Mueller elastična kolenska manšeta, 1 manšeta

Elastična opornica omogoča trdno podporo kolena.
517658 2199

Ocene in mnenja

Opis

Ta elastična opornica omogoča trdno podporo kolena in varuje koleno pred poškodbami. Omogoča premikanje noge v vse smeri in je posebej primere za okorele, šibke in občutljive noge. Dizajn omogoča ustrezno udobje in preprečuje zdrsavanje opore, saj se močno oprime vaše noge. Zgornji del opore je narejen tako, da je onemogočeno zvijanje.

Tabela 
velikosti:
Merjeno okoli 
sredine kolena
SM 30 – 35 cm
MD 35 – 40 cm
LG 40 – 45 cm
XL 45 - 50 cm

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zvin sklepa

Kako poteka zdravljenje?
V prvih 48-72 urah je pomemben počitek, hlajenje z ledom, imobilizacija z elastičnim povojem, longeto ali mavcem ter dvig poškodovanega sklepa, da se olajša odtok tekočine. Z ledom hladimo po 10 minut z 10-minutnimi odmori. Hladimo preko gaze ali kakšne druge tkanine. S tem zmanjšamo otekanje mehkih tkiv sklepa. Lahko vzamemo tudi kakšno protibolečinsko tableto (acetilsalicilno kislino, ibuprofen ali paracetamol; ta zdravila tudi zmanjšujejo vnetni odgovor organizma). Ko oteklina izgine (navadno po tednu dni), začnemo s fizikalnim zdravljenjem, kar pomeni, da začnemo sklep počasi razgibavati do meje bolečine. Lahko ga tudi masiramo z izmeničnimi hladno-toplimi obkladki in s tem spodbudimo prekrvavitev. Masiramo lahko tudi z mazili, ki vsebujejo analgetik. Funkcionalno zdravljenje (razgibavanje in masaža z ledom že takoj po dogodku) je primerno le za manjše sklepe in to le takrat, ko je ob pregledu prisotna blaga bolečina.

Ob zadostnem počitku in po preteku določenega časa se večina zvinov pozdravi sama (večina v 2-3 tednih). Velika raztrganja vezi pa potrebujejo kirurško oskrbo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Mueller Mueller
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede