Nan OptiPro 3 nadaljevalno mleko, 800 g

<strong>Nan OptiPro 3 je nadaljevalno mleko za dojenčke in majhne otroke z dodatkom kulture Bifidobacterium Lactis. </strong> Nan OptiPro 3 je nadaljevalno mleko za dojenčke in majhne otroke z dodatkom kulture Bifidobacterium Lactis.
930598 19159

Ocene in mnenja

Opis

Nan OptiPro 3 je nadaljevalno mleko za dojenčke in majhne otroke z dodatkom kulture Bifidobacterium Lactis prilagojeno za posebne prehranske namene za dojenčke takrat, ko se začne uvajati ustrezna dopolnilna hrana in predstavlja pretežni tekoči del vse bolj raznolike prehrane takih dojenčkov. Nan OptiPro 3 je primeren za posebne prehranske namene za dojenčke, starejše od 1 O mesecev, in je lahko le del raznolike prehrane. Izdelka Nan OptiPro 3 se ne sme uporabljati kot nadomestek za materino mleko v prvih desetih mesecih življenja. Ob raznoliki prehrani lahko Nan OptiPro 3 uporabljate tudi v 2. letu otrokovega življenja kot glavno mlečno živilo. Odločitev o začetku uporabe dopolnilne hrane, vključno z vsakršno izjemo do 6. meseca starosti, se sprejme samo po nasvetu neodvisnih strokovnjakov s področja medicine, farmacije oziroma prehrane ali drugih strokovnjakov s področja nege matere in otroka, ob upoštevanju individualnih posebnih potreb za rast in razvoj dojenčka.

Jod in vitamin D

Jod prispeva k normalni rasti otroka. Vitamin D je potreben za normalno rast in razvoj kosti pri otroku. En pripravljen obrok (210 ml) zagotovi 50% dnevnih potreb po jodu in 42% dnevnih potreb po vitaminu D. Raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja so pomembni za zdravje vašega otroka. Ob raznovrstni prehrani za zagotovitev potrebnega vnosa joda in vitamina D priporočamo 2 obroka Nan OptiPro 3 dnevno.

Sestavine Nan OptiPro 3

Posneto mleko, maltodekstrin, oleina! palminega olja, permeat iz sirotke, koncentrat beljakovin sirotke, mlečni sladkor/laktoza, olje oljne ogrščice, sončnično olje, kalcijev citrat, emulgator: sojin lecitin, kalijev citrat, kalcijev hidrogenfosfat, ribje olje, natrijev klorid, natrijev citrat, vitamin C (natrijev L-askorbat), magnezijev klorid, kalijev fosfat, olje iz glive Mortierella alpina bogato z arahidonsko kislino (ARA), železov sulfat, cinkov sulfat, vitamin E (O,L-alfa tokoferil acetat), kultura Bifidobacterium Lactis, pantotenska kislina (kalcijev-O- pantotenat), niacin (nikotinamid), kultura Streptococcus Thermophilus, bakrov sulfat, vitamin B1 (tiamin mononitrat), vitamin A (retinil acetat), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), vitamin B2 (ribofiavin), natrijev selenat, vitamin 03 (holekalciferol), vitamin Kl (filokinon), folat (folna kislina), O-biotin, kalijev jodid, vitamin B12 (cianokobalamin). Ne vsebuje glutena. Količina kulture Bifidobacterium Lactis min 1 x 106 cfu/g. Količina kulture Streprococcus Thermophi/us min 5 x 105cfu/g.

Priprava Nan OptiPro 3 mlečne formule

Pred pripravo obroka si skrbno umijte roke.
Operite stekleničko in pokrovček z dudo, tako da odstranite vse ostanke mleka.
Nato ves pribor še 5 minut prekuhavajte. Posoda naj ostane pokrita do uporabe.
Prekuhavajte pitno vodo 5 min in jo nato shladite na ~40 °C.
Vlijte zahtevano količino ohlajene vode v prekuhano stekleničko. Za količino glejte preglednico hranjenja.
Uporabljajte izključno priloženo merico. Prašek poravnajte z vrhom merice.
Dodajte točno določeno število meric praška glede na starost otroka (glejte preglednico hranjenja).
Tresite stekleničko, dokler se prašek popolnoma ne raztopi.
Po uporabi merico pospravite v za to določeno mesto v posodi.
Posodo s praškom dobro zaprite. Shranjujte na suhem in hladnem mestu. Ne shranjujte v hladilniku ali zmrzovalniku. Po odprtju uporabite v 3 tednih.

POMEMBNO OBVESTILO:
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Pred uporabo tega izdelka se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali drugim strokovnjakom s podrocja nege matere in otroka. Izdelek je primeren za posebne prehranske namene za dojenčke od rojstva, kadar jih matere sploh ne dojijo ali ne dojijo dovolj.

Priloge

Dodatni opis

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Poznamo zaprte, preproste zlome, pri katerih kostni odlomki ne predrejo kože, in odprte, komplicirane zlome, pri katerih kostni odlomki kožo predrejo. Odprti zlomi so resnejši, saj lahko pride do okužbe rane, poleg tega pa so pri takšnih zlomih lahko hkrati poškodovani tudi živci in žile.

KAKŠNI SO ZNAKI?

Simptomi so odvisni od oblike zloma:

• nenaravni položaj okončine,

• bolečina, ki omejuje gibanje sosednjih sklepov,

• oteklina in poškodba tkiva nad zlomom,

• škrtanje ob pritisku na mesto zloma ali poskusu premika,

• pri odprtem zlomu tudi poškodba kože in podkožja, krvavitev, vidni kostni odlomki.

Pri vseh zlomih pride do notranje krvavitve, saj zlom poškoduje krvne žile.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Nestle Nestle
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja