Carbo medicinalis, 30 tablet

Adsorbent z veliko sposobnostjo vezanja toksinov in plinov iz prebavil. Adsorbent z veliko sposobnostjo vezanja toksinov in plinov iz prebavil.
004332 499

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Sestava

50 g granul vsebuje 19,25 grama aktivnega medicinskega oglja. 1 tableta vsebuje 150 mg aktivnega medicinskega oglja.

Oprema

50 g granul 30 tablet

Delovanje

Aktivno medicinsko oglje je adsorbent z veliko sposobnostjo vezanja toksinov in plinov iz prebavil. Gram aktivnega medicinskega oglja ima površino 2000 m2 Zaradi velike površine, razpoložljive za adsorbcijo, je posebno učinkovit pri raznih peroralnih zastrupitvah in driski ter pri napetosti (vetrovih). Aktivno medicinsko oglje se ne absorbira iz prebavil, prav tako se ne presnavlja (metabolizira).

Indikacije

1. Antidot pri zastrupitvi; dokazano je, da je aktivno medicinsko oglje učinkovito pri zmanjševanju sistemske absorbcije večine organskih substanc, pa tudi mnogih anorganskih:
- analgetikov in antipiretikov, 
- sedativov in hipnotikov,
- alkaloidov,
- tricikličnih antidepresivov, 
- kardiotoničnih glikozidov,
- organskih topil in drugih, izrazito lipofilnih, substanc.
 
Ni pa učinkovito pri zmanjševanju sistemske absorbcije anorganskih substanc, ki so navadno v disocirani obliki v vodnih raztopinah:
- mineralnih kislin, 
- alkalij,
- soli (npr. NaCI, FeSO, itd.).
 
2. Driska in napetost:
Akutna diareja je posledica bakterijske ali virusne infekcije prebavil. Aktivno medicinsko oglje veže (adsorbira) toksine, produkte bakterijskega metabolizma in viruse-,ki povzročajo drisko.
Aktivno medicinsko oglje učinkovito veže tudi pline, ki se nabirajo v prebavilih.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zgaga

Katere ukrepe zdravnika lahko pričakujete?
Zdravnik se bo z vami pogovoril o simptomih in izvedel klinični pregled. Le ob alarmantnih znakih, ki so: hujšanje, zatikanje hrane, pijače, oteženo požiranje, bruhanje, na novo nastala slabokrvnost je nujno potreben endoskopski pregled želodca (gastroskopija) v roku 3 dni ali takoj. Ponavadi pa takšen pregled želodca in požiralnika ni potreben. Tudi za ugotavljanje prisotnosti okužbe z bakterijo Helicobacter pylori je potrebna gastroskopija, dihalni test pa se po končanem eradikacijskem zdravljenju uporablja za spremljanje uspešnosti zdravljenja. Zdravnik vas bo ob zelo hudih težavah takoj napotil v bolnico, ob sumu na srčni infarkt celo z reševalnim vozilom.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: JGL JGL
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja