Galex timijanov sirup, 150 mL

Galex timijanov sirup ali sirup materine dušice je sirup, ki je širše uporaben, uživajo ga lahko tudi diabetični oziroma sladkorni bolniki. Galex timijanov sirup ali sirup materine dušice je sirup, ki je širše uporaben, uživajo ga lahko tudi diabetični oziroma sladkorni bolniki.
493066 13145

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Galex timijanov sirup ali sirup materine dušice je sirup, ki je širše uporaben, uživajo ga lahko tudi diabetični oziroma sladkorni bolniki.

Timijanov sirup ali sirup materine dušice je mlajše in starejše osebe, ima blagodejen vpliv na dihalne poti, s pridom pa ga je mogoče uživati tudi v primeru prekomerne razdraženosti žrela in grla. (On hold Botanicals)

Uporaba timijanovega sirupa

Sirup ni primeren za otroke, ki so majši od 1 leta starosti.

Otroci, starejši od 1 leta starosti: odmerite po 1 majhno žlico kar ustreza 5 mL in sicer 1 do 3 krat dnevno.

Starejši otroci in odrasle osebe: odmerite po 2 majhni žlici kar ustreza 10 mL in sicer 1 do 3 krat dnevno.

Timijanovega sirupa ne predozirajte, saj se lahko izrazijo stranski učinki.

Svetujemo, da med uživanjem tega prehranskega dopolnila pijete veliko čaja in uživajte veliko tekočin, pred uporabo pa vsebino steklenice dobro pretresite

Namen uporabe timijanovega sirupa

Timijanov sirup oziroma sirup materine dušice se uporablja predvsem pri otrocih pa tudi pri odraslih za sprostitev dihalnih poti in podpiranje zgornjih dihalnih poti v primeru prehladnih obolenj - to se dogaja predvsem v hladnejših delih leta, v času zime, pomladi in v hladni jeseni. (On hold Botanicals)

Gre za prehransko dopolnilo, ki je narejeno na podlagi tradicionalnega znanja o rastlinah in njihovih učinkih.

Sestavine prehranskega dopolnila - sirup materine dušice

5 mL odmerek sirupa vsebuje 0,05 g čistega izvlečka vrtne materine dušice ali po latinsko Thymus vulgaris extractum fluidum.

Izdelek je pridobljen z ekstrakcijsko metodo: etanol, voda.

Posebna opozorila ob uporabi prehranskega dopolnila

Izdelek ni primeren za otroke, mlajše od 1 leta starosti

Izdelka ne predozirajte, saj se lahko izrazijo stranski učinki, predvsem prekomerni odvajalni učinek.

Sirup shranjujte nedosegljivo otrokom.

V kolikor ste prejeli v zadnjem času na recept kakršnokoli zdravilo je smiselno preveriti medsebojne učinke zdravila in tega prehranskega dopolnila. 

V primeru morebitnega oteženega dihanja, gnojnega izpljunka ali drugih težav z dihanjem nemudoma pokličite zdravnika in ga povprašajte za nasvet.

Obisk zdravnika je zelo pomemben tudi v primeru dolgotrajnega obolenja dihal, še posebej takrat, ko če stranski učinki tega prehranskega dopolnila prekomerno izrazijo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Krvavitev iz danke

Kateri so načini zdravljenja?
Zdravljenje je odvisno od vzroka in sega od prehranskih nasvetov ter nasvetov v zvezi z nego tega predela ter uporabo zdravil v obliki svečk do velikih operacij. Zdravljenje same krvavitve pa je odvisno od dodatnih težav, ki jih ima bolnik. Če zdravnik ugotovi slabokrvnost, jo zdravimo z nadomestki železa. Močnejšo krvavitev z anemij o in znaki šoka (bledica, pospešen pulz, nizek krvni tlak) pa je potrebno zdraviti v bolnišnici. Včasih je potrebna celo transfuzija krvi. Nadaljnje ukrepanje je odvisno od najverjetnejše diagnoze.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Galex Galex
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja