Butifar inovativno dietetično živilo, 30 kapsul

<p>Butifar je inovativno dietetično živilo, ki laj&scaron;a težave pri bolnikih s sindromom razdražljivega črevesja.</p>

Butifar je inovativno dietetično živilo, ki lajša težave pri bolnikih s sindromom razdražljivega črevesja.

Ocene in mnenja

Opis

ŽIVILO ZA POSEBNE ZDRAVSTVENE NAMENE


Butifar je inovativno ditetetično živilo, ki lajša številne težave prebavnega trakta.

Ali imate težave s ponavljajočo drisko, napihnjenostjo, ptevilnimi težavami prebavnega trakta ali vas muči le napol izpraznjeno črevo. Simptom ki mu pravimo simptom razdražljivega črevesa lahko predstavlja zelo veliko težavo, ki močno vpliva na samo kvaliteto človeškega življenja.

Maslena kislina:

Maslena kislina v izdelku Butifar se nahaja v inovativnem patentiranem trigliceridnem matriksu, ki omogoča sproščanje učinkovine natančno tam, kjer je to najbolj zaželeno – v debelem črevesu.

Maslena kislina je za celice prebavnega trakta izrednega pomena. Tako njeno pomankanje vodi v številne težave s prebavo, ki sledijo ob njenem pomanjkanju. V Butifarju se pojavlja maslana kislina  v obliki natrijeve soli maslene kisline.

Butifar in jemanje v primeru Chronove bolezni. Jemanje ni nikjer odsvetovano. Maslena kislina naj bi pripomogla k zmanjšanju intenzivnosti simptomov vp irmeru Chronove bolezni

Ali je kontraindicirano jemanje Butifarja v primeru lenega črevesa, v primeru rakavega obolenja, ob kemoterapiji?

Ne, izdelek ni odsvetovan v teh primerih. Obstajajo številne študije, ki govorijo v prid jemanju.

Sindrom razdražljivega črevesja pomeni:
občutek napihnjenosti in nepopolnoma izpraznjenega črevesja,
driske ali zaprtje, 
bolečine v predelu trebuha.

Vsebnost

1 kapsula vsebuje 500 mg mikrogranulata natrijevega butiratain triglicerida rastlinskega izvora, kar ustreza 150 mg natrijevega butirata.

Uporaba

Vzemite 1 kapsulo Butifar dvakrat dnevno (zjutraj in zvečer). Dnevni odmerek se lahko poveča ali zmanjša v skladu z zdravnikovimi navodili. Kapsulo popijete z 2dl vode.

Posebna opozorila in previdnostni ukrepi ob uporabi

Jemanje kapsul Butifar lahko povzroči povečanje telesne teže, kar je posledica boljše prehranjenosti celic črevesne povrhnjice in stimuliranosti črevesne sluznice za rast. Preparata ni mogoče uporabljati kot nadomestilo za raznoliko prehrano.

Otroci po 12. letu starosti lahko jemljejo Butifar v istem odmerku kot odrasli. Jemanje Butifarja pri otrocih, mlajših od 7 let, ni priporočljivo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Šolar na poti do sebe - Oblikovanje osebnosti

Aktivno poslušanje je ena od temeljnih lastnosti sporazumevanja med ljudmi in je možno le ob prisotnosti zanimanja za sogovornika in empatiji. Pri brezbrižnosti in odtujenosti, ko med sogovorniki prevladuje apatija ali celo antipatija, je poslušanje nepovezano in neučinkovito. Učno učinkovitost namreč pogojujejo poslušanje, načrtovanje, delo (učenje) in preverjanje z vsemi učenci, zato naj učitelj med poukom poda le ogrodje učne snovi, razumljivo za vse v razredu. Z metodo aktivnega poslušanja pa naj preverja, kaj in koliko so učenci asimilirali. To delavnico naj zato mentorji ponavljajo večkrat in v vedno drugačnih okoliščinah, saj večina ob enem samem stiku te novosti ne uspe privzeti kot novo izkušnjo.

Prvi del delavnice naj poteka kot običajno, ko udeleženci poročajo o svojem trenutnem počutju, le da se mentor z nekaterimi od njih namerno, vendar nevsiljivo vključuje v pogovor z vprašanji: Si končal(a)? Te lahko nekaj vprašam? Na kratko tudi ponovi udeleženčeve navedbe o počutju, a pri tem izbira drugačne, sebi lastne izraze in zaključi z besedami: Sem te prav razumel ali si hotel(a) povedati nekaj drugega? Povratno sporočilo (feedback) je torej preverjanje razumevanja povedanega, ne ocenjevanje (kritika) izraženega. Vključitev v pogovor z nekaterimi udeleženci naj bo neprisiljena in skladna, podobna plesu, ko se soplesalca odzivata na vzajemne gibe in jih v zrcalni sliki ponavljata. Z ostalimi se mentor ne pogovarja in jih le spodbuja k sproščenemu poročanju o počutju.
Šolar na poti do sebe; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Farmicom (ukinjanje) Farmicom (ukinjanje)
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja