. Hialuronski kislini pravimo tudi "magnet za vodo" ter omogoča izrazito dobro lubriciranje očesnega zrkla ter preprečevanje sindroma suhih oči.

Hialuronska kislina v A.Vogel Kapljicah za oči Extra Intense je proizvedena iz rastlinskega izvora. Ne vsebuje gensko spremenjene soje in ni živalskega izvora.

Odmerjanje Extra intense kapljic za oči

A.Vogel Kapljice za oči Extra Intense imajo izredno priročen način odmerjanja - sama zasnova vsebnika omogoča, da se iz njega sprosti le 1 kapljica na enkrat, zato je posledično odmerjanje tega medicinskega pripomočka zelo enostavno ter priročno. Uporabite vedno le toliko kolikor je potrebno.

Področja uporabe A.Vogel Extra intense kapljic

 • kadar vas oči bolijo ali neprijetno ščemijo
 • kadar se oči zelo solzijo ter so suhe
 • kadar čutite, da je očesno zrklo prekomerno suho
 • kadar žleze očesnih vek ne delujejo najbolje
 • kadar so vaše oči občutljive na svetlobo

Pomembne prednosti A.Vogel Extra intense kapljic

 • močno ter intenzivnejše delovanje
 • vsebuje kar dvakrat višje vrednosti hialuronske kisline
 • ne vsebuje konzervansov, saj je pakiranje kapljic v zelo kvalitetnem vsebniku
 • uporaba kapljic je možna še 6 mesecev po odprtju izdelka
 • kapljice lahko jih uporabljajo tudi nosečnice, doječe matere
 • vsebnik omogoča odmerjanje smao ene kapljice na enkrat
 • kapljice ne poslabšajo vida, ko se jih vnese na očesno zrklo, zato takoj po uporabi normalno vidite.

Sestava A.Vogel Extra intense kapljic

Hialuronska kislina, navadna smetlika (Euphrasia officinalis), vsebujejo pa še: natrijev klorid, borova kislina, dinatrijev tetraborat dekahidrat, voda.

Odmerjanje A.Vogel Extra intense kapljic

Kapljice so primerne predvsem za uporabo odraslim in sicer naj bo odmerjanje sledeče:

kapljice kanite do 5-krat dnevno po eno kapljico v vsako oko - po potrebi lahko z uporabo kapljic nadaljujete, vendar se v kolikor neprijetnost v očeh vztraja obrnite na svojega zdravnika.

Način uporabe A.Vogel Extra intense kapljic

Pred uporabo kapljic si dobro umijte roke ter poskrbite za higieno.

Odstranite zaščitni pokrovček pakiraja kapljic A.Vogel Extra intense

Vsebnik pred prvo uporabo obrnite navzdol in pritiskajte na dno, dokler skozi kapalko ne pričete prva kapljica. S tem je vsebnik pripravljen za uporabo.

Pripravite se za vnos kapljic in sicer tako, da glavo postavite v ustrezno lego, da kapljice ne spolzijo iz očesne sluznice. Glavo nagnite rahlo nazaj in spodnjo veko potisnite navzdol. Vsebnik držite nad očesom s palcem in sredincem ter s kazalcem pritisnite na dno vsebnika.

Po vnosu kapljic očesno veko počasi zaprite z namenom, da se tekočina enakomerno razporedi po očesnem zrklu. Nato vsebnik zaprite s pokrovčkom.

Ali ste vedeli?
Se spominjate Kekčevih pripovedk? V tej pripovedki teta Pehta pozdravi vse očesne probleme prav s smetliko. Rastlina v ljudskem zdravilstvu že dolgo velja za naravno zdravilo pri težavah z očmi.

Pogosta vprašanja:

Kadar piha ali se nahajam v klimatiziranem prostoru, me zelo pečejo oči. Si lahko pomagam z A.Vogel kapljicami za oči Extra Intense?
Seveda. Suhost oči poleg omenjenih dejavnikov med drugim povzročajo tudi dolgotrajno zrenje v različne zaslone (računalnik, tablica, telefon, TV …), ogrevani prostori, onesnažen zrak, uporaba določenih zdravil … V vseh teh primerih kapljice lahko prinesejo olajšanje, saj oko intenzivno navlažijo in s tem ublažijo pekoč občutek v očeh.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Neža; | 16. 04. 2019 23:34
RECENZIJA ZA: A.VOGEL EXTRA INTENSE KAPLJICE ZA OČI, 10 ML
Za nakup teh kapljic sem se odločila predvsem zaradi tega ker so naravne..kot vedno sem preučila sestavine in bila zelo zadovoljna kaj šele ko sem kapljice sprobala..odlične so !! zelo mi pomagajo, ker imam izredno občutljive oči pa še umetno podaljšane trepalnice imam, zato so moje oči še bolj nagnjene h vnetjem, rdečici in občutku peska v očeh zaradi samega lepila, ki se uporablja za aplikacijo le teh .. te kapljice mi zelo uspešno pomagajo odpraviti vse to in se mi zdi da po njih še boljše vidim ;) malo heca ampak dejansko res pomagajo - priporočam vsem !!!

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Zdravje oči in COVID-19!

Pomen vzdrževanja zdravja oči v Luči epidemije COVID19 življenjski slog in dejavniki, ki vplivajo na zdravje oči. Vzdrževanje zdravja oči predstavlja širši aspekt celovite higiene očesnih vek in področja okoli oči kot tudi zaščite in vlaženja... preberi več...

Diabetična retinopatija!

Po besedah asist. dr. Mojce Urbančič iz Očesne klinike Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani je diabetična retinopatija najpogostejši pozni zaplet sladkorne bolezni. Je glavni vzrok slepote med delovno aktivno populacijo v razvitih državah.... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Lekadol 500 mg, 20 tablet

3,69 €

Rupurut, 50 žvečljivih tablet

12,95 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Namennega oči
Težavaklima, pekoče oči
Tip izdelkakapljice, kapljice za oči, kapljice za oči

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.