x
Vse kategorije
Dr. Luigi PU-02-21-KS ortopedski odprti natikači iz usnja, 1 par
Dr. Luigi PU-02-21-KS ortopedski odprti natikači iz usnja, 1 par
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Dr. Luigi PU-02-21-KS ortopedski odprti natikači iz usnja, 1 par

Proizvajalec: Dr. Luigi
Udobni in vzdržljivi natikači.

Opozorilo: slika izdelka, predvsem pa barva izdelka je simbolična. Pošljemo vam izdelek tiste barve, ki je trenutno na zalogi!
Cena: 24,49 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Ocene in mnenja

Opis

Zelo udobni in vzdržljivi natikači. Blagodejno vplivajo na vaše noge.

Priloge

Ali ste vedeli

Rak

Zadnja faza življenja
Paliativni ukrepi. Če bolnik ne more ozdraveti, to ne pomeni, da mu ne moremo več pomagati. V takšnih primerih se uporabljajo paliativne metode, ki lajšajo bolečine in tegobe, da se ohrani kakovostno življenje, kolikor dolgo je to mogoče. Vsekakor lahko in mora bolnik zahtevati učinkovito terapijo proti bolečinam; veliko ljudi namreč misli, da morajo bolečine prenašati, kolikor dolgo je to mogoče, in da lahko zahtevajo terapijo šele takrat, ko so bolečine neznosne. Veliko se jih boji močnih zdravil, vendar pa ta strah ni na mestu in onemogoča lajšanje bolečin.

Bolečine in trpljenje niso vedno telesnega izvora, saj tudi duša včasih potrebuje pomoč pri lajšanju bolečin. V takšnih primerih pomagajo psihoterapija, spremstvo ob smrti ali dušni pastirji.

Veliko bolnikov se boji faze, ko ne bodo mogli več izraziti svojih potreb in bodo morali trpeti ponižujoče in nezaželene ukrepe za podaljšanje življenja. V tako imenovani bolnikovi odredbi lahko svojci odločijo, kako naj zdravniško osebje postopa, ko enkrat bolnik ne bo več pri zavesti. Priporočljivo se je pozanimati ozapisanosti bolnikove odredbe, saj jo morajo svojci vedno znova aktualizirati in ponovno potrditi, saj se lahko pogoji in potrebe tekom časa spreminjajo. V pomoč so tudi vzorčna besedila, ki usmerjajo potek, informacije o tem in o dejanski pravni obvezi pa je mogoče dobiti v socialnih posvetovalnicah, pri ombutsmanu za bolnike, društvu Hospic in kakšnem dušnem pastirstvu.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.