Glutamine Plus dietetično živilo, 30 x 22,4 g

Glutamine Plus je dietetično živilo za posebne zdravstvene namene.

516601 26365
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

Živilo za posebne zdravstvene namene.

Peroralni prehranski dodatek v prašku za pripravo napitka. Z visoko vsebnostjo glutamina in antioksidantov (vit. C, vit. E, beta-karoten, cink, selen); brez laktoze, brez glutena. S sladkorjem in sladilom. Za prehransko uravnavanje prehranjevanja bolnikov s povečanimi potrebami po glutaminu in antioksidantih zaradi oksidativnega stresa po kirurških posegih ali pri kroničnih vnetnih boleznihbeta

Živilo za posebne zdravstvene namene.

Glutamine Plus je dietetično živilo za posebne zdravstvene namene. Peroralni prehranski dodatek, bogat z glutaminom in antioksidanti (vitamini E, C in β-karoten, elementa v sledovih cink in selen). Brez glutena, brez laktoze. Za dietetsko uravnavanje prehranjevanja bolnikov s povečanimi potrebami po glutaminu in antioksidantih zaradi oksidativnega stresa po kirurških posegih ali pri kroničnih vnetnih boleznih.

Odmerjanje Glutamine Plus živila

2–3 vrečice na dan.

Pomembna opozorila ob uporabi Glutamine Plus živila

Uporabljajte le pod zdravniškim nadzorom. Izdelek ni primeren kot edini vir prehrane. Izdelek ni primeren za otroke do 10 let. Ni za parenteralno uporabo.

Shranjevanje Glutamine Plus živila

Shranjujte na suhem mestu pri sobni temperaturi. Pakirano v kontrolirani atmosferi.

Priprava Glutamine Plus živila

1.) Nalijte 200 ml (po možnosti hladne) vode v čist vsebnik ali mešalnik.

2.) Dodajte vsebino ene vrečice.

3.) Dobro premešajte z mešalnikom ali žlico. Ponovno premešajte čez 1 minuto.

Uporaba Glutamine Plus živila

Pripravljen napitek ohladite in uporabite v 24 urah. Uporablja se lahko tudi zmešan s sokovi ali hrano, kot so jogurti, jabolčna kaša, itd. Če je živilo pripravljeno s tekočino, ki ni voda, ga je potrebno uporabiti takoj po mešanju. Ni priporočljivo za hranjenje po sondi ali za mešanje s pripravki za sondno hranjenje.

Povprečna vsebnost na 100 ml pripravka

energijska vrednost (155 kJ) 37 kcal, maščobe 0 g, ogljikovi hidrati 4,4 g (sladkorji 1,23 g, laktoza 0 g), vlaknine 0,6 g, beljakovine 4,6 g (glutamin 4,6 g, dušik 0,88 g), osmolarnost 330 mosmol/l, osmolalnost 350 mosmol/kg H2O. Minerali in elementi v sledovih: Zn 1,5 mg, Se 23 μg. Vitamini: beta-karoten 0,76 mg, vit. E 38 mg α-TE, vit. C 114 mg. Energijski deleži: maščobe 0 %, ogljikovi hidrati 47 %, vlaknine 3 %, beljakovine 50 %. Ostali minerali, elementi v sledovih in vitamini so prisotni v klinično nepomembnih količinah. Sestavine: L-glutamin, škrob, koncentrat pomarančnega soka, maltodekstrin, stabilizator (E414), aroma, vitamin C, vitamin E, sladilo (natrijev saharinat), cinkov sulfat, beta-karoten, natrijev selenit.

 

 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Fresenius AG Fresenius AG
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja