x
Vse kategorije
CureaP1 obloga za rane 10x10 cm, 10 kosov
CureaP1 obloga za rane 10x10 cm, 10 kosov
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

CureaP1 obloga za rane 10x10 cm, 10 kosov

Proizvajalec: Neopredeljen
Je namenjena za nego ran v prvi fazi procesa zdravljenja.
Cena: 23,67 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaobloga

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
Obloga CureaP1 je namenjena za nego ran v prvi fazi procesa zdravljenja, zato predstavlja prvi korak na poti oskrbe kroničnih ran in ran z oblilnim izločanjem.
Curea P1 je sterilna obloga za rane z veliko zmožnostjo vpijanja izločkov. Površina na strani rane je izdelana iz polipropilenskih vlaken, vpojno jedro pa iz celuloznega kompozita s posebnimi, izredno vpojnimi vložki, ki zadržujejo tekočino. Na hrbtni strani so vlakna povezana s folijo, ki diha in predstavlja dodatno pregrado, neprehodno za tekočino. Obloga curea P1 vpije izcedke rane, pri tem pa ohranja optimalno vlažno okolje rane. Curea P1 ima mehak rob, ki preprečuje tvorjenje preležanin zaradi pritiska. Curea P1 ne vsebuje farmakoloških učinkovin.

Priloge

Ali ste vedeli

Fibromialgija

Kako postavimo diagnozo?
Bolnik ima hude bolečine v globokih tkivih, najpogosteje v vratu, križu, ramenskem in medeničnem obroču ter okončinah. Ob tem je pogosto utrujen, ima občutek otekanja ali mravljinčenja okončin, glavobol, spominske motnje in motnje koncentracije, pogosteje mora na vodo in blato ipd. Večina bolnikov navaja motnje spanja (zaspijo brez težav, a je njihov spanec plitek, ponoči se pogosto prebujajo).

Kar polovica bolnikov ima obenem tudi tenzijski ali migrenski glavobol, nekaj manj pa jih ima sindrom razdražljivega črevesa, vrtoglavico, suhost oči in ust ter bolečine v obeh čeljustnih sklepih. Pogosto se sindrom fibromialgije pri bolniku prekriva z enim ali več bolezenskimi stanji, ki so vsa posledica neustreznega delovanja živčevja in žlez z notranjim izločanjem (sindrom kronične utrujenosti, sindrom preobčutljivosti na številna kemična sredstva in neurejen menstrualni ciklus).

Diagnozo postavimo predvsem s pomočjo kliničnega pregleda, druge diagnostične preiskave (rentgen, ultrazvok, elektromiografija in elektroencefalografija, laboratorij) pa naredimo le ob utemeljenem sumu na sekundaren vzrok fibromialgije. Diagnozo postavljamo po naslednjih merilih ameriškega revrnatološkega združenja:

• dlje kot tri mesece trajajoča, po telesni osi razporejena bolečina, predvsem v mišicah in narastiščih mišic na medenični in ramenski obroč,
• spremembe v elektroencefalogramu - EEG,
• na pritisk boleče tipične točke (zatilje, vrat, rama, rebra, komolec, sedalo, kolk, koleno).
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaobloga

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.