Dietpharm Silimarin Artičoka kapsule, 30 kapsul

<p>Pegasti badelj je sredozemska rastlina, ki je že dolgo znana po svojih ugodnih učinkih.</p>

Pegasti badelj je sredozemska rastlina, ki je že dolgo znana po svojih ugodnih učinkih.

483095 24568

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

JETRA

Pegasti badelj je sredozemska rastlina, ki je že dolgo znana po svojih ugodnih učinkih na jetra (njene pozitivne učinke so poznali že v stari Grčiji in Rimu). Za pripravke iz pegastega badlja se uporabi plod rastline, ki vsebuje mešanico učinkovin flavolignanov, to mešanico pa imenujemo tudi silimarin.

Silimarin je sestavljen iz več podobnih učinkovin: silibinina, izosilibinina, silidianina in silikristina. Dobra stran pegastega badlja je, da tudi pri prevelikem doziranju skoraj ne povzroča stranskih učinkov, razen morda blagih prebavnih motenj.

Silimarin je slabo topen v vodi, zato pitje čaja iz pegastega badlja ni tako učinkovito, kot je uživanje standardiziranih izvlečkov te rastline.

Za zdravje naših jeter lahko največ naredimo sami. Spremeniti moramo slabe prehranjevalne navade (preveč mastna hrana, prevelik vnos hrane), zmanjšati porabo alkohola, prenehati kaditi,...

Artičoka

Artičoka prav tako spada med sredozemske rastline z dolgo tradicijo v zdravilstvu. Aktivne učinkovine v artičoki so: derivati kafeoilkininske kisline, cinarozidni snovi aglikon in lutelion, ter cinarin.

Vitamin E, cink in selen

Vitamin E (tokoferol) spada med lipofilne vitamine in deluje antioksidativno. Cink in selen imata vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Uporaba

1 x dnevno 1 kapsulo

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Dietpharm Dietpharm
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov