Belinal Cholesterol za srce in ožilje, 45 tablet

<p>Belinal Cholesterol za srce in ožilje je prehransko dopolnilo, ki sodeluje pri varovanju srca in ožilja, ureja slab holesterol ter ga regulira (ker vsebuje rastlinske sterole in vitamin B1). Z prehranskim dopolnilom brez stranskih učinkov uravnajte povi&scaron;ane vrednosti holesterola v krvi.</p>

Belinal Cholesterol za srce in ožilje je prehransko dopolnilo, ki sodeluje pri varovanju srca in ožilja, ureja slab holesterol ter ga regulira (ker vsebuje rastlinske sterole in vitamin B1). Z prehranskim dopolnilom brez stranskih učinkov uravnajte povišane vrednosti holesterola v krvi.

420158 8952

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Belinal Cholesterol za srce in ožilje je prehransko dopolnilo, ki sodeluje pri varovanju srca in ožilja, ureja slab holesterol ter ga regulira.

Sestavine Belinal Cholesterol dopolnila

B1 vitamin - spada v skupino vitaminov B kompleksa in ima pomembno vlogo pri delovanju človeške najbolj pomembne mišice - srčne mišice. 

Rastlinski steroli -so snovi, ki prispevajo k optimizaciji in vzdrževanju normalnih ravni holesterola v krvi. Sterol je podobne sestave kot sam holesterol. 

Ko zaužijemo sterol, le-ta tekmuje s holesterolom za vezavo in absorbcijo. Prisotnost sterolov v prebavnem traktu pomeni, da je manj potrebe po absorbciji holesterola, ki lahko tekom daljšega obdobja naredi signifikantno škodo. Pogosto predvsem iz znanstvenih študij lahko razberemo, da lahko že 1 mesečno jemanje sterolov signifikantno zniža koncentracije slabega holesterola v krvi. Steroli so povsem naravne snovi, nahajajo se predvsem v stročnicah, oreščkih in nekaterih žitaricah, prav tako tudi v sezamovem in sojinem olju. 

Kdaj uporabiti Belinal Cholesterol?

  • kadar želite imeti pod nadzorom ali znižati vrednost slabega holesterola
  • ko želite varovati srce in ožilje ter delovati preventivno
  • ko želite zmanjšati negativne dejavnike na ožilje in srčno mišico
  • kadar imate že identificirano povečano vsebnost holesterola v krvi

Splošno o Belinal-u

Osnova vsakega Belinal izdelka so polifenoli, ki se pridobijo kot ekstrakt navadne jelke. Formulacija vsebuje formulacijo, ki je pridobljena kot ekstrakt navadne bele jelke - ekstrakt pa je nadalje v formuli Belinal Cholesterol oplemeniten še z dodatnimi rastlinskimi steroli in B1 vitaminom, ki spada v skupino B kompleksa.

Belinal Cholesterol lahko s pridom uporabljate kot podporna terapija v primeru ko imajo težave z uravnavanjem krvnih lipidnih koncentracij. Izdelek je še posebej primeren za bolnike, ki se zdravijo s statinskimi in fibratnimi zdravili.

Navodila za jemanje Belinal Cholesterol

Odmerite po 1 tableto Belinal-a pred samim obrokom, maksimalna dovoljena oziroma priporočena količina prehranskega dopolnila znaša 2 tableti tekom celotnega dne. Tableto pogoltnine in spijte kozarec vode, da se bo le-ta hitro in brez težav raztopila.

 

Priloge

Dodatni opis

Povečan holesterol - resen zdravstveni problem

Če imate v krvi preveč holesterola, se ta problem prične rezultirati predvsem v arterijah. Arterije so krvne žile, ki prenašajo kri iz srca, posledica nabiranja holestterola in sočasnega delovanja radikalske reakcije pa imenujemo ateroskleroza. To je izhodiščni proces za večino težav, ki so povezane s srcem in krvjo. Nalaganje holesterola v notranjosti krvnih žil lahko zoži arterije in otežuje pretok krvi skozi njih. Prav tako lahko lahko vodi tudi do nevarnih krvnih strdkov in vnetij, ki lahko posledično povzročijo srčne napade in kapi.

Obstajajo različne vrste holesterola

- LDL je "slab" holesterol

To je vrsta holesterola, ki lahko poveča tveganje za bolezni srca, srčni infarkt in možgansko kap.

- HDL je "dober" holesterol

To je vrsta holesterola, ki je povezana z manjšim tveganjem za bolezni srca, srčni napad in možgansko kap.

Zakaj je nivo holesterola pomemben pokazatelj?
Vaše ravni holesterola lahko pomagajo zdravniku ugotoviti tveganje za srčni napad ali možgansko ka . Vendar ne gre le za vaš holesterol. Vaš zdravnik uporabi vrednosti vaše ravni holesterola, da izračuna tveganje, višja je vrednost večje zdravstveno tveganje predstavlja. 

Kakšne so priporočene vrednosti maščob v krvi

Skupni holesterol < 5 mmol/l

Slab holesterol LDL < 3 mmol/l

Dobri holesterol HDL > 1 mmol/l

Trigliceridi < 2 mmol/l

Priporočila za zniževanje holesterola

Nekaj lahko glede holesterola naredite tudi sami:

  • znižajte količino vnešenih maščob, predvsem slaščic in podobne prehrane
  • mastni zrezek zamenjajte z ribjimi specialitetami
  • opustie stresno življenje, prav tako kajenje in prekomerno uživanje alkoholnih pijač

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: AlpePharma AlpePharma
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja