x
Vse kategorije
Isla cassis črni ribez, 30 ali 60 pastil
Isla cassis črni ribez, 30 ali 60 pastil
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Isla cassis črni ribez, 30 ali 60 pastil

Proizvajalec: Engelhard arzneimittel
Pri stanjih, kot so draženje h kašlju in hripavosti, preobremenitev glasilk, ...
Cena: 4,95 €
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Tanja*** | 17. 01. 2013 01:00
/
Kadar sem hripava vzamem to tabletko in čez čas hripavost mine.

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Uporaba

Isla Cassis so pastile rastlinskega izvora, ki imajo prijeten sadni okus črnega ribeza. Učinkovina v pastilah Isla Cassis je izvleček islandskega lišaja (Lichen islandicus). Vsaka pastila vsebuje tudi 10 mg vitamina C.
 
Uporabljamo jih pri:
    * suhem in pekočem žrelu,
    * draženju h kašlju,
    * hripavosti,
    * preobremenitvi glasilk,
    * vdihavanju suhega zraka,
    * omejenem dihanju skozi nos,
    * sočasnem jemanju lokalno delujočimi zdravili (antiseptiki)

Odmerjanje

Odrasli in otroci, starejši od 4-ih let: 1-2 pastili 3- do 5-krat dnevno oziroma 1-2 pastili 5- do 7- krat dnevno, če je grlo že vneto ali če nas močno draži na suh kašelj.
 
Isla Cassis® je medicinski pripomoček, ki se izdaja v lekarnah in specializiranih prodajalnah brez recepta.
 
Pastile Isla Cassis® ne vsebujejo sladkorja, zato so primerne za diabetike in za otroke, pri katerih ima lahko sladkor slab vpliv na zobno sklenino.
 
V zraku, ki ga dihamo, je veliko mikroorganizmov, ki povzročajo bolezni in izzivajo obrambni sistem našega telesa. Kadar smo zdravi, se telo brez težav brani pred njimi, ko pa je sluznica v ustih in žrelu razdražena, se bolezenski mikrobi nanjo lažje vežejo in prodrejo v notranjost.
 
Sluzi islandskega lišaja kot balzam prekrijejo sluznico grla in žrela ter jo s tem zavarujejo pred nadaljnjim draženjem, suhim in onesnaženim zrakom. Vzdražena sluznica se tako hitreje pomiri in vzpostavi svojo naravno obrambo.
Pastile se uporabljajo pri stanjih, kot so draženje h kašlju in hripavosti, preobremenitev glasilk (pri govornikih, učiteljih, pevcih in igralcih), dihanje suhega zraka (kadar je prostor ogrevan in klimatiziran), omejeno dihanje skozi nos (pri prehladih in športnih aktivnostih).
 
Pastile Isla Cassis® lahko uporabljajo otroci, starejši od 4 let.
 
Medicinski pripomoček Isla Cassis® je na voljo v pakiranju po 30 pastil in v družinskem pakiranju po 60 pastil pastil v lekarnah in specializiranih prodajalnah brez recepta.  

Priloge

Ali ste vedeli

Hripavost

Če bo presodil, da je potrebno, vas bo napotil k otorinolaringologu. Ta bo s pomočjo ogledalca, ki ga bo vtaknil v ustni del žrela, pregledal glasilke ter ocenil njihovo stanje in delovanje. Včasih tak pregled ni dovolj, zato je za natančnejšo določitev diagnoze potrebna t. i. direktna laringoskopija, ko si glasilke prikažemo s posebnim mikroskopom. Ob neposredni laringoskopiji je možno s sprememb v grlu odvzeti tudi majhen košček tkiva, ki ga nato patolog pregleda pod mikroskopom, da ugotovi, za kakšen bolezenski proces gre.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Lekadol 500 mg, 20 tablet

3,59 €

Imunoglukan P4H Junior sirup, 250 mL

28,43 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.