GastroCare napitek - prebava, 15 vrečk

GastroCare napitek v obliki vrečk je inovacija na področju lajšanja težav z želodcem in prebavnim traktom. GastroCare napitek v obliki vrečk je inovacija na področju lajšanja težav z želodcem in prebavnim traktom.
19207 19207

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

GastroCare napitek v obliki vrečk je inovacija na področju lajšanja težav z želodcem in prebavnim traktom.

Prehransko dopolnilo je obogateno z visokimi vsebnostmi kalcijevih ionov - kalcij namreč pripomore k delovanju prebavnih encimov, ob enem pa ima poglaviten vpliv na deovanje mišič - tudi srčne mišice ipd. 

Natrijev hidrogen karbonat je sredstvo, ki učinkovit način uravnava kislost organizma zato je prehransko dopolnilo učinkovito sredstvo za uravnavanje tega parametra - to posledično vodi do izrazito boljšega počutja. 

Sestavine GastroCare napitka

Kalcij

Kalcij, pridobljen iz kalcijevega karbonata je široko uporaben. Ko se tovrsten kalcij zauđije, le-ta reagira s solno kislino v želodcu in regulira kislino v želodcu. Kalcij ima številne vloge v organizmu, med drugim stabilizira celične membrane, uravnava tudi celično rast, sodeluje pri strjevanju krvi. 

Kalcij je eden zelo pomembnih mineralov, ki sestavlja človeški skelet - ki daje človeškemu organizmu obliko. Prav tako je osnovni gradnik zobnega dentina. 

Poleg vsega že naštetega pa sodeluje še pri normalizaciji delovanja prebavnih encimov. 

B2 vitamin

B2 vitamin ali drugače riboflavin spada med B kompleksne vitamine. Vitamin pripomore k izboljšanju presnovnih procesov, zmanjšuje morebitno utrujenost, izčrpanost ni več problem. 

Vitamin pripomore k zmanjševanju oksidativnega stresa, pomembno vlogo pa igra pri presnavljanju železa in njegovem metabolizmu. 

Soda bikarbona

Natrijev hidrogen karbonat ali soda bikarbona ima učinek na kislino v želodcu. Prekomerna kislost želodčne kisline namreč ustvarja nelagodje, neprijetne občutke, zato je nujno, da to rstne neprijetnosti olajšamo sproti. 

Inulin

Spada med vodotopne vlakninske snovi. Le-ta sodeluje pri prebavi, predstavlja pa prehrano koristnim bakterijskim kulturam. 

Magnezijev sulfat

Kemijska lastnost magnezijevega sulfata je predvsem ta, da povečuje vsebnost vode v prebavnem traktu - gostota blata se tako manjša in odvajanje poteka posledično enostavneje.  

Način uporabe GastroCare napitka

Odmerite po 1 vrečko prehranskega dodatka - raztopite vsebino v 150 mL vode, tako pripravljeno raztopino dodobra premešajte in tako pripravljeno raztoppino izpijte. Priporočenih količin ne presežite. 

Sestavine prehranskega dodatka

Aktivne sestavine                            Na 100 g                       Dnevna dozacija (1 vrečka)           % PDV*
Kalcij
iz kalcijevega karbonata                    6,1 g                                         244 mg                          30 %
Vitamin B2 (Riboflavin)                     7,5 mg                                       0,3 mg                          20 %
Magnezij
iz Magnezijev sulfat heptahidrata      205 mg                                       8,2 mg                           2%

*PDV- priporočen dnevni vnos vitaminov in mineralov (za odrasle).

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Dokler se deformacija se razvija, jo je mogoče ustaviti z nošenjern primernih udobnih čevljev in posebnih opornic, ki uravnavajo palec.

Ko je že razvita, pa jo je mogoče zdraviti samo z operativno uravnavo kosti.

Če pride do burzitisa, bo verjetno potrebno zdravljenje z antibiotiki.

SAMOPOMOČ

Čim večkrat razbremenite stopala in nosite udobne širše čevlje.

Če so težave zaradi valgusne deformacije zelo moteče o.iroma je valgusna deformacija palca dokočno razvita, je potrehno kiruržko zdravljenje.

Oblika kirurškega zdravljenja je odvisna od obsežnosti sprememb na kosteh.

Običajno z osteotornijo odstranijo del kosti, s čimer dosežejo izravnavo kosti, poleg tega pa je potreben še dodaten operativni poseg na sklepni ovojnici in pripadajočih mišicah.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Herba Medica Herba Medica
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov