Herbamare pikant morska zeliščna sol, 125 g

Morska sol z zelenjavo, zelišči in začimbami. Morska sol z zelenjavo, zelišči in začimbami.
282650 3385

Ocene in mnenja

Opis

Morska sol z zelenjavo, zelišči in začimbami

Zeliščna sol Herbamare Spicy je narejena iz morske soli. Dodana so ji sveža biološko pridelana zelenjava in začimbe ter morska alga Kelp, ki je naravni vir joda. Posebno intenzivna aroma se pridobi tako, da sol pod vakumom pomešajo z svežimi, neposušenimi zelišči in zelenjavo.

Herbamare Spicy se razlikuje od Herbamare Original po tem, da sta sestavinam dodana čili in poper.

Sestavine

Herbamare Spicy je mešanica 90 % morske soli in 10 % zelenjave, zelišč in začimb (zelena, por, kreša, čebula, drobnjak, čili, poper, peteršilj, drobnjak, česen, luštrek, bazilika, majaron, rožmarin, timijan ter morska alga Kelp).

Vsebnost

100 g zeliščne soli vsebuje:
Energijska vrednost: 140 kJ (33 kcal)
Beljakovine: 1,0 g
Ogljikovi hidrati: 7 g
Maščobe: manj kot 0,5 g

Uporaba

Pikanten Herbamare Spicy uporabimo pri vseh pikantnih in začinjenih jedi: mesne jedi iz žara, mehiške jedi, testenine, pice in lazanje.

Sol Herbamare Diet je primernejša za uporabo, kadar ne smemo uživati natrija. Takrat se odsvetuje uporaba zeliščne soli Herbamare Spicy.

Vse sestavine (razen morske alge Kelp) so biološko pridelane. Sol je na voljo v embalaži po 125 g.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Polinevropatija

Odločitve s pomočjo zdravnika
Zdravila. Običajna zdravila proti bolečinam v teh primerih po navadi ne pomagajo. V vsakem primeru naj bi se vzporedno uporabljalo alternativno zdravljenje. Začne se z zdravili proti bolečinam, kot sta aspirin ali ibuprofen. Če ta ne zadostujejo, pridejo v poštev zdravila proti psihozam (nevroleptiki) ali depresijam (antidepresivi). Vsa ta zdravila imajo lahko pri dolgotrajnem jemanju močne stranske učinke.

Pri sladkorni bolezni pomaga infuzija liponske kisline proti bolečinam. Ta kislina običajno pomaga pri presnovi, vendar je telo diabetikov ne tvori v zadostni količini. Liponska kislina pomaga le pri zelo boleči polinevropatiji.

Pri polinevropatiji se velikokrat predpišejo visoki odmerki vitamina B, ki velja kot »vitamin za živce« in naj bi izboljšal regeneracijo živcev, vendar do zdaj še ni znanstvenih dokazov, ki bi to potrdili. Uporaba je torej smiselna le pri dokazanem pomanjkanju vitamina B, ki pa se v večini primerov lahko odpravi z uravnovešeno prehrano.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: A.Vogel A.Vogel
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja