Claritinekombo, 10 tablet

Obložene tablete s podaljšanim sproščanjem Claritinekombo blažijo simptome alergijskega rinitisa. Obložene tablete s podaljšanim sproščanjem Claritinekombo blažijo simptome alergijskega rinitisa.
086657 14763

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
ERIKA **** 6. 06. 2017 22:52
Te anti alergijske tabletke so mi edine pomagale. Po njih nisem bila zaspana niti sem imela kakršnek... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj je zdravilo Claritinekombo?

1 obložena tableta s podaljšanim sproščanjem Clarinase vsebuje v oblogi tablete 60 mg psevdoefedrinijevega sulfata in 5 mg loratadina ter 60 mg psevdoefedrinijevega sulfata v jedru tablete.

Za kaj ga uporabljamo?

Obložene tablete s podaljšanim sproščanjem Claritinekombo blažijo simptome alergijskega rinitisa (seneni nahod) oz. simptome navadnega prehlada. Ugodno vplivajo na dihalne poti, na zmanjšanje kihanja in smrkanja ter omilijo srbenje nosu in srbenje oči.

Ne uporabljajte zdravila Claritine kombo

Obloženih tablet s podaljšanim sproščanjem Claritinekombo ne smete jemati pri alergijskih reakcijah na to zdravilo. Prav tako je potrebno povedati farmacevtu, če uživate zdravila za srce ali proti visokemu krvnemu tlaku.
Če jemljete predpisana zdravila, ki vsebujejo zaviralce monoaminooksidaz (inhibitorji MAO) tega  zdravila ne smete jemati,
isto velja za prenehanje uživanja teh zdravil v zadnjih 14 dneh.
Obloženih tablet s podaljšanim sproščanjem Claritinekombo ne smete jemati, če imate glavkom, težave z odvajanjem seča, zožitev v sečilih, visok krvni tlak, bolezni srca ali ožilja ali čezmerno dejavno žlezo ščitnico.

Posebna pozornost  pri uporabi zdravila Claritinekombo velja:

- pri nosečnosti ali dojenju.
- starejši od 60 let; ki so lahko občutljivejši za učinke tega zdravila.
- težave z očmi (npr. zvišan očesni tlak ali glavkom), sladkorna bolezen (diabetes mellitus),
- povečana prostata ali težave z jetri, ledvicami ali mehurjem.
- pri jemanju digitalisa, ki zdravi nekatere bolezni srca, zaradi prilagoditve odmerka.

Otroci obloženih tablet s podaljšanim sproščanjem Claritinekombo ne smejo jemati otroci, če so mlajši od 12 let.

Če zdravilo Claritinekombo jemljejo športniki, bo pri testu jemanja nedovoljenih poživil prikazana vsebnost nedovoljenih substanc. Isto velja za testiranje alergije kože, pri čemer se ne sme jemati tablet dva dni pred testom.

Pri ugotovljeni intoleranci za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Jemanje drugih zdravil

Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta, o tem obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.
Zdravila Claritinekombo se ne sme jemati sočasno z zdravili, ki imajo antihistaminsko delovanje in /ali zdravili, ki vsebujejo pseudoefedrin.

Kako jemati zdravilo Claritinekombo

Odrasli in otroci, starejši od 12 let: Eno obloženo tableto s podaljšanim sproščanjem Claritinekombo vzeti dvakrat na dan z vodo. Tableto popijete celo;  je ne drobite, ne lomite in ne žvečite.
Natančno upoštevajte navodila strokovnjaka. Odmerkov se ne sme spreminjati in zdravljenje prekiniti, ne da bi se o tem posvetovali s svojim farmacevtom.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Alergija na hrano

Kako poteka zdravljenje?
Najpomembnejše pri zdravljenju prehranskih alergij je prepoznava alergena, ki je vzrok za alergijske pojave in njegova izločitev iz pre· hrane. Govorimo o hipoalergijski dieti, ki naj bi bila zares ozko selektivna. Bolnik mora biti ob tem poučen tudi o enakovrednih nadomestnih živilih, da bo njegova prehrana kljub dieti uravnotežena, upoštevati pa je potrebno tudi živila s skritimi alergeni. Kadar jt. pri dojenem otroku potrjena alergija na hrano, se mora ustrezne diete držati tudi doječa matij če dojenček prejema prilagojeno mleko, pa mora biti le-to ustrezno.

Za zdravljenje simptomov in znakov alergije na hrano uporabljamo sledeča zdravila:
• antihistaminike v tabletah, v kapljicah ali v pršilih. Jemljejo se enkrat dnevno. Ne smemo jih kombinirati z alkoholom in pomirjevali, lahko pa povzročajo zaspanost, utrujenost, omotico, suha usta, glavobole ... Ne sme se jih uporabljati v primeru preobčutljivosti na zdravilo, med nosečnostjo in dojenjem pa njihova varnost ni dokazana. Previdna uporaba je potrebna tudi pri motnjah v delovanju jeter in ledvic,
• glukokortikoidi v pršilih, vdihovalnikih suhega prahu, tabletah, injekcijah, mazilih. Previdnost pri odmerjanju pa je potrebna, da se izognemo stranskim učinkom,
• adrenalin se uporablja le pri zdravljenju anafilaksije hujše stopnje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Schering-plough Schering-plough
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov