Oceni izdelek in zasluži

Geratherm Early Detect zgodnji test nosečnosti, 1 test

Proizvajalec: Geratherm
Geratherm Early Detect zgodnji test nosečnosti je diagnostični zgodnji test za ugotavljanje nosečnosti za samotestiranje.
Artikel ni dobavljiv zaradi enega izmed sledečih razlogov::
 • samo trenutna nedobavljivost izdelka (izdelek bo kmalu zopet na voljo)
 • artikel se ne proizvaja več, izdelek bomo v kratkem izbrisali
 • zamuda v dobavi s strani dobavitelja
 • zamuda zaradi morebitnih carinskih postopkov
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka Medicinski pripomoček, nosečniški test, test nosečnosti
Kdo uporablja? nosečnice

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Geratherm Early Detect zgodnji test nosečnosti je diagnostični zgodnji test za ugotavljanje nosečnosti za samotestiranje.

• 4 dni pred menstruacijo.
• Zaznava hCG v urinu že pri 10 IU/L.
• Več kot 99% natančen.
• Izredno veliko testno področje.
• Varno, preprosto in hitro.
• Za samotestiranje.

PRINCIP TESTIRANJA

Test za ugotavljanje nosečnosti Geratherm early detect je imunološki test na podlagi lateralnega vleka, pri katerem se ugotavlja hormon humani horionski gonadotropin (hCG) kvalitativno v urinu pri dokazovanju nosečnosti. Test se lahko izvede že štiri dni pred predvidenim začetkom periode. Začetek periode se pri tem izračuna s 15 dnevi po ovulaciji. Test uporablja kombinacijo protitelesc, ki vsebujejo monoklonalno protitelesce hCG, da bi se dokazalo selektivno povišano vrednost vsebnosti hCG. Pri izvedbi testa se sesalna konica drži v curek urina, ali pa se sesalna konica potopi v urin in iz barvnih črt se odčita rezultat.

Opozorila ob uporabi pripomočka

Hranite izven dosega otrok!
Samo za in-vitro- diagnostiko. Samo za zunanjo uporabo.
Aluminijasto vrečko odprite samo pred izvedbo testa.
Razvlaževalni zavojček, ki se nahaja v aluminijski zaščitni vrečki, vsebuje sušilno sredstvo za varovanje kakovosti testne paličice in nima nobene druge funkcije. Pred sprejetjem pomembnih zdravstvenih odločitev se posvetujte s svojim splošnim zdravnikom oz. ginekologom.

VSEBINA SETA

REF 1: 1 aluminijasti zaščitni ovoj/ z 1 testno paličico in z eno razvlaževalno vrečko, navodilo za uporabo

NAVODILO ZA UPORABO

Vzemite test iz aluminijskega zaščitnega ovoja in začnite nemudoma izvajati test. Odstranite zaščitni pokrov in ga vtaknite na ročaj. Midstream-Test primite na ročaju in ga držite, z nepokrito sesalno konico (območje zajemanja urina) obrnjeno navzdol, najmanj za 10 sekund, direktno v curek urina, dokler sesalna konica ni popolnoma navlažena (glej sliko spodaj).
NAPOTEK: Ne urinirajte na testno okence (T) ali na kontrolno okence (C). Urin lahko prestrežete tudi v suho in čisto posodo in nato vanj za najmanj 10 sekund potopite sesalno konico. Potem, ko ste test vzeli iz urina, takoj ponovno vtaknite pokrov na sesalno konico. Položite test na ravno površino, pri tem morata biti testno in kontrolno okence obrnjena navzgor, in začnite z merjenjem časa.
Na začetku tekočega testa je možno, da se v testnem in kontrolnem okencu zazna pretočno gibanje šibko rdeče barve. Rezultat odčitajte po 3 minutah. Če se ne pojavi nobena barvna črta, počakajte še 1 minuto. Odvisno od koncentracije hCG je možno, da se pozitivni rezultati lahko opazijo že po 1 minuti ali prej. Vendar rezultata ne odčitavajte po več kot 10 minutah.

OMEJITVE

Ta test lahko morebitno prikaže napačne pozitivne in napačne negativne testne rezultate. Preden sprejemate pomembne zdravstvene odločitve vas prosimo, da obiščete vašega zdravnika. Jemanje zdravil, ki vsebujejo hCG (kot na primer Pregnyl, Profasi, Pergonal in APL) lahko povzroči napačne pozitivne rezultate. Jemanje alkohola, zdravil kot penicilin, antibiotikai, oralnih sredstev za preprečevanje nosečnosti ali hormonskih terapij, ki ne vsebujejo hCG, na testni rezultat ne bi smeli vplivati. Na raven hCG lahko poleg nosečnosti vplivajo številne bolezni, kot na primer cista na jajčnikih, ali ektopična nosečnost (nosečnost izven maternice), ki povzročijo povišanje nivoja hCG hormona in s tem vodijo do napačnega pozitivnega testnega rezultata.

VPRAšANJA IN ODGOVORI

1. Vprašanje: Kako deluje test?
Odgovor: Diagnostični ultra hitri nosečnostni test dokaže v vašem urinu hormon (hCG - humani horionski gonadotropin), ki ga vaše telo proizvaja med nosečnostjo. Količina hormona hCG se v poteku nosečnosti povečuje.

2. Vprašanje: Od kdaj se test lahko uporablja?
Odgovor: Test se lahko izvede že 4 dni pred predvidenim začetkom periode. Začetek periode se pri tem izračuna s 15 dnevi po ovulaciji. Test lahko opravite skozi ves dan, vendar je prvi jutranji urin običajno najbolj skoncentriran in vsebuje največjo količino hCG.

3. Vprašanje: Ali naj se uporabi prvi jutranji urin?
Odgovor: Čeprav se lahko test opravi ob vsakem času dneva, je prvi jutranji urin običajno najbolj koncentriran in vsebuje večino hCG.

4. Vprašanje: Kako natančen je test?
Odgovor: Opravljena je bila klinična študija, v kateri so primerjali rezultate priprav za zgodnje teste nosečnosti z nekim drugim komercialnim HGC testom. Klinični preizkus z uporabniki je obsegal 608 testov urina. Oba testna postopka sta zaznala 231 pozitivnih in 377 negativnih rezultatov. Rezultati so kazali skupno natančnost v višini več kot 99 % pri zgodnjem testu nosečnosti v primerjavi z drugim testom.

5. Vprašanje: Kako visoka je občutljivost testa?
Odgovor: Diagnostični ultra zgodnji test nosečnosti Geratherm early detect dokaže hCG v urinu pri koncentraciji 10 IU/L ali višji. Test je bil standardiziran v skladu s Tretjim mednarodnim standardom Svetovne zdravstvene organizacije WHO. Dodajanje LH (300 IU/L), FSH (1000 IU/L) in TSH (1000µIU/mL) k negativnim vzorcem (O IU/L) in pozitivnim vzorcem (10 IU/L) ni pokazalo nikakršne navzkrižne reakcije.

6. Vprašanje: Kaj moram storiti, če rezultat pokaže, da sem noseča?
Odgovor: To pomeni, da vaš urin vsebuje hCG in da ste verjetno noseči. Posvetujte se z vašim zdravnikom, da potrdi nosečnost in si v nadaljnjem poteku priskrbite dodatne nasvete.

7. Vprašanje: Kako lahko vidim, ali je test pravilno deloval?
Odgovor: Če se pojavi barvna črta v kontrolnem okencu (C) je prikazano, da ste test pravilno uporabili in da je bila sprejeta pravilna količina urina.

8. Vprašanje: Kaj moram storiti, če rezultat pokaže, da nisem noseča?
Odgovor: To pomeni, da hormon hCG v vašem urinu ni bil v zadostni količini dokazan in da verjetno niste noseči. Če vaša perioda dalje izostaja, ponovite test še enkrat in se prosimo posvetujte z zdravnikom.

Takoj ko vam bo test pokazal pozitiven rezultat, začnite s prenatalno oskrbo. V vsakem primeru je priporočljivo takoj obiskati zdravnika. Pazite na uravnoteženo prehrano, prenehajte s kajenjem in uživanjem alkohola.

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Kontaktni podatki (Contact)

Moja lekarna d.o.o.

Grajski trg 41,
8360 Žužemberk

Telefonska številka: 040 474 672 (klici iz tujine: 0038640 474 672)

Več informacij: Kontaktni podatki

Elektronska pošta (e-mail)

Na voljo so sledeči kontaktni maili

in tudi:

O nas (About Us)

Več o naši organizaciji, sodelavcih in zunanjih strokovnjakih je na voljo na sledeči povezavi: O nas in o naši lekarni

Zaposleni (Organization Schema)

Na povezavi so na voljo informacije o naših zaposlenih: Zaposleni podjetja Moja lekarna d.o.o.

Pogoji sodelovanja (Terms of Service) 

Splošni pogoji poslovanja in sodelovanja z nami so na voljo na sledeči povezavi: Pogoji poslovanja

Informacija o piškotkih (Cookie Policy) 

O hranjenju piškotkov je več informacij na voljo na sledeči povezavi: Piškotki

Politika zasebnosti (Privacy Policy)

Na povezavi je na voljo več informacij s področja varovanja osebnih podatkov, ki se izvaja pri nas. Več si preberite na sledeči povezavi: Politika zasebnosti

Pomoč uporabnikom (Customer Service Page)

Spodaj so na voljo rubrike, ki so namenjene vam uporabnikom za lažje delo s spletno stranjo. 
Nudimo vam sledeče kategorije pomoči:

Socialni mediji (Social Media Links)

Predstavljamo se na sledečih socialnih medijih:

https://www.instagram.com/spletna_lekarna/

https://twitter.com/spletnalekarna

https://www.facebook.com/spletna.lekarna

https://www.linkedin.com/in/moja-lekarna-86015927/

Pravica potrošnika o odstopu od pogodbe (Return Policy)

Več o pravicah potrošnikov je zapisano na sledeči povezavi: Pravice potrošnikov

Plačilne opcije (Payment options)

Na moja-lekarna.com so na voljo sledeči plačilni načini:

 • Plačilo po povzetju (dostava s kurirjem ali osebni prevzem v poslovalnici),
 • Plačilo po predračunu,
 • PayPal plačilo,
 • GoCrypto kripto plačila,
 • mBills plačila,
 • bančne kartice (mastercard, maestro, Visa) in
 • Valu/Valu Moneta plačila

Avtorske pravice (CopyRights)

Več o avtorskih pravicah je na voljo na sledeči povezavi: Avtorske pravice

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.