Herbion jegličev sirup, 150 mL

Priporočamo za lažje izkašljevanje. Priporočamo za lažje izkašljevanje.
352632 12

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Herbion jegličev sirup ali sirup navadne materine dušice. Izdelek je tradicionalno zdravilo fito rastlinskega izvora, ki je namenjeno učinkovitemu lajšanju številnih težav prehladnega obdobja.

Jegličev sirup tako rešuje težave s težjim izkašljevanjem ter posledično zapletom zaradi izkašljevanja v času številnih prehladnih obolenj.

Kako Herbion jegličev sirup deluje?
Herbion jegličev sirup za izkašljevanje vsebuje vodna izvlečka korenin jegliča in zeli vrtne materine dušice, ter mentol.

Saponini, ki jih kot aktivne učinkovine vsebuje izvleček jegliča, delujejo ekspektorantno. Povečujejo izločanje sluzi v bronhijih, razredčujejo gosto lepljivo sluz in olajšujejo izkašljevanje.

Izvleček vrtne materine dušice deluje kot ekspektorans in bronhospazmolitik zaradi vsebnosti eteričnega olja, ki vsebuje timol. Pospešuje izločanje sluzi in olajšuje izkašljevanje, obenem pa deluje tudi blago spazmolitično.

Mentol deluje antiseptično in blaži vnetje sluznice, ter tako podpira delovanje eteričnega olja materine dušice.

Kdaj Herbion jegličev sirup uporabljamo?
Herbion jegličev sirup priporočamo za lažje izkašljevanje pri številnih boleznih, ki se pojavljajo v prehladnem obdobju:  
- ob vnetjih dihal, pri katerih je oteženo izkašljevanje goste bronhialne sluzi (bronhitis, faringitis),   
- prehladnih in gripoznih obolenjih, ki jih spremlja krčevit kašelj.

Kako herbion jegličev sirup uporabljamo

* otroci od 2 do 7 let starosti vzamejo 3-krat na dan 1 žličko sirupa,
* otroci od 7 do 14 let pa 3-krat na dan 1 do 2 žlički sirupa,
* odrasli in otroci, starejši od 14 let, jemljejo 3 do 4-krat na dan 2 žlički sirupa.

Priporočljivo je, da ob sirupu uživate veliko čaja in toplih napitkov, saj tako pripomorete k izboljšanju stanja migetalčnega epitelija.

Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Ob nosečnosti se uporaba zaradi pomanjkanja podatkov o varnosti zdravila ne priporoča.

Uporaba jegličevega sirupa

Jegličev sirup pred uporabo temeljito pretresite, da se vse sestavine med sabo dobro premešajo. Odmerite sirup ter ga zaužijte, po uporabi pa nekaj časa ne zaužije drugih snovi, z namenom, da omogočite močno delovanje sirupa.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Gripa

Visoka je tudi smrtnost, zlasti zaradi zapletov, predvsem pljučnice. Najbolj so ogroženi starejši bolniki, bolniki s pridruženimi kroničnimi boleznimi in otroci. Virus gripe lahko osamimo samo v času izbruha gripe. Zanimiv je podatek, da gripa prizadene samo določeno skupino ljudi, v določenem starostnem obdobju, čeprav tudi drugi nimajo protiteles proti virusu, ki povzroča gripo.

Gripe ne gre enačiti s prehladom. Tako prehlad kot gripa sta zelo nalezljivi okužbi dihal.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Krka Krka
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja