Brezkontakni IR termometer YNA-800B

Brezkontakni IR termometer YNA-800B je priročen, natančen, varen ter enostaven za uporabo. Brezkontakni IR termometer YNA-800B je priročen, natančen, varen ter enostaven za uporabo.
451797 7987

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Brezkontakni IR termometer YNA-800B je priročen, natančen, varen ter enostaven za uporabo.

YNA-800B je visoko natančen brezkontaktni termometer za merjenje temperature v samo 1 sekundi!
Je priročen in obvezen pripomoček v vsakem domu. Enostavna uporaba omogoča preprost način ugotavljanja povišane temperature tako doma, kot tudi v službi, na letališčih, bolnišnicah itd.

Zaradi infrardeče tehnologije je merjenje temperature zelo enostavno in brez stresa. Prav zato je termometer zelo primeren za uporabo pri otrocih, saj jim lahko temperaturo izmerite tudi ko spijo. Zaradi izogiba stika s kožo, je bolj higiensko, saj preprečuje širjenje mikrobov. Po 15 sekundah se termometer samodejno izklopi.

Pri merjenju se upošteva razdaljo od 3 cm do 5 cm od telesa oz objekta.

- Zelo enostavna uporaba z samo enim gumbom
- Teža: 50g
- Velikost: 130mmx35mmx32mm
- Čas merjenja: 1 sekunda
- Baterije: 2x AAA
- Samodejni izklop po 15 sekundah

Kako deluje infrardeči termometer?

Infrardeči termometri določajo temperaturo posameznika ali predmeta, ne da bi bil potreben neposreden stik. V osnovi vsako telo s svoje površine seva infrardečo energijo, ki je del elektromagnetnega valovanja. Infrardeči termometer zajame to sevanje z optično lečo in svetlobno energijo meri elektronsko. Ta meritev se nato matematično pretvori v temperaturno vrednost, ki jo prikazuje termometer.

Navodila za uporabo temrometra

Za meritev temperature postavite termometer na razdaljo 3 do 5 cm od telesa in pritisnete sredinski gumb na termometru. V 1 sekundi se bo višina temperature izpisala na ekranu.
Če želite menjati med °C in °F zadržite gumb za 5 sekund.
Po 15 sekundah se termometer samodejno izklopi.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Oči - starostna degeneracija makule

Suha SDM je najpogostejša oblika in prizadene 85 odstotkov vseh bolnih. Ta pripelje do popolnega postopnega poslabšanja vida, medtem ko se vlažna SDM pojavlja v 15 odstotkih primerov in je bistveno redkejša oblika bolezni, ki v primerih nezdravljenja pripelje v približno dveh letih do izgube sposobnosti branja: videnje ostane v obrobnem vidnem polju, medtem ko se centralna sposobnost vida zmanjša ali izgine. Bolniki, ki imajo vlažno SDM, bodo prej ali slej odvisni od tuje pomoči. Ker čutiine celice, ki se nahajajo zunaj makule, niso bile uničene zaradi bolezni, se ohranja sposobnost orientacije. Tudi v poznih stadijih, ko je centralna vidna ostrina popolnoma izgubljena, je mogoče zaznavati kontraste in obrise. Pravno gledano pa so ti ljudje kljub temu obravnavani kot slepi. Starostna degeneracija makule (SDM) predstavlja najpogostejši vzrok za slepoto po petinšestdesetem letu.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Jericho Jericho
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Kranjc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov