Lekotus sirup, 150 g

Prehransko dopolnilo s kombinacijo izvlečkov ozkolistne ehinaceje. Prehransko dopolnilo s kombinacijo izvlečkov ozkolistne ehinaceje.
2022-04-20 8,37 €
947750 5542

Ocene in mnenja

Opis

Prehransko dopolnilo s kombinacijo izvlečkov ozkolistne ehinaceje (ameriškega slamnika), islandskega lišaja in gozdnega slezenovca ob razdraženi in suhi žrelni sluznici s spremljajočim dražečim kašljem in hripavostjo.

Sestava

navadni sirup, tekoči izvleček ameriškega slamnika, glikolni izvleček islandskega lišaja, tekoči izvleček gozdnega slezenovca, natrijev benzoat 

Navodilo za uporabo

Otroci od 6. do 10. leta: 2,5 ml sirupa 3-krat na dan.
 
Otroci od 10 let naprej: 5 ml sirupa 3-krat na dan.
 
Odrasli: 10 ml sirupa 3 do 5-krat na dan.
 
 
Po želji lahko odmerek sirupa razredčite z vodo, čajem ali sokom.
 
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Pljučnica

Kako poteka zdravljenje?
Za zdravljenje pljučnice je pomembno, ali je pljučnica pridobljena v domačem okolju ali v bolnišnici. Na podlagi tega se zdravnik odloči, kateri antibiotik bo uporabil. Pri pljučnicah, pridobljenih v domačem okolju, je antibiotik prvega izbora penicilin. Če po treh dneh, to je 72 ur od prve vzete tablete antibiotika, ni nič bolje, antibiotik dodamo ali zamenjamo z drugim antibiotikom npr. makrolidom ali novejšim kinolonom. Počitek in ustrezno antibiotično zdravljenje in uživanje zadostnih količin tekočine v večini primerov zadostujejo, da se bolezen pozdravi.

Pri približno eni petini bolnikov s pljučnico zdravnik družinske medicine ugotovi težji potek bolezni in takrat se odloči, da bo bolnika napotil na zdravljenje v bolnišnico. Pri tem seveda upošteva socialne dejavnike in dostopnost do zdravstvene ter patronažne službe. Dejavniki tveganja za hujši potek pljučnice so starost nad 65let, alkoholizem, kajenje, spremljajoče kronične bolezni (srčno-žilna bolezen, sladkorna bolezen, kronična obstruktivna pljučna bolezen ipd.), podhranjenost, slabo bivalno okolje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: galensko zdravilo galensko zdravilo
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja