Hartmann Cosmopor sterilen obliž 25 x 10 cm, 25 obližev

Cosmopor je sterilni obliž za oskrbo rane iz mehke samolepilne podloge. Cosmopor je sterilni obliž za oskrbo rane iz mehke samolepilne podloge.
18073 18073

Ocene in mnenja

Opis

Cosmopor je sterilni obliž za oskrbo rane iz mehke samolepilne podloge iz netkanega tekstila in hipoalergenega poliakrilatnega lepilnega nanosa z vpojno blazinico iz čistega bombaža in mikroperforiranega polietilenskega filma, ki se ne lepi na rano. Izdelek je primeren za oskrbo ran in za sterilno prekrivanje majhnih poškodb.

Vsebina:
25 kosov

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Če nenormalne celice izvirajo iz globinekanala, priporočijo konizacijo, tj. stožčast izrez tkiva okoli materničnega ustja. Spremenjena področja, odkrita pri kolposkopiji, pa lahko odstranijo tudi z elektrokoagulacijo ali z laserjem. V obeh primerih nenormalno tkivo uničijo s toploto. Odstranijo ga tudi s kriokirurškim posegom, pri katerem tkivo uniČijo z zamrzovanjem, lahko pa ga odstranijo tudi z diatermično zanko. Če je spremenjeno področje majhno in dobro omejeno, lahko hkrati s kolposkopijo izvedejo tudi zdravljenje. Če takšne spremembe odkrijejo med nosečnostjo, zdravljenje običajno odložijo.

Predstopnje rakavega obolenja, še preden se bo rak sploh lahko razvil.

Bris materničnega vratu oziroma bris po Papanicolaouu (imenovan po enem od zdravnikov, ki sta test odkrila), znan tudi kot PAP test, se napravi med ginekološkim pregledom. S testom se v brisu celic materničnega vratu ugotavlja prisotnost nenormalnih in pravih rakavih celic. Test omogoča odkrivanje zelo zgodnjih sprememb celic materničnega vratu, zaradi česar lahko takšne celice na različne načine odstranijo, in tako preprečijo razvoj raka.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Hartmann Hartmann
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja