Lecicarbon 500 mg/ 680 mg svečke za odrasle, 10 svečk

Lecicarbon svečke vsebujejo natrijev hidrogenkarbonat/natrijev dihidrogenfosfat ter nekatere pomožne snovi.<br><br><strong></strong><span class="modro"><strong>Opozorilo:</strong> v kolikor se odločite za nakup tega izdelka je pogoj plačilo po predračunu, izdelek se namreč pošilja v skladu z hladno verigo, zato je nujen hiter prevzem pošiljke!</span><br> Lecicarbon svečke vsebujejo natrijev hidrogenkarbonat/natrijev dihidrogenfosfat ter nekatere pomožne snovi.

Opozorilo: v kolikor se odločite za nakup tega izdelka je pogoj plačilo po predračunu, izdelek se namreč pošilja v skladu z hladno verigo, zato je nujen hiter prevzem pošiljke!
145088 24222

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Lecicarbon svečke vsebujejo natrijev hidrogenkarbonat/natrijev dihidrogenfosfat ter nekatere pomožne snovi.

Opozorilo: pod sliko izdelka je priložen video, kjer si lahko ogledate test Lecicarbon svečk

Lecicarbon farmacevtska oblika

Svečke; 500 mg / 680 mg (odrasli);

Kdaj uporabiti Lecicarbon svečke?

Pri vseh oblikah zaprtja. Uporaba tudi pred in po kirurških posegih, pred diagnostičnimi postopki, pred porodom.

Delovanje Lecicarbon svečk

Lecicarbon svečke delujejo odvajalno. Odvajalni učinek. CO2 aktivira črevesno peristaltiko in sproži refleks izločanja blata.

Odmerjanje Lecicarbon svečk

Običajni odmerek je 1 svečka. Po potrebi lahko postopek ponovite po 30-60 minutah. Svečke so primerne za dolgotrajno uporabo.

Primernost jemanja Lecicarbon svečk

Lecicarbon za odrasle je primeren tudi za otroke nad 12 let in odrasle.
Lecicarbon za otroke je primeren za otroke do 12 let.

Kdaj Lecicarbon svečk ne uporabiti?

Zdravila ne uporabljajte pri preobčutljivosti za katerokoli sestavino ali v primeru črevesne obstrukcije.

Lecicarbon svečke ob nosečnosti oziroma dojenju!

Lecicarbon za odrasle lahko uporabljate med nosečnostjo po posvetu z lečečim zdravnikom.
Uporaba med dojenjem je dovoljena.

Sestava Lecicarbon svečk

Zdravilne učinkovine:
ena svečka zdravila Lecicarbon vsebuje:
500 mg natrijevega hidrogenkarbonata in 680 mg natrijevega dihidrogenfosfata.

Pomožne snovi:
trda maščoba, (3-sn-fosfatidil) holin (=sojin lecitin, fosfatidi), brezvoden koloidni silicijev dioksid.

Terapevstske indikacije jemanja Lecicarbon svečk

Vse oblike pogostega zaprtja (habitualno ali kronično zaprtje), zlasti ob šibkem refleksu praznjenja danke, zaprtju zaradi hrane z nizko vsebnostjo vlaknin ali nezadostnega gibanja (bolniki, ki morajo ležati). Za olajšano praznjenje črevesja po kirurških posegih ali med popadki pred porodom.

Zdravilo Lecicarbon se lahko uporablja za izpraznitev črevesja pred kirurškim posegom ali diagnostičnim postopkom (npr. za rentgensko slikanje, rektoskopijo in pred porodom). Zdravilo Lecicarbon se lahko uporablja kot dodatno zdravilo, če druga uporabljena odvajala niso bila učinkovita.

Odmerjanje Lecicarbon svečk

Če ni predpisano drugače, vstavite v rektum eno svečko po potrebi. Po potrebi lahko postopek ponovite po 30 do 60 minutah.

Odmerjanje je pri odraslih, otrocih in dojenčkih enako, vendar je treba uporabiti ustrezno vrsto svečke. Zdravilo Lecicarbon se lahko varno uporablja dalj časa in ne povzroča odvisnosti.

Način uporabe Lecicarbon svečk

Eno svečko odstranite iz pakiranja, tako da jo ločite od dvojnega traku. Plastična robova primite z obema rokama in ju potegnite narazen. V rektum vstavite eno svečko.

Svečka se lažje vstavi, če se jo najprej pomoči v vodo. Kot lubrikant ne uporabljajte olja ali vazelina. Otroku po potrebi stisnite obe polovici zadnjice, da svečke ne iztisne takoj. Svečka začne učinkovati po 15 do 30 minutah.

Kontraindikacije ob uporabi Lecicarbon svečk

Tega zdravila ni dovoljeno uporabljati v primeru ileusa (črevesne obstrukcije), v primeru kakršnekoli bolezni analnega in rektalnega predela, ki lahko povzroči pretirano absorpcijo ogljikovega dioksida, zlasti pri otrocih in dojenčkih, in v primeru preobčutljivosti na sojo, arašide ali katerokoli pomožno snov zdravila Lecicarbon.
V prisotnosti taksičnega megakolona (patološko povečanje konca debelega črevesa iz različnih vzrokov) se sme zdravil o uporabljati le z izrecnim dovoljenjem letečega zdravnika. To zdravilo vsebuje (3-sn-fosfatidil) holin (= sojino olje, lecitini). Če ste alergični na arašide ali sojo, tega zdravila ne uporabljajte.

Posebna opozorila ob uporabi Lecicarbon svečk in previdnostni ukrepi

Niso znani in ob upoštevanju farmakoloških lastnosti niso verjetni.

Medsebojno delovanje Lecicarbon svečk z drugimi zdravili in druge oblike interakcij

Niso znane.

Plodnost, nosečnost in dojenje ob uporabi Lecicarbon svečk

Zdravilo Lecicarbon se lahko uporablja med nosečnostjo, ko zdravnik skrbno oceni razmerja med tveganji in koristmi.
Na podlagi trenutnega znanja lahko učinek širjenja prostornine ogljikovega dioksida zanemarimo. Zdravilo Lecicarbon se lahko uporablja med dojenjem. Ogljikov dioksid, ki nastaja, se ne izloča v materino mleko.

Neželjeni učinki jemanja Lecicarbon svečk

Sojin lecitin redko povzroča alergijske reakcije. Vstavitev svečke lahko občasno povzroči nekoliko pekoč občutek, ki hitro izgine.

Preveliko odmerjanje Lecicarbon svečk

Stranski učinki niso znani.

Zdravilo Lecicarbon deluje s fizično indukcijo refleksa za izpraznitev črevesa, ki jo povzroči sproščanje ogljikovega dioksida ob stiku svečke z vlago v rektumu. Ogljikov dioksid (CO2) je glavna sestavina plinastih produktov presnove, ki nastajajo pri prebavljanju vsebine črevesja. Od vseh črevesnih plinov najmočneje spodbuja gibanje rektuma. Zdravilo Lecicarbon pomaga pri zaprtju na enak način, izključno z dovajanjem CO2 ki se počasi in v majhnih mehurčkih sprošča iz svečke po vstavitivi v rektum.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Athenstaedt Athenstaedt
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja