Biotop suhi pivski kvas v prahu, 250 g

<p>Čisti pivski kvas vsebuje poleg velikega &scaron;tevila mikroelementov in vitaminov predvsem iz skupine B.</p>

Čisti pivski kvas vsebuje poleg velikega števila mikroelementov in vitaminov predvsem iz skupine B.

357294 1859

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Pivski kvas nastane med procesom proizvodnje v pivovarnah. S procesom izolacije in sušenjem se omogoči njegova dolgoročna uporaba. Čisti pivski kvas vsebuje poleg velikega števila mikroelementov, ki so potrebni za nemoteno delovanje organizma še veliko vitaminov predvsem iz skupine B. Največ vsebuje vitamina B1, B2, B6 in niacina.

Poleg vitaminov vsebuje tudi veliko beljakovin. Procent beljakovin je zelo visok, v kvalitetnem kvasu tudi preko 40%. Pivski kvas vsebuje le malo maščob in še to so olja iz kalčkov žitaric, katera so rezultat kvalitetnega varenja v procesu proizvodnje. Suhi pivski kvas je odličen naravni vir vitaminov. Že stoletja je znan dietski proizvod.

Veliko ga potrebujejo otroci v času rasti do 12 leta in se priporoča 1-2 čajni žlički dnevno. Najlažje ga pripravimo z zgoščenim jabolčnim sokom z dodatkom 2 dcl čiste vode.

Po operacijah in obsevanjih

3x dnevno kura: 1 žlička kvasa z dodanim C vitaminom, ali sokom limone in zgoščenim jabolčni sokom z mineralno vodo Tempel.

Pogosto ga uporabljamo za obogatitev zelenjavnih ali kremnih juh tako, da v juho zakuhamo pred serviranjem  še 1-2 veliki žlici suhega pivskega kvasa.

Uporaben je v kozmetki za maske in rgenerativne kure pri juvenilnih aknah, ter ohranja skupaj z E vitaminom kožo mladostno in svežo.

S suhim pivskim kvasom BIOTOP lahko pripravimo tudi odlične vitaminske koktajle.

Vitaminski koktajl za 2 osebi:

1 jogurta in 1 čajna žlička čistega pivskega kvasa BIOTOP zmešamo s priročnim mešalnikom ali JUPIMAID-om, ter začinimo z drobnjakom, čebulo, kumino in čisto morsko soljo. Po petnajstih minutah mirovanja dobi svojo odličnost.

SESTAVA

Proteini 45g, ogljikovi hidrati 30g, maščobne kisline 3.5g, Natrij 0.1g, vitamini B1 22mg, B2 3mg, B6 4mg, Niacin 36mg, Pantotenska kislina 8mg, minerali K 2g, Ca 260mg, Mg 240mg, Fe 9mg, P 1.6g.

Pri sestavi zaradi naravne proizvodnje iz naravnih žit lahko pride do minimalnih odstopanj. Velja za 100g, ki vsebujejo 370 kcal oz. 1550 kJ.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Prehlad

Dodatek za zdravnike
Diferencialna diagnoza

• Gripa,
• streptokokni tonzilitis,
• maksilarni sinusitis,
• oti tis media,
• bronhitis,
• pljučnica,
• astma,
• peritonzilarni absces,
• mononukleoza 000
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Biotop Biotop
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja