Condrovet Force HA (Cosequin Taste HA) okusne tablete, 40, 120 ali 500 tablet

Condrovet Force HA vsebuje Hyal-Joint DS. Condrovet Force HA je prehransko dopolnilo za pse, ki imajo težave s sklepi. Hondroitin sulfat je ključna sestavina sklepnega hrustanca in je odgovoren za pravilno vlaženje sklepov. Je bistvenega pomena za ohranjanje elastičnosti in gibljivosti sklepov, kar zmanjša obrabo.
17849 17849

Ocene in mnenja

Opis

VETERINARSKI IZDELEK

Sestava – Vsaka Condrovet Force HA tableta vsebuje:
Glukozamin HCL (99% čistost) - 400 mg
Hondroitin sulfat (100% čistost) CSBIOACTIVE - 300 mg
Hyal-Joint DS (hialuronska kislina) - 15 mg

Condrovet Force HA vsebuje Hyal-Joint DS. Condrovet Force HA je prehransko dopolnilo za pse, ki imajo težave s sklepi. Hondroitin sulfat je ključna sestavina sklepnega hrustanca in je odgovoren za pravilno vlaženje sklepov. Je bistvenega pomena za ohranjanje elastičnosti in gibljivosti sklepov, kar zmanjša obrabo.

Glukozamin HCl poveča sintezo sestavin matriksa, ki ga proizvajajo hondrociti.
Sinergijsko delovanje hondroitin sulfata in glukozamina zagotavlja dvojno delovanje tega hondroprotektiva.
Sinovialna tekočina sklepov je v glavnem sestavljena iz hialuronske kisline. Ta omogoča mazanje sklepov in tako zagotavlja njihovo gibljivost. Pri nekaterih težavah s sklepi je zaradi zmanjšane količine hialuronske kisline lahko prizadeta sinovialna tekočina, kar lahko vodi do zmanjšanja gibljivosti sklepov.
Hyal-Joint DS zaradi visoke vsebnosti hialuronske kisline prispeva k pravilnemu vzdrževanju sinovialne tekočine, ki je potrebna za ohranjanje mobilnosti sklepov.

Priporočeno dajanje

- Pri psih z osteoartritisom in degenerativnih spremembah sklepnega hrustanca, ki so povezane s starostjo, debelostjo ali povečano telesno aktivnostjo.
-Pri velikih pasmah psov z displazijo kolkov, da se zmanjša možnost nastanka osteoartritisa. V teh primerih je potreben tudi nasvet veterinarja o možnosti kirurške korekcije.
- Po operaciji sklepov ali travmatičnih stanjih na gibalih, za hitrejše okrevanje.

Način uporabe in odmerjanje

Condrovet Force HA je enostaven za uporabo zaradi prijetnega okusa. Dajemo ga lahko pred, med ali po obroku, ali pa skupaj s hrano. Tablete so oblikovane tako, da se lahko prelomijo na pol, če so namenjene za manjše živali.

Dajanje enkrat dnevno 40 dni, odvisno od telesne teže. Dajanje je priporočljivo ponoviti 2-3 krat na leto, oziroma glede na priporočilo veterinarja. Tablete se dajejo v enkratnem dnevnem odmerku.

0 – 10 kg 1 tableta
10 – 20 kg 2 tableti
20 – 40 kg 3 tablete
> 40 kg 4 tablete

Posebna sestava Cosequin-a HA omogoča "carryover efekt": Zagotavlja dobro počutje živali več kot 3 mesece po štiridesetdnevnem jemanju okusnih tablet. V kroničnih primerih se lahko, odvisno od kliničnih znakov, uporabi t.i. vzdrževalni režim, z zmanjševanjem terapevtskega odmerka vsakih 15 dni do odmerka, ki še zagotavlja udobje živali.
Ker je Condrovet Force HA naravna sestavina organizma, se lahko za razliko od drugih terapij, daje v daljšem časovnem obdobju brez škodljivih učinkov na organizem.

Shranjevanje in skladiščenje:
Shranjujte v suhem prostoru. Zaščitite pred svetlobo.

Pakiranje:
Škatle s 40, 120 in 500 okusnimi tabletami.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Skrb za duševnost

Spokojni mladi ljudje bodo najbrž z leti svojo spokojnost ohranili; na splošno velja pravilo, da se v procesu staranja naša osebnost ne spreminja.

Če smo mirni in brezbrižni ter na življenje gledamo precej filozofsko, bomo takšno razmišljanje najbrž obdržali tudi v srednjih in zrelih letih. Če smo razdražljivi, zanesenjaški in prenagljeni, se z leti precej verjetno ne bomo spremenili.

Če smo nestrpni, živčni in nagnjeni k skrbem, bomo takšni tudi v prihodnje. Če smo imeli obdobja depresije, slabe volje ter čutili željo po umiku iz družbe, bomo po vsej verjetnosti ostali povsem enaki tudi v pozni starosti.

Z leti našo duševno spokojnost ogrožajo številni stresni dogodki iz okolja. Lahko nas prevzamejo obdobja depresije ob prelomnih življenjskih dogodkih, na primer ob upokojitvi, propadu zakonske zveze ali pa izgubi ljubljene osebe.

Veliko laže se spopadamo s težavami, celo tako resnimi, kot smo jih ravno našteli, če smo nanje dobro pripravljeni in znamo poiskati tudi ustrezno pomoč. Če se počutimo močne in dobro pripravljene, bodo tudi duševne travme veliko manjše. S prihodnostjo se bomo lahko soočili mirno in samozavestno ter z večjim upanjem na osebno srečo.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov