Galex Koprivin čaj, 50 g

<p>V Ijudskem izročilu se rabijo za različne namene tako koprivov čajni napitek kot sok iz sveže rastline.</p>

V Ijudskem izročilu se rabijo za različne namene tako koprivov čajni napitek kot sok iz sveže rastline.

2022-02-25 5,14 €
600709 1420

Ocene in mnenja

Opis

V Ijudskem izročilu se rabijo za različne namene tako koprivov čajni napitek kot sok iz sveže rastline.
 
V fitomedicini je sestavina čajnih mešanic za izboljšanje splošnega počutja, sveži rastlinski sok pa je »pomladno regenerativno sredstvo«.

Odmerek za odrasle

Čajni napitek se pripravi kot poparek: dva decilitra kropa se prelije čez 3 do 4 žiičke (4g) droge, pokrito pusti stati 10 minut in precedi. Skodelica sveže pripravljenega napitka se popije 3- do 4-krat na dan.

Prepovedi in opozorila

Ne sme se rabiti pri edemu oziroma zastoju vode kot posledice oslabelega srca in zmanjšane ledvične opravilne sposobnosti.
 
Glede na znano farmakološko delovanje lahko čezmerna raba moti delovanje zdravil zoper sladkorno bolezen in zvečan ali znižan krvni tlak, zveča pa učinek pomirjeval zaradi zaviralnega učinka za osrednji živčni sestav. Poročajo o dražilnem učinku na želodec in tanko črevo. Po ljudskem izročilu vpliva na menstruacijski ciklus in povzroči splav, vpliv na maternično delovanje so potrdili tudi s poskusi na živalih, zato se med nosečnostjo naj ne uporablja, med dojenjem pa ne čezmerno. Pri izpiranju sečil se mora popiti zadosti vode. Drogo je treba hraniti zaščiteno pred svetlobo, vlago in pri temperaturi, nižji od 25°C.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zaprtje

Zakaj pride do nastanka zaprtja?
Vzroki so lahko psihični (stres, sprememba okolja) ali organski, kot so motnje v delovanju črevesja (mlajše ženske), bolezni črevesja in danke (tumorji, hemoroidi, vnetje, sindrom razdražljivega črevesja), nosečnost, dolgotrajna uporaba ali zloraba odvajal in stranski učinki nekaterih zdravil. Najpogostejši vzrok za kronično zaprtje lahko pripišemo sodobnemu načinu življenja z malo telesne dejavnosti in prehrani z industrijsko predelanimi - rafiniranimi živili z malo vlaknin. Vlaknine ali balastne snovi se v prebavilih ne presnavIjajo in ne absorbirajo, le vežejo vodo v črevesju. Na ta način večaj o volumen blata in omogočajo mehkejše ter rednejše iztrebljanje. Zaradi pretežno sedečega načina življenja in pomanjkanja telesne dejavnosti so naše trebušne mišice oslabljene, črevesno gibanje pa upočasnjeno. Pomanjkanje časa nas pogosto prisili na zadrževanje in odlaganje opravljanja velike potrebe. Blato tako ostane dlje časa v črevesu, voda se vsrka, blato pa postane bolj trdo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Galex Galex
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja