G&G Vitamins folna kislina 5-MTHF, 120 kapsul

Folat L-5-MTHF je priporočljiva bioaktivna oblika folne kisline G&G Vitamini so prehransko dopolnilo, ki vsebuje obliko folne kisline z oznako 5-MTHF. Folat L-5-MTHF je priporočljiva bioaktivna oblika folne kisline G&G Vitamini so prehransko dopolnilo, ki vsebuje obliko folne kisline z oznako 5-MTHF.
934712 27989

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

 

Folat L-5-MTHF je priporočljiva bioaktivna oblika folne kisline G&G Vitamini so prehransko dopolnilo, ki vsebuje obliko folne kisline z oznako 5-MTHF. Ta predstavlja folat – naravno aktivno obliko. Telo zanj namreč ne potrebuje pretvorbe.

Kaj je folna kislina oz. folat?

Folna kislina je sintetična oblika vitamina B9, ki ga v naravi ne najdemo. Študije kažejo, da pri velikem delu populacije okvara gena, ki je zadolžen za pripravo encima (MTHFR) – kateri omogočajo pretvorbo folne kisline v biološko obliko. Folat Č-5-MTHF je naravna biološka oblika vitamina B9, katerega se naše telo lahko takoj posluži.

Kako deluje folna kislina?

V različnih življenskih obdobjih ima folna kislina različne vloge. Ker pa je naše telo ne more proizvesti, moramo z dodatnim vnosom poskrbeti, da je ne primankuje. Za uravnavanje nizkih nivojev folatov pri nosečnicah je uživanje folne kisline priporočljivo.

Nizek nivo folatov je pri nosečnicah namreč velik dejavnik za okvaro nevralne cevi (spine bifide) pri razvijajočem se plodu. Priporočljivo doziranje je en mesec pred in do tri mesece po zanositvi z dnevnim vnosom 400 µg folne kisline.

Brez pomožnih snovi - čista folna kislina

Bioaktivna oblika folne kisline pride v obliki kapsul, ki omogočajo polnitev brez uporabe pomožnih snovi. Kapsule so lahko prebavljive in omogočajo absorpcijo hranil med prebavo, prav tako so kapsule zasnovane za naravno razgradnjo v želodcu.

Povprečna vsebnost 1 kapsule

Povprečna vsebnost 1 kapsule   PDV%
Riževa moka 120 mg
Rastlinska kapsula (HPMC) 40 mg
Folna kislina (L-5-metiltetrahidrofolat) 400 μg 200

PDV - priporočen dnevni vnos

HPMC - hidroksipropilmetil celuloza

Ne vsebuje: GSO, gluten, pšenico, dodan sladkor, umetne konzervanse, polnila ali barvila. Primeren za vegane in vegetarijance, certificirano za Košer standard.

Uporaba prehranskega dopolnila G&G folna kislina 5-MTHF

Odmerite po 1 kapsulo na dan. Priporočeno odmerjanje je odmerjanje z obrokom. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: G&G Vitamins G&G Vitamins
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov