Bio-D3-Vitamin Pharma Nord

Vitamin D sodeluje pri fiziološki presnovi kalcija v telesu.

529354 5526

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Vitamin D sodeluje pri fiziološki presnovi kalcija v telesu. Pridobimo ga v hrani (na primer jetra, jajčni rumenjak in maslo), telo ga tvori pri zadostnern sončenju.

Številne študije v zadnjih letih prinašajo opozorila, da vitamina D3 v velikem obsegu primanjkuje v drugi polovici srednjih let in v tretjem življenjskem obdobju. Ker je presnova kalcija znan problem v tretjem življenjskem obdobju in ker je zlasti v zimskem času premalo možnosti za izpostavljanje sončnim žarkom, prehransko dopolnilo vitamin D3 pridobiva na pomenu. Izkazalo se je, da so za vitamin D3 značilni tudi nekateri drugi fiziološki učinki.

Uporaba in priporočena dnevna količina: 1 kapsula na dan.

Priloge

Sestavine

Vsebnost:

  Posamična kapsula vsebuje *PDV/RDA
Vitamin D3 20 mcg 400%

*PDV/RDA - priporočen dnevni vnos

Sestavine:
Oljčno olje (polnilo), želatina (kapsula), glicerol (vlažilno sredstvo), prečiščena voda (vlažilno sredstvo), holekalciferol.

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Kašelj

Katere ukrepe zdravnika lahko pričakujete?
Zdravnik vas bo natančno izprašal o trajanju in značilnostih kašlja ter o dodatnih simptomih, kot so bolečine v prsnem košu, oteženo dihanje, zgaga. Zanimalo ga bo, kakšno je vaše delo, epidemiološki podatki (ali je kdo od sorodnikov ali sodelavcev zbolel s podobnimi znaki, ali ste pred kratkim kam potovali), morebitne alergije, domače živali, kajenje ipd. Opravil bo telesni pregled z avskultacijo pljuč, nato pa naročil dodatne preiskave; morda bo potreben pregled krvi za potrditev vnetja, po potrebi tudi druge preiskave krvi. Lahko vas napoti na rentgenski pregled prsnih organov, kjer se lahko odkrijejo določeni vzroki za kašelj. Ostale preiskave so večinoma v rokah pulmologa; če kašelj povezujemo s sumom na astmo, se opravi še preiskava pljučne funkcije in metaholinski test. Pulmolog lahko opravi tudi bronhoskopijo ali računalniško tomografsko slikanje prsnih organov, če so za to prisotne indikacije. Včasih je smiselna gastroskopija in pregled pri specialistu za ušesa, nos in grlo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pharma nord Pharma nord
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov