Miss Bibi kompresorski otroški inhalator
Miss Bibi kompresorski otroški inhalator
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Miss Bibi kompresorski otroški inhalator

Proizvajalec: Pic
Brezplačna poštnina!
Cena: 72,10 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Nameninhalator
Tip izdelkainhalator pripomoček, Medicinski pripomoček

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Enota Miss Bibì je medicinski pripomoček razreda II, ki tekoča zdravila v raztopini ali suspenziji pretvori v aerosol, da se jih lahko neposredno inhalira.

Razpršilec Acti-Fast Pro omogoča, da zaradi ustrezne velikosti aerosolnih delcev zdravilo prodre globlje v dihala. Naprava Miss Bibì je zasnovana tako, da lahko vanjo shranite vse priložene pripomočke (razpršilec, ustnik, nosnik, masko za odrasle in otroke).

Pred prvo uporabo naprave vam priporočamo, da preberete kratek seznam opozoril v navodilih, da boste seznanjeni s pravilno uporabo.

Za enostavnejšo uporabo glejte hitri uporabniški vodnik, ki je priložen izdelku.

Sestavine seta

A – Maska za odrasle

B – Maska za otroke

C – Ustnik

D – Nosnik

E – Zračna cev

F – Razpršilec Pic Acti-Fast Pro

F1 – Spojka razpršilca – pripomočki

PRIPRAVA IN UPORABA ENOTE

• Napravo in pripomočke vzemite iz embalaže in se prepričajte, da so brez kakršnih koli vidnih poškodb; če so poškodovani, jih zamenjajte ali se obrnite na servis PIC (www.picsolution.com).
• V razpršilec dodajte zdravilo in/ali fiziološko raztopino v odmerku, ki vam ga je priporočil zdravnik (od najmanj 2 ml do največ 10 ml).
• Razpršilec zaprite.
• Spojko razpršilca (F1) namestite na njegov zgornji valj.
• Zračno cev povežite z razpršilcem.
• Na spojko razpršilca namestite pripomoček, ki ga potrebujte za izvajanje terapije: masko za odrasle ali otroke, nosnik ali ustnik (deli aparata, ki so v stiku s pacientom, so narejeni iz biokompatibilnega materiala). Če niste prepričani, kateri pripomoček uporabiti, se posvetujte z zdravnikom.
• Cev povežite z izhodom stisnjenega zraka H).
• Pinski priključek kabla AC/DC-pretvornika povežite z napajalnim vhodom naprave (N).
• Vtikač AC/DC-pretvornika priključite na električno vtičnico.
• Napravo vklopite s stikalom za vklop/izklop in pričnite terapijo. 
• Priporočamo, da terapijo izvajate v udobnem sedečem položaju. Kadar tok aerosola ni več enakomeren in prihaja do prekinitev, za nekaj sekund prenehajte z izvajanjem terapije, da se lebdeče kapljice raztopine usedejo na stene razpršilca. Nadaljujte terapijo; ta se zaključi, ko razpršilec več ne dovaja razpršene raztopine.
• Ko zaključite terapijo, napravo izklopite, vtikač AC/DC-pretvornika izključite iz električnega omrežja, pinski priključek kabla AC/DC-pretvornika potegnite iz napajalnega vhoda naprave (N), odstranite pripomoček, ki ste ga uporabljali, ter napravo in pripomočke očistite skladno z navodili v razdelku„Čiščenje in vzdrževanje“.

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Pasovec

Posebna opozorila
Lokalna mazila imajo pri zdravljenju pasovca omejen učinek. Mehurčki vsebujejo virus Varicello zoster, ki lahko pri otrocih in osebah, ki še niso preboleli noric, povzročijo izbruh le-teh. Po prvem izbruhu pasovca je bolnik zaščiten pred ponovnimi izbruhi, pri 4 % ljudi pa se bolezen ponovi.

Herpes zoster, ki ga povzroča virus VariceIla zoster se najpogosteje pojavlja pri odraslih osebah in osebah z oslabljeno imunsko sposobnostjo, redkeje zbolijo otroci. Bolniki so kužni. Na prizadetem delu telesa, najpogosteje enostransko na trupu ali obrazu, redkeje na okončinah, se najprej pojavi peko ča bolečina, ki ji sledi izbruh herpetičnih mehurčkov. Zdravljenje je specifično in nespecifično, najpogostejši zaplet je postherpetična nevralgija.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Nameninhalator
Tip izdelkainhalator pripomoček, Medicinski pripomoček

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.