Immufen krema za sindrom rok in nog, 100 mL

Immufen krema za sindrom rok in nog je medicinski pripomoček bogat s sestavinami, ki na koži ustvarijo vlažno in mazalno zaščitno bariero. Immufen krema za sindrom rok in nog je medicinski pripomoček bogat s sestavinami, ki na koži ustvarijo vlažno in mazalno zaščitno bariero.
16253 16253

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Immufen krema za sindrom rok in nog je medicinski pripomoček bogat s sestavinami, ki na koži ustvarijo vlažno in mazalno zaščitno bariero. Tako dobljeni film blaži potek stranskih učinkov nekaterih kemoterapevtikov in bioloških zdravil, na primer sindroma rok in nog (palmar-plantarna eritrodisestezija). Kremo se uporablja kot dodatek glavni onkološki terapiji (kemoterapiji).

Uporaba Immufen kreme za sindrom rok in nog

Sindrom rok in nog je stranski učinek kemoterapije, značilen za številne trenutno uporabljane kemoterapevtike in biološka zdravila. Začne se kot občutek ščipanja, žarenja in otrdelosti na površini rok in nog. Kasneje se pojavijo rdečica in bolečina. Drugi simptomi tega sindroma so: keratinizacija, luščenje, pojav brazgotin in pokanje kože. Pojavijo se lahko tudi mehurčki in razjede. Ti simptomi ne vplivajo samo na kakovost življenja bolnikov, ampak lahko, če so zelo izraziti, povzročijo zmanjšanje terapevtskega odmerka ali celo začasno prekinitev zdravljenja. Zato je pravilna zaščita rok in nog zelo pomembna pri preprečevanju in lajšanju pojava simptomov sindroma rok in nog. Priporoča se izogibanje dražilcem kože, kot so parfumi, močni detergenti, vroče kopeli, nošenje tesnih čevljev in prekomernemu izpostavljenosti soncu. Priporoča se redna uporaba vlažilnih in mehčalnih krem, predvsem tistih, ki vsebujejo sečnino, ki preprečuje keratinizacijo kože.

Immufen krema za sindrom rok in nog vsebuje 10% sečnine, ki intenzivno vlaži in mehča razdraženo kožo. Dodatno vsebuje kompleks Omega Plus, karitejevo maslo, proteine svile ali Syricalm, ki mažejo in vlažijo kožo in tako zagotavljajo zaščitno bariero pred škodljivimi zunanjimi vplivi. Sestavine v kremi ustvarjajo ustrezno okolje za naravne regenerativne procese, pravilno vlažijo in mažejo kožo, zmanjšujejo simptome srbenja, žarenja in zategovanja.

Doziranje in način uporabe

Nanesite majhno količino kreme na čisto in nepoškodovano kožo rok in nog. Nežno razmažite. Pričnite uporabljati nekaj dni pred začetkom kemoterapije ali jemanja bioloških zdravil. Uporabljajte redno, večkrat dnevno po potrebi, še posebej po umivanju in sušenju rok in nog in po nanosu sredstev, ki lahko dražijo kožo. Po končanju osnovne terapije nadaljujte z nanosom kreme še vsaj dva tedna.

Opozorilo! Ne uporabljati na odprtih, nezaceljenih ranah in pri poškodbah s poškodovanim dermisom. Izogibajte se stiku z očmi.

Izdelek je namenjen odraslim in otrokom, starim 3 leta in več.

V primeru vprašanj se posvetujte z vašim zdravnikom.

Kontraindikacije

Preobčutljivost (alergija) na sestavine proizvoda.

Sestavine

Glavne sestavine: Urea 10%, SyriCalmTM CLR (ekstrakti Phragmites kharka in Poria cocos), karitejevo maslo, oljni kompleks Omega plus (sončnično olje, koruzno olje, sezamovo olje, olje makadamije, oljčno olje), hidrolizirani proteini svile, sojino olje.

Dodatne sestavine: voda, glicerin, petrolat, cetearil alkohol, glicerol-stearat, fenoksietanol, etilheksil-glicerol, natrijev stearil glutamat, natrijev poliakrilat, trietanolamin, mlečna kislina, aroma belega čaja, dinatrijev edetat, vosek, stabilizator (PEG-8, tokoferol, askorbil palmitat, askorbinska kislina, citronska kislina), imidazolidinil-urea, kalijev sorbat, natrijev benzoat.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za dolgo življenje - težave s srcem

Vpišite se v taj či. Neka študija 256 telesno nedejavnih ljudi, starih med 70 in 92 let, je ugotovila, da so sodelujoči pri tej starodavni kitajski boril ni veščini v 6 mesecih zmanjšali število padcev za polovico v primerjavi s podobno skupino, ki je 6 mesecev izvajala vaje za raztezanje.
Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Gofarm Gofarm
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov