Masmi anatomski bombažni vložki, 16 kom.
Masmi anatomski bombažni vložki, 16 kom.
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Masmi anatomski bombažni vložki, 16 kom.

Proizvajalec: Masmi
Masmi vložki  narejeni iz 100% naravnega bombaža.
Cena: 4,52 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MASMI vložki so edini, ki so 100% narejeni iz 100% naravnega bombaža.

V običajnih higienskih pripomočkih (vložkih in tamponih) najdemo pesticide (zaradi vsebnosti neekološkega bombaža), kemične primesi in sledi dioksina,  kadar so higienski pripomočki beljeni s klorovim dioksidom. Nevarnega dioksina ni, kadar proizvajalci uporabljajo beljenje z vodikovim peroksidom.

Povprečna ženska v svojem življenju porabi 11.000 tamponov ali vložkov, torej je pomembno, kakšno vrsto izdelkov uporablja, saj je vpliv nevarnih snovi v teh izdelkih zaradi trajne uporabe gotovo pomemben. Nevarne snovi v teh izdelkih vstopajo v telo nemoteno in hitro, ker ima sluznica lastnost, da omogoča lahek prehod snovi.

Beljenje s klorom (prej z elementarnim klorom, danes s klorovim dioksidom) sprošča v okolje toksine, katerih ostanke najdemo tudi v končnem izdelku. Posledica proizvodnje so visoko toksični stranski proizvodi, kot npr. dioksin, ki se akumulirajo v okolju in maščobnih celicah živali. Podobni okoljski problemi nastanejo tudi, ko se ti klorirani proizvodi sežigajo kot odpadki, saj takrat dioksin nemoteno vstopa v okolje in se akumulira v prehrambeni verigi.

Dioksin, ki je stranski proizvod tudi pri beljenju s klorovim dioksidom (čeprav v zelo majhnih količinah, pravijo proizvajalci), je neposredno povezan z nastankom endometrioze, ki je hormonska in imunska bolezen, pri kateri tkivo, ki ga sicer najdemo v maternici, raste zunaj nje in v drugih delih telesa. Endometrioza lahko vodi v neplodnost, histerektomijo in dviga možnost nastanka določenih vrst raka.

Kadar se pri ženski pojavijo različni vnetni procesi, je navadno prvi zdravnikov nasvet uporaba  bombažnega spodnjega perila. Vendar težava ne bo odpravljena, če bo ženska hkrati brez premisleka še naprej uporabljala higienske pripomočke, ki vsebujejo sintetične materiale. Ženskam, ki imajo kožne alergije, srbečico, draženje, se simptomi običajno poslabšajo med mesečnim perilom zaradi stika sluznice s sintetičnimi in plastičnimi materiali, ki jih najdemo v večini običajnih higienskih izdelkov.

Po letu 1985 so se na trgu začeli pojavljati čedalje tanjši in čedalje bolj vpojni vložki, v katerih je tudi vedno več sintetičnih, izjemno vpojnih materialov, pridobljenih iz nafte, vrhnja »super prepustna« plast pa je v resnici zgolj tanka plastična folija z luknjicami.

Hkrati nekateri umetni materiali ne omogočajo dihanja kože in tako ustvarjajo primerno okolje za razvoj mikroorganizmov, ki lahko povzročajo različne zdravstvene težave.

Če se želite izogniti različnim zgoraj naštetim tveganjem, se lahko odločite za uporabo povsem bombažnih higienskih pripomočkov iz ekološko pridelanega bombaža. Na ta način se izognemo stiku s sintetičnimi in kemičnimi sestavinami, ki jih najdemo v običajnih higienskih izdelkih, kot tudi stiku z neekološko pridelanim bombažem, ki vsebuje visoke količine pesticidov. Pri pridelavi običajnega, neekološko pridelanega bombaža porabijo kar 25 % celotne svetovne porabe pesticidov, več kot 50 % pa je že genetsko spremenjenega.

Ženske, ki se zavedajo potrebe po zmanjšanju stika s sintetičnimi materiali in nepotrebnimi kemikalijami in dodatki ter s tem želijo odstraniti možni vzrok zapletov in bolezni, se odločajo za ekološko pridelane higienske vložke, ki so visoko kakovostni, izdelani iz čistih in naravnih materialov, niso beljeni s klorom in ne vsebujejo rayona, plastike in sorodnih sintetičnih materialov, ki imajo negativni učinek na naše zdravje in okolje.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Bolezen se pojavlja v večjem obsegu v tropskih deželah, manj v zmerno toplem pasu. To je sicer v nasprotju z visoko temperaturo in vlago tropskih dežel, ki verjetno ubijeta ciste, je pa morda v zvezi s slabšimi sanitarnimi razmerami in slabo poučenostjo prebivalcev teh področij o nevarnosti ameboze. Pri nas se pojavlja predvem pri tistih osebah, ki pridejo iz tropskih krajev.

Ukrepi za preprečevanje infekcije so: higiensko odstranjevanje iztrebkov; čiščenje pitne vode s fi1triranjem, kuhanjem ali dodajanjem kemičnih sredstev, npr. joda; zdravljenje bolnikov in cistonoscev; izogibanje surovim živilom, npr. zelenjavi, solati ipd., ki bi jih lahko okužili ljudje, ki imajo opraviti z živili, voda ali artropodi, predvsem muhe in ščurki; poučevanje prebivalcev o nevarnosti ameboze, o tem, kako se prenaša, o bolezenskih znakih in ukrepih za preprečevanje.
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Spletne vsebine

Intimna nega v poletnih mesecih!

Zaradi visokih temperatur in prekomernega potenja, je zelo pomembno, da v poletnih mesecih še posebej dobro poskrbimo za intimno nego. To pa ni pomembno le za naše dobro počutje, temveč predvsem za naše zdravje. Intimni predeli so zelo občutljivi,... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Nisita pršilo za nos, 20 mL

3,67 €

Bepanthen mazilo, 100 g

14,31 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.