Dexcom G6 oddajnik, 1 oddajnik
Dexcom G6 oddajnik, 1 oddajnik
Oceni izdelek in zasluži

Dexcom G6 oddajnik, 1 oddajnik

Proizvajalec: Dexcom
Dexcom G6 oddajnik omogoča kontinuirano oddajanje opravljenih meritev glukoze v medceličnini.
Brezplačna poštnina!
Cena: 133,80 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka pripomoček
Težava sladkorna bolezen
Namen za diabetike

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Dexcom G6 oddajnik omogoča kontinuirano oddajanje opravljenih meritev glukoze v medceličnini.

Dexcom G6 oddajnik je naprava, ki omogoča stalno spremljanje ravni glukoze in njene spremembe v krvi, s pomočjo izjemnega sistema za neprekinjeno merjenje. Deluje brez vbadanja prstnih blazinic ali umerjanja, zato je primerno prav za vse. Z napravami Dexcom G6 lahko prevzamete nadzor nad svojo sladkorno boleznijo. Dexcom G6 sistem vključuje tudi senzor in sprejemnik ter omogoča veliko število funkcij za lažji nadzor bolezni. Sistem Dexcom G6 omogoča prilagajanje opozoril za stalno spremljanje ravni glukoze, ko se bliža prenizki ali previsoki vrednosti in delitev vaših meritev z drugimi osebami, ki lahko spremljajo vaše stanje.

Prednosti izdelka Dexcom G6 oddajnik

 • Odobren za nosečnice in ženske z nosečniško sladkorno boleznijo
 • Deluje brez vbadanja prstnih blazinic
 • Vključuje funkcije za lažjo uporabo
 • Omogoča namestitev na številnih predelih telesa
 • Odlična prilagodljivost za uporabnika
 • Enostaven samodejni aplikator: preprosta uporaba le s pritiskom na gumb
 • Primerno za uporabnike od 2. leta starosti naprej

Karakteristike oddajnika

 • nenehno delovanje
 • za diskretno nošenje
 • popolno prileganje na senzor
 • združljivo s sprejemnikom ali pametno napravo

Delovanje Dexcom G6 oddajnika

Samo nameščen senzor žal ne more oddajati izmerjenih podatkov o glukozi v medceličnini. Lahko pa na Dexcom G6 senzor, brez težav namestite kompatibilen oddajnik iz linije Dexcom G6. Ta je namreč popolnoma kompatibilen s senzorjem in se brez težav zaskoči v senzor.

Omogoča popolnoma brezžično posredovanje podatkov v sprejemnik ali vašo pametno napravo z naloženo aplikacijo. Poslani rezultati so pravzaprav odčitki glukoze v realnem času. Senzor namreč meritev opravi na vsakih pet minut in takrat se podatki tudi prepošljejo na sprejemno napravo. S tem oddajnikom lahko podatke spremljate na sprejemniku Dexcom G6 ali pa vam jih pošilja na pametno napravo. Omogočeno pa je spremljanje podatkov tudi na obeh napravah.

Velika prednost Dexcom G6 oddajnika je njegova tankost. Gre za oddajnik nižjega profila, saj je, samo za primerjavo, kar 28% tanjši od svojega predhodnika. Tako ostane popolnoma diskreten pod oblačili, tudi če izberete nekoliko bolj telirana oblačila.

Oddajnik je namenjen za tri mesece in se mora obvezno uporabljati s senzorjem Dexcom G6, ki ga prav tako najdete v naši ponudbi.

Uporaba

Predno pričnete z uporabo in namestitvijo, preberite navodila, ki so priložena v pakiranju.

Za morebitne dodatne informacije se obrnite na proizvajalca:

Podpora uporabnikom: 080488880

Tehnična podpora: 080488882

E-mail: [email protected]

Dexcom G6 sistem vsebuje

Enostaven samodejni aplikator – aplikator z enim samim dotikom zlahka vstavi majhen senzor tik pod kožo.

Senzor in oddajnik – tanek senzor stalno meri ravni glukoze tik pod kožo ter podatke prek brezžične povezave z oddajnikom pošlje v pametni napravo z zaslonim.

Napravo s prikazovalnikom – združljiva pametna naprava z zaslonom na dotik, ki je združljiva z Apple in Android sistemom, prikaže sprotne podatke o ravni glukoze v krvi.

Kaj vse omogoča Dexcom G6 sistem?

Opozorila za visoko in nizko vrednost

Sistem Dexcom G6 omogoča prilagajanje opozoril za stalno spremljanje ravni glukoze, ko se bliža prenizki ali previsoki vrednosti.

Nujno opozorilo: kmalu nizka raven!

Dexcom G6 sistem opozori o skorajšnji nizki ravni glukoze in vas tako opozori 20 minut vnaprej, preden boste dosegli vrednost 3,1 mmol/L ter s tem omogoči vaše takojšnje ukrepanje in preprečitev možnost nevarnega pojava hipoglikemije.

Razpored opozoril

Nova nastavitev razporeda opozoril sistema Dexcom G6 omogoča, da nastavite drugo skupino opozoril, s čimer se prilagodi vašim vsakodnevnim dejavnostim.

Tri možnosti za namestitev senzorja Dexcom G6 senzor

Dexcom G6 senzor je mogoče uporabljati na treh različnih delih telesa, kar zagotavlja večjo prilagodljivost za uporabnike:

 •       Zgornji del zadnjice: to mesto je odobreno za uporabo pri otrocih starih od 2 do 17 let.
 •       Zadnji del nadlakti: to mesto se zlahka doseže in je lahko popolna izbira za ljudi, ki so aktivni. Odobreno je za bolnike starejše od 2 let.
 •       Trebuh: to mesto omogoča lažje prekrivanje z oblačili, kar lahko predstavlja prednost za nekatere. Odobreno je za bolnike starejše od 2 let.

Odobreno za uporabo med nosečnostjo

Dexcom G6 je odobren za nosečnice in ženske z nosečniško sladkorno boleznijo.

Delitev svojih podatkov o ravni glukoze z drugimi osebami

Dexcom Share omogoča stalno povezanost z osebami v vašem podpornem krogu. Vaši sledilci morajo le prenesti aplikacijo Dexcom Follow in imeti internetno povezavo.

Za začetek skupne rabe podatkov o ravni glukoze upoštevajte ta 2 enostavna koraka:

 1.      Omogočite funkcijo Share v aplikaciji G6 družbe Dexcom.
 2.      Povabite do 10 oseb, ki bodo spremljale vaše stanje.

Aplikacija G6 in sprejemnik sta združljiva z vsemi sistemi G6.

Kako si lahko še pomagamo za uravnavanje sladkorja v krvi?

Poskrbite za redno telovadbo

Redna vadba vam lahko pomaga doseči in vzdrževati zmerno težo ter povečati občutljivost za inzulin.Povečana občutljivost na inzulin pomeni, da lahko vaše celice učinkoviteje uporabljajo razpoložljivi sladkor v krvnem obtoku.

Vadba tudi pomaga vašim mišicam uporabljati krvni sladkor za energijo in krčenje mišic.

Če imate težave z uravnavanjem krvnega sladkorja, razmislite o rednem preverjanju ravni pred in po vadbi. To vam bo pomagalo izvedeti, kako se odzivate na različne dejavnosti in preprečiti, da bi raven sladkorja v krvi postala previsoka ali prenizka.

Raziskovalci priporočajo tako imenovane »pavze za vadbo«, da znižate krvni sladkor in preprečite škodo, ki jo lahko povzroči celodnevno sedenje. Pavze za vadbo preprosto pomenijo, da čas sedenja vsakih 30 minut prekinete za nekaj minut čez dan. Nekatere od priporočenih vaj vključujejo lahkotno hojo ali preproste vaje z uporom, kot so počepi ali dvigi nog.

Druge uporabne oblike vadbe vključujejo dvigovanje uteži, hitro hojo, tek, kolesarjenje, ples, pohodništvo, plavanje itd. Pravzaprav je vsaka dejavnost, ki vas redno spravi v noge in se premaknete – ne glede na intenzivnost – premagala sedeči način življenja.

Poleg tega vedite, da če imate težave s posvečanjem daljših obdobij vadbi skozi ves teden, lahko še vedno pridobite veliko koristi s krajšimi vadbami. Poskusite si na primer prizadevati za 10-minutne vadbe 3-krat na dan 5 dni, s ciljem 150 minut na teden.

Pazite na uravnovešen vnos ogljikovih hidratov

Vaš vnos ogljikovih hidratov močno vpliva na raven sladkorja v krvi. Vaše telo razgradi ogljikove hidrate v sladkorje, predvsem glukozo. Nato inzulin vašemu telesu pomaga pri uporabi in shranjevanju za energijo.

Ko zaužijete preveč ogljikovih hidratov ali imate težave z delovanjem inzulina, ta proces ne uspe in raven glukoze v krvi se lahko dvigne.

Številne študije tudi kažejo, da dieta z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov pomaga znižati raven sladkorja v krvi in ​​prepreči skoke krvnega sladkorja.

Med spremljanjem krvnega sladkorja lahko še vedno zaužijete nekaj ogljikovih hidratov. Vendar dajanje prednosti polnozrnatim žitom pred predelanimi in rafiniranimi ogljikovimi hidrati zagotavlja večjo hranilno vrednost, hkrati pa pomaga znižati raven sladkorja v krvi.

Jejte več vlaknin

Vlaknine upočasnjujejo prebavo ogljikovih hidratov in absorpcijo sladkorja ter tako spodbujajo postopnejše zvišanje ravni krvnega sladkorja.

Prehrana z veliko vlakninami lahko izboljša sposobnost vašega telesa za uravnavanje krvnega sladkorja in zmanjša nizke vrednosti krvnega sladkorja. To vam lahko pomaga pri boljšem obvladovanju sladkorne bolezni tipa 1.

Priporočeni dnevni vnos vlaknin je približno 25 gramov za ženske in 35 gramov za moške.

Živila, ki vsebujejo veliko vlaknin, vključujejo:

 • zelenjava
 • sadje
 • stročnice
 • cela zrna

Pijte vodo in ostanite hidrirani

Pitje dovolj vode vam lahko pomaga ohranjati raven krvnega sladkorja v zdravih mejah. Poleg tega, da preprečuje dehidracijo, pomaga vašim ledvicam izplakniti odvečni sladkor skozi urin.

En pregled opazovalnih študij je pokazal, da so imeli tisti, ki so popili več vode, manjše tveganje za razvoj visoke ravni sladkorja v krvi.

Izogibajte se sladkanim pijačam in se osredotočite na vodo, naravne sokove in čaje.

Izvedite nadzor porcij

Nadzor porcij vam lahko pomaga uravnavati vnos kalorij in ohranjati zmerno težo. Spremljanje velikosti porcij pomaga pri preprečevanju skokov krvnega sladkorja.

Tukaj je nekaj koristnih nasvetov za upravljanje velikosti porcij:

 • izmerite in stehtajte svoje porcije
 • uporabite manjše krožnike
 • preberite oznake na živilih in preverite velikost porcij
 • vodite dnevnik hrane
 • jesti počasi

Izbirajte živila z nizkim glikemičnim indeksom

Glikemični indeks (GI) meri, kako hitro se ogljikovi hidrati med prebavo razgradijo in kako hitro jih telo absorbira. To vpliva na to, kako hitro se dvigne raven sladkorja v krvi.

Količina in vrsta ogljikovih hidratov, ki jih zaužijete, določata, kako hrana vpliva na raven sladkorja v krvi. Natančneje, dokazano je, da uživanje hrane z nizkim GI zmanjša raven sladkorja v krvi pri ljudeh s sladkorno boleznijo.

Nekateri primeri živil z nizkim do zmernim GI vključujejo:

 • bulgur
 • ječmen
 • nesladkan gršku jogurt
 • oves
 • fižol
 • leča
 • stročnice
 • polnozrnate testenine
 • neškrobna zelenjava

Poleg tega dodajanje beljakovin ali zdravih maščob pomaga zmanjšati skoke krvnega sladkorja po obroku.

Poskusite obvladati raven stresa

Stres lahko vpliva na raven sladkorja v krvi. Ko ste pod stresom, vaše telo izloča hormona, imenovana glukagon in kortizol, ki povzročita dvig krvnega sladkorja.

Ena študija, ki je vključevala skupino študentov, je pokazala, da vadba, sprostitev in meditacija znatno zmanjšajo stres in znižajo raven sladkorja v krvi.

Vaje in sprostitvene metode, kot sta joga in zmanjševanje stresa na podlagi pozornosti, lahko prav tako pomagajo odpraviti težave z izločanjem inzulina pri ljudeh s kronično sladkorno boleznijo.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Kontaktni podatki (Contact)

Moja lekarna d.o.o.

Grajski trg 41,
8360 Žužemberk

Telefonska številka: 040 474 672 (klici iz tujine: 0038640 474 672)

Več informacij: Kontaktni podatki

Elektronska pošta (e-mail)

Na voljo so sledeči kontaktni maili

in tudi:

O nas (About Us)

Več o naši organizaciji, sodelavcih in zunanjih strokovnjakih je na voljo na sledeči povezavi: O nas in o naši lekarni

Zaposleni (Organization Schema)

Na povezavi so na voljo informacije o naših zaposlenih: Zaposleni podjetja Moja lekarna d.o.o.

Pogoji sodelovanja (Terms of Service) 

Splošni pogoji poslovanja in sodelovanja z nami so na voljo na sledeči povezavi: Pogoji poslovanja

Informacija o piškotkih (Cookie Policy) 

O hranjenju piškotkov je več informacij na voljo na sledeči povezavi: Piškotki

Politika zasebnosti (Privacy Policy)

Na povezavi je na voljo več informacij s področja varovanja osebnih podatkov, ki se izvaja pri nas. Več si preberite na sledeči povezavi: Politika zasebnosti

Pomoč uporabnikom (Customer Service Page)

Spodaj so na voljo rubrike, ki so namenjene vam uporabnikom za lažje delo s spletno stranjo. 
Nudimo vam sledeče kategorije pomoči:

Socialni mediji (Social Media Links)

Predstavljamo se na sledečih socialnih medijih:

https://www.instagram.com/spletna_lekarna/

https://twitter.com/spletnalekarna

https://www.facebook.com/spletna.lekarna

https://www.linkedin.com/in/moja-lekarna-86015927/

Pravica potrošnika o odstopu od pogodbe (Return Policy)

Več o pravicah potrošnikov je zapisano na sledeči povezavi: Pravice potrošnikov

Plačilne opcije (Payment options)

Na moja-lekarna.com so na voljo sledeči plačilni načini:

 • Plačilo po povzetju (dostava s kurirjem ali osebni prevzem v poslovalnici),
 • Plačilo po predračunu,
 • PayPal plačilo,
 • GoCrypto kripto plačila,
 • mBills plačila,
 • bančne kartice (mastercard, maestro, Visa) in
 • Valu/Valu Moneta plačila

Avtorske pravice (CopyRights)

Več o avtorskih pravicah je na voljo na sledeči povezavi: Avtorske pravice

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.