Bio C tablete, 40 tablet

Vsebujejo naravni vitamin C iz karibskih češenj. Vsebujejo naravni vitamin C iz karibskih češenj.
436046 1357

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 4
Ocena izdelka:
Alenka **** 16. 12. 2020 13:31
Imam dobre izkušnje s tem izdelkom; ko se počutim, da se me nekaj loteva, najprej vzamem BioC. Table... Preberi več
NINA **** 26. 11. 2019 21:32
Jesenski meseci, ko razhaja gripa, viroze, imunski sistem trpi... Bio C redno  - dnevno uporabljam v... Preberi več
Katarina **** 9. 11. 2016 01:00
Odlično, naravno. Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Tablete za žvečenje Bio C vsebujejo naravni vitamin C iz karibskih češenj (Acerola), pridobljen s sušenjem njihovih plodov. So prijetnega, osvežujočega, sadno-kislega okusa. Izdelane so po originalnem receptu Alfreda Vogla, pionirja naravnega zdravljenja. Tablete za žvečenje Bio C so registrirano prehransko dopolnilo.

Sestava

1 tableta vsebuje:

480 mg suhega izvlečka Acerole (8-10:1), ki ustreza min. 100mg naravnega vitamina C (125% priporočenega dnevnega vnosa), pomožne snovi in naravne arome.

Neto vsebina:

40 tablet

Odmerjanje

Odrasli in mladostniki nad 14 let lahko vzamete 1 tableto na dan, neodvisno od obroka.

Praktični primeri uporabe

    * ko se pojavi povečana potreba po vitaminu C (npr. kadilci, športniki, rekovalenscenti ipd.)
    * ob prehladnih in drugih akutnih obolenjih, kot podpora pri okrevanju
    * kadar se nam okužbe ciklično ponavljajo
    * kadar uporabljamo antibiotike, kot podpora pri njihovem jemanju in okrevanju
    * pri splošni utrujenosti in pomanjkanju spanca
    * na potovanjih in večjih naporih organizma

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Staršem, ki sami niso nikoli doživeli igrive človeške interakcije, koristi, če so deležni takšne interakcije v odrasli dobi, bodisi z drugimi osebami na delavnicah igranja bodisi sami s kakšnim drugim posameznikom. Klinična psihologinja Sue Jenner starše uči interakcije z njihovim otrokom na igriv način tako, da uporablja metodo, ki jo imenuje 'igra med starši in otrokom: Pri tej metodi terapevt prek slušalk svetuje staršem, kaj naj rečejo ali naredijo, medtem ko so skupaj s svojim otrokom. 
Zakaj zdravila niso primerna? 
Nekateri ljudje, ki ne vedo, da lahko interaktivno igranje razvija regulacijske funkcije v čelnih režnjih, mislijo, da je hiperaktivnost mogoče pozdraviti samo z metilfenidatom, ki je učinkovina zdravila ritalin. Metilfenidat je amfetamin, tako kot kokain. To zdravilo ima pogoste stranske učinke, na primer glavobol, slabost, nespečnost in izgubo teka. Starši in učitelji velikokrat poročajo, da otroci, ki jemljejo metilfenidat, niso več duhoviti, iskrivi in se niso več sposobni Igrati." Posledica prenehanja jemanja zdravila je 'odtegnitveni učinek; ki obsega nemir, depresijo in izčrpanost. 

Pa to še ni vse. Najnovejše raziskave kažejo, da se dejavnost dopamina v možganih pri sesalcih, ki so pred puberteto, trajno zmanjša, če jemljejo metilfenidat. Zdravilo namreč zelo zaviraIno deluje na razvijajoči se dopaminski sistem v možganih. Parkinsonova bolezen nastane zaradi zmanjšane količine dopamina v možganih, ne vemo pa še, ali so otroci, ki pred puberteto uživajo metilfenidat, v še posebno veliki nevarnosti, da bodo že zgodaj zboleli za Parkinsonovo boleznijo." 

Raziskave o sesalcih kažejo, da je lahko interaktivno igranje enako učinkovito kot blagi odmerki metilfenidata. Veliko otrok preneha biti hiperaktivnih, tudi če namesto zdravil uživajo ribje olje. Ribje olje lahko v možganih poviša raven serotonina, snovi, ki je naravni protistrup za impulzivnost. 


Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: A.Vogel A.Vogel
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja