Metida dimetindenijev maleat gel, 30 ali 50 g

Metida dimetindenijev maleat gel je namenjen kratkotrajnem lajšanju srbečice zaradi kožnih bolezni in pikov žuželk ter sončnih opeklin.
3241 3241

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Metida dimetindenijev maleat gel je namenjen kratkotrajnem lajšanju srbečice zaradi kožnih bolezni in pikov žuželk ter sončnih opeklin.

Prednosti in lastnosti zdravila Metida gela

  • vsebuje dimetindenijev maleat
  • hitro učinkuje
  • preprosto za uporabo
  • nanos večkrat dnevno
  • izdaja brez recepta

Delovanje zdravila Metida

Zdravilo Metida v gelu vsebuje antihistaminih, natančneje dimetindenijev maleat. 1 gram gela vsebuje 1 mg dimetindenijevega maleata. Gel Metida ob nanosu ustavi srbečico, saj zavira delovanje histamina. Le-ta se namreč sprošča ob alergijskih reakcijah telesa. Zdravilo po nanosu prodre v kožo in v nekaj minutah srbenje in draženje izzvenita Gel ima tudi lokalno anestetičen učinek.

Gel Metida lahko kot zdravilo uporabite, da olajšate srbečico, ki je posledica kožnih bolezni (dermatozah), kot so kožni izpuščaji in urtikarija (koprivnica). Zdravilo Metida se lahko uporablja tudi pri pikih žuželk, pri sončnih opeklinah ter pri površinskih opeklinah prve stopnje (rdečica na koži). Gel lahko uporabite večkrat na dan in tako večkrat ublažite neprijeten občutek na koži.

Zdravilo Metida vsebuje 0,5 mg benzalkonijevega klorida na gram. Ta sestavina lahko povzroči draženje kože. Zdravilu je dodan tudi propilenglikol. Vsebuje 150 mg propilenglikola na gram. Zato kreme ne uporabljajte na na odprtih ranah ali večjih površinah razpokane ali poškodovane kože (npr. zaradi opeklin) brez posveta z zdravnikom ali farmacevtom. Propilenglikol lahko povzroči draženje kože.

V primeru, da se po treh dneh počutje poslabša ali se ne izboljša, se morate posvetovati z zdravnikom.

To zdravilo ni primerno za vas, če ste alergični na dimetindenijev maleat ali katerkokoli drugo sestavino zdravila. Prav tako gela ne uporabljajte, če je vaša koža poškodovana ali prizadeta.

Zdravilo Metida ni primerno za dojenčke in majhne otroke. V primeru, da načrtujete zanositev, ste noseči ali menite da bi lahko bili in če dojite, se pred uporabo posvetujte z zdravnikom. Če dojite, gela ne nanašajte na prsi in prsni bradavici.

Uporaba gela Metida

Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Celoten čas uporabe morate obvezno natančno slediti napotkom, ki so priloženi zdravilu ali tistim, ki vam jih je podal zdravnik oziroma farmacevt. V primeru negotovosti, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Gel Metida lahko na prizadeto območje nanesete od dvakrat do štirikrat na dan. Nanesite ga le, če je koža nepoškodovana. Po nanosu si umijte roke. Rok ne umivajte, če ste gel namenoma nanašali na kožo na rokah.

Zdravilo Metida lahko uporabljate samo 7 dni. Za daljšo uporabo se morate obvezno posvetovati z zdravnikom.

V primeru, da se po treh dneh uporabe simptomi ne izboljšajo ali pride do poslabšanja, se posvetujte z zdravnikom.

Če po pomoti zaužijete to zdravilo, nemudoma obvestite zdravnika.

Možni neželeni učinki

Neželeni učinki zdravila Metida so neznane pogostnosti, kar pomeni, da pogostnosti iz razpoložljivih podatkov ni mogoče oceniti.

Možni neželeni učinki so suha koža, pekoč občutek na koži ter alergijske reakcije s kožnim izpuščajem in srbenjem.

Sestavine

Učinkovina je dimetindenijev maleat. 1 g gela vsebuje 1 mg dimetindenijevega maleata.

Druge pomožne snovi so: karbomer, dinatrijev edetat, natrijev hidroksid (E524), propilenglikol (E1520), benzalkonijev klorid, prečiščena voda.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Šolar na poti do sebe - Oblikovanje osebnosti

Zato nadaljujem z izobraževanjem mentorjev, ki želijo delati z izbranimi šolarji. Če bo vsak od njih pomagal samo desetim šolarjem, da bodo našli pot do sebe, je uspeh zagotovljen. Ob tem puščam šolske sisteme take, kot so, saj so ogledalo časa, ki ga ni mogoče prehiteti.
Šolar na poti do sebe; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Belupo Belupo
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov