Mepiform 5x7.5cm, 5 kom.

Obloga primerna za zdravljenje brazgotin. Obloga primerna za zdravljenje brazgotin.
2022-03-02 32,74 €
439657 6590

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 2
Ocena izdelka:
Bojana **** 25. 04. 2020 09:36
Gre rezati na željene kose (tudi obrezovati) in je v kožni barvi, kar nevpadljivo prekrije začetno r... Preberi več
Anita **** 1. 04. 2018 12:18
Super zadeva pri tretiranju ranin brazgotin Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Mepiform je lepljiva silikonska obloga za preprečevanje in zdravljenje hipertrofičnih in keloidnih brazgotin. Je tanka in prožna obloga kožne barve, kar omogoča diskretno namestitev in zakritje brazgotine. Je samolepilna in prevlečena s silikonskim gelom. Dosedanje izkušnje so pokazale, da topikalno apliciran silikonski gel pozitivno vpliva na hipertrofične in keloidne brazgotine. Mehanizem učinka ni znan, lahko pa je povezan s semiokluzivnimi lastnostmi obloge.
Značilnost Mepiforma je tudi uporaba Safetac tehnologije, ki zagotavlja učinkovito, a vendar izjemno nežno in koži prijazno lepljivost. Mepiform je potrebno nositi na brazgotini 24-ur dnevno. Priporočljivo je, da se vsak dan odstrani le za nekaj minut (npr. med tuširanjem), da pregledamo brazgotino. Kot že omenjeno, lahko nato namestimo isto oblogo nazaj na brazgotino, dokler ima le-ta še ohranjeno lastnost lepljenja. Povprečna uporaba enega obliža je približno 7 dni.
Za preprečevanje brazgotin je potrebno oblogo namestiti na zaceljeno rano ( pri kirurških ranah po odstranitvi šivov). Uporabljati jo je potrebno od 2-6 mesecev po zacelitvi rane, saj je v tem času še možna tvorba brazgotine.
 
Za zdravljenje že nastalih brazgotin pa je potrebno nositi oblogo od treh mesecev do enega leta, odvisno od stanja brazgotinskega tkiva. Raziskave so pokazale, da Mepiform dobro učinkuje tudi na brazgotine, nastale pred desetletjem ali več.
Lastnosti, da je obloga tanka, kožne barve, nepremočljiva, vendar prepustna za vodno paro, omogočajo, da je možno oblogo nositi nemoteno pri izvajanju vseh dnevnih aktivnosti, športov… Mepiform tudi ščiti pred UV žarki z močjo faktorja 7,7.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Gibanje za zdravo življenje

Za sproščanje
Mačka

Mobilizira hrbtenico in prispeva k usklajenosti dihanja s telesom.

Postavite se z razširjenima bokoma in pokrčenima kolenoma, z rokama se oprite nad kolenoma. Zadnjico potisnite nazaj (zadnjico na školjko), pogled je usmerjen v tla. Vdihnite skozi nos, potisnite hrbtenico previdno navzgor in naredite grbo. Zadržite ta položaj in dih, nato pa izdihnite in previdno potisnite hrbtenico navzdol ter jo usločite. Obstanite tudi v tem položaju, nato pa celotno vajo ponovite od tri- do štirikrat.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Mölnlycke health care Mölnlycke health care
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja