x
Vse kategorije
Claritinekombo, 10 tablet
Claritinekombo, 10 tablet
Oceni izdelek in zasluži
5.0 1

Claritinekombo, 10 tablet

Proizvajalec: Schering-plough
Obložene tablete s podaljšanim sproščanjem Claritinekombo blažijo simptome alergijskega rinitisa.
Cena: 7,19 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo
Namenproti alergiji
Težavaalergična reakcija, seneni nahod

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

ERIKA*** | 6. 06. 2017 22:52
pomagajo
Te anti alergijske tabletke so mi edine pomagale. Po njih nisem bila zaspana niti sem imela kakršnekoli stranske učinke. Zelo jih priporočam za reševanje tegob senenega nahoda (kihanje, smrkanje, srbeč nos).

Opis

Kaj je zdravilo Claritinekombo?

1 obložena tableta s podaljšanim sproščanjem Clarinase vsebuje v oblogi tablete 60 mg psevdoefedrinijevega sulfata in 5 mg loratadina ter 60 mg psevdoefedrinijevega sulfata v jedru tablete.

Za kaj ga uporabljamo?

Obložene tablete s podaljšanim sproščanjem Claritinekombo blažijo simptome alergijskega rinitisa (seneni nahod) oz. simptome navadnega prehlada. Ugodno vplivajo na dihalne poti, na zmanjšanje kihanja in smrkanja ter omilijo srbenje nosu in srbenje oči.

Ne uporabljajte zdravila Claritine kombo

Obloženih tablet s podaljšanim sproščanjem Claritinekombo ne smete jemati pri alergijskih reakcijah na to zdravilo. Prav tako je potrebno povedati farmacevtu, če uživate zdravila za srce ali proti visokemu krvnemu tlaku.
Če jemljete predpisana zdravila, ki vsebujejo zaviralce monoaminooksidaz (inhibitorji MAO) tega zdravila ne smete jemati,
isto velja za prenehanje uživanja teh zdravil v zadnjih 14 dneh.
Obloženih tablet s podaljšanim sproščanjem Claritinekombo ne smete jemati, če imate glavkom, težave z odvajanjem seča, zožitev v sečilih, visok krvni tlak, bolezni srca ali ožilja ali čezmerno dejavno žlezo ščitnico.

Posebna pozornost pri uporabi zdravila Claritinekombo velja:

- pri nosečnosti ali dojenju.
- starejši od 60 let; ki so lahko občutljivejši za učinke tega zdravila.
- težave z očmi (npr. zvišan očesni tlak ali glavkom), sladkorna bolezen (diabetes mellitus),
- povečana prostata ali težave z jetri, ledvicami ali mehurjem.
- pri jemanju digitalisa, ki zdravi nekatere bolezni srca, zaradi prilagoditve odmerka.

Otroci obloženih tablet s podaljšanim sproščanjem Claritinekombo ne smejo jemati otroci, če so mlajši od 12 let.

Če zdravilo Claritinekombo jemljejo športniki, bo pri testu jemanja nedovoljenih poživil prikazana vsebnost nedovoljenih substanc. Isto velja za testiranje alergije kože, pri čemer se ne sme jemati tablet dva dni pred testom.

Pri ugotovljeni intoleranci za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Jemanje drugih zdravil

Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta, o tem obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.
Zdravila Claritinekombo se ne sme jemati sočasno z zdravili, ki imajo antihistaminsko delovanje in /ali zdravili, ki vsebujejo pseudoefedrin.

Kako jemati zdravilo Claritinekombo

Odrasli in otroci, starejši od 12 let: Eno obloženo tableto s podaljšanim sproščanjem Claritinekombo vzeti dvakrat na dan z vodo. Tableto popijete celo; je ne drobite, ne lomite in ne žvečite.
Natančno upoštevajte navodila strokovnjaka. Odmerkov se ne sme spreminjati in zdravljenje prekiniti, ne da bi se o tem posvetovali s svojim farmacevtom.

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priloge

Ali ste vedeli

Alergija na hrano

Kako poteka zdravljenje?
Najpomembnejše pri zdravljenju prehranskih alergij je prepoznava alergena, ki je vzrok za alergijske pojave in njegova izločitev iz pre· hrane. Govorimo o hipoalergijski dieti, ki naj bi bila zares ozko selektivna. Bolnik mora biti ob tem poučen tudi o enakovrednih nadomestnih živilih, da bo njegova prehrana kljub dieti uravnotežena, upoštevati pa je potrebno tudi živila s skritimi alergeni. Kadar jt. pri dojenem otroku potrjena alergija na hrano, se mora ustrezne diete držati tudi doječa matij če dojenček prejema prilagojeno mleko, pa mora biti le-to ustrezno.

Za zdravljenje simptomov in znakov alergije na hrano uporabljamo sledeča zdravila:
• antihistaminike v tabletah, v kapljicah ali v pršilih. Jemljejo se enkrat dnevno. Ne smemo jih kombinirati z alkoholom in pomirjevali, lahko pa povzročajo zaspanost, utrujenost, omotico, suha usta, glavobole ... Ne sme se jih uporabljati v primeru preobčutljivosti na zdravilo, med nosečnostjo in dojenjem pa njihova varnost ni dokazana. Previdna uporaba je potrebna tudi pri motnjah v delovanju jeter in ledvic,
• glukokortikoidi v pršilih, vdihovalnikih suhega prahu, tabletah, injekcijah, mazilih. Previdnost pri odmerjanju pa je potrebna, da se izognemo stranskim učinkom,
• adrenalin se uporablja le pri zdravljenju anafilaksije hujše stopnje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Zdravljenje rinosinuzitisa - je rehidracija nosne sluznice pomembna?

Kot akutni rinosinuzitis (RS) opredeljujemo skupino različnih simptomov, ki jih povzroča sočasno vnetje nosne g sluznice in sluznice paranazalnih sinusov. Med značilnimi simptomi so rinoreja, nosna obstrukcija, obrazna bolečina, glavobol in... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Claritine S, 10 tablet

6,94 €

Olynth HA 1 mg/mL pršilo, 10 mL

8,06 €

Lekadol 500 mg, 20 tablet

3,59 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo
Namenproti alergiji
Težavaalergična reakcija, seneni nahod

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.