Bio-Magnezij Pharma Nord, 60 ali 150 tablet

Magnezij sodeluje v več kot tristotih encimskih procesih v organizmu, potrebujejo ga vse mišice, vključno s srčno.
1356 1356

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Sestava

Posamična tableta vsebuje:
200 mg Magnezija v obliki
·magnezijevega acetata 19 mg
·magnezijevega karbonata 86 mg
·magnezijevega hidroksida 95 mg

Ostali dodatki: mikrokristalinična celuloza(E460), kalcijev fosfat(E341), silicijev dioksid(E551), magnezijev stearat(E470b) in hidroksipropilmetilceluloza(E464)
Ta sestava zagotavlja kakovostno absorpcijo. Pri tem ima posebno veljavo magnezijev acetat, saj se vsrkava tudi v primerih nizke vrednosti želodčne kisline.

Splošne informacije

Magnezij je pomemben oligoelement, v celicah je drugi najobilnejši kation in sodeluje pri več kot tristotih encimskih procesih v človeškem telesu. Posebej je pomembno njegovo mesto v energijski presnovi. Tvorba adenosintrifosfata je  odvisna od prisotnosti magnezija. Potrebujejo ga nadalje vse mišice vključno s srčnim mišičjem. Pri tem gre tudi za delovanje gladkih mišic v arterijah. Prav tako je izrazit dejavnik pri imunskem sistemu in v delovanju živčevja. Pomemben je za fiziologijo jeter in prebavnega trakta.

Pravšnji status magnezija je za normalno fiziologijo zato nujen. V nekaterih stanjih oziroma dejavnostih magnezija še posebej primanjkuje. To so na primer pitje alkohola in zahtevnejši fizični napori. Znano je, da tudi pri nosečnicah prihaja do premajhnega prehrambnega vnosa magnezija, saj po nekaterih raziskavah zgolj polovično pokrivajo svoje potrebe po magneziju. Pri tem so na boljšem nosečnice, ki bolje skrbijo za pestro prehrano. Tudi za strese je ugotovljeno, da prispevajo k pomanjkanju magnezija.

Sodobna medicina posveča dodajanju magnezija k prehrani čedalje več pozornosti. Predlagamo, da se o tem posvetujete tudi s svojim zdravnikom.

Varnost preparata

Stranski učinki se pri dnevnih dozah pod 2000 mg poredkoma pojavijo. Gre za doze, ki so visoke –desetkrat presegajo količino v eni tableti Bio-Magnezija. Takrat se lahko pojavijo driska, zgaga, bruhanje, zmedenost, občutki toplote in nizek krvni pritisk. V primerih z zmanjšanim  ledvičnim delovanjem (renalna insuficienca) se dodajanje magnezija odsvetuje.

Pakiranje

60 tablet

Jemanje

Praviloma ena tableta dnevno oziroma po navodilu zdravnika

Rok uporabnosti

Naveden na zunanji ovojnini

Hramba

Na sobni temperaturi
Hraniti nedosegljivo otrokom!

Priloge

Sestavine

Posamična tableta vsebuje:
200 mg Magnezija v obliki
·magnezijevega acetata 19 mg
·magnezijevega karbonata 86 mg
·magnezijevega hidroksida 95 mg

  Posamična tableta vsebuje *PDV/RDA
Magnezij 200,0 mg 67%
-od tega magnezjevega acetata 19 mg  
-od tega magnezijeva karbonata 86 mg  
-od tega magnezijevega hidroksida 95 mg  

*PDV/RDA - priporočen dnevni vnos

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Nateg mišice

Nateg mišice zveni kot precej preprosta poškodba, vendar lahko povzroča presenetljivo hude bolečine. Pravzaprav je to eden izmed najpogostejših razlogov, zaradi katerih ljudje prihajajo na urgenco. Pomembno je vedeti, kako takšne poškodbe preprečiti in kako v primeru poškodbe ravnati, saj spregledanje in nadaljevanje z vadbo lahko pripelje do resnejših ter trajnejših posledic.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pharma nord Pharma nord
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja