Biatain Super neadhezivna hidrokapilarna obloga

Biatain Super nelepljiva hidrokapilarna obloga omogoča boljšo absorbcijo izločkov iz rane, ob enem pa je izboljšana tudi permeabilnost.
14355 14355

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Biatain Super nelepljiva hidrokapilarna obloga omogoča boljšo absorbcijo izločkov iz rane, ob enem pa je izboljšana tudi permeabilnost.

Biatain Super nelepljiva obloga velja za visoko absorbtivno neadhezivno oblogo, ki je primerna za zdravljenje številnih ran z izločkom, tudi razjed na nogah, preležanin, razjed zaradi diabetičnega stopala, opeklin, kirurških ran in kožnih odrgnin.

Obloga Biatain je primeren izdelek za uporabo v skladu s kompresijsko terapijo.

Biatain Super vsebuje zelo vpojno hidrokapilarno jedro, ki zagotavlja optimalno, vlažno celjenje rane. Obloga je primerna za rane, ki potrebujejo ustrezno zračnost in dihanje.

Splošne karakteristike in prednosti Biatain Super obloge

- hitra absorpcija, porazdelitev izcedka
- visoka absorpcijska sposobnost obloge
- minimalno tveganje maceracije in uhajanja izločka
- optimalno vlažno celjenje rane
- optimalno okolje za hitrejše celjenje

Način delovanja Biatain Super obloge

Superabsorbtivni delci absorbirajo in zadržijo velike količine izločka iz rane. Vlakna distribuirajo kapljice izločka skozi 3d mrežo samega absorbtivnega jedra blazinice.

Sestava obloge

Obloga se sestoji iz superabsorbtivne hidrokapilarne blazinice, ki je polprepustna za bakterije in viruse.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Za mikrospridija Encephalitozoon cuniculi in E. hellem so ugotovili, da prvi parazitira predvsem v osrednjem živčevju, drugi pa okuži predvsem oči. Mikroorganizem Brachiola connori (včasih imenovan Nosema connori) so našli v srčni mišici, v preponi, stenah arterij, ledvicah, jetrih in pljučih. Brachiola algerae in B. vesicularum povzročata okužbo oči, kože in mišic pri imunsko oslabljenih in imunsko neoslabljenih bolnikih. Mikroorganizma Pleistophora spp. in Trachipleistophora spp. so našli pri bolnikih z aidsom z vnetjem mišic. Vitaforma cornea so našli pri imunsko oslabljenih bolnikih v sečilih in pri imunsko neoslabljenih očesnih bolnikih. Mikroorganizme iz rodu Microsporidia so našli
Diagnoza. Mikrosporidije z ovalnimi, navadno od 1,5 do 3 11m velikimi, sporami spoznamo z barvanjem in mikroskopskim pregledom razmazov fecesa, urina, induciranega sputuma, bronhoalveolarnega izpirka, brisa nosu ali očesne veznice.

Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Coloplast Coloplast
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja