Aptamil ProExpert LF (Lactose Free) začetno mleko za dojenčke brez laktoze, 400 g

Priporočljiva izbira za dojenčke z akutno diarejo in/ali intoleranco na laktozo. Priporočljiva izbira za dojenčke z akutno diarejo in/ali intoleranco na laktozo.
271985 5620

Ocene in mnenja

Opis

Definicija in lastnosti

Aptamil ProExpert LF je priporočljiva izbira za dojenčke z akutno diarejo in/ali intoleranco na laktozo. Formula ima prehranske prednosti pred formulama HN25 and SOM in prijaznejši okus, ki dojenčka spodbudi, da pije in nadomesti izgube. Formula je prehransko dovršena in zato primernejša za prehrano dojenčkov od rojstva naprej ali po 6.mesecu starosti kot del mešane prehrane.

V primeru akutne diareje se izguba vode in mineralnih snovi takoj nadomesti z uporabo glukozno-elektrolitske mešanice in se nadaljuje z vrsto prehranjevanja, ki se je uporabljal pred pojavom diareje (dojenje, hranjenje z začetnim mlekom ali mešano prehrano).

Če se stanje ne izboljša, se po nasvetu zdravnika pediatra priporoča formula brez laktoze, kot je Aptamil ProExpert Lactose Free.

Aptamil ProExpert LF vsebuje ustrezno količino elektrolitov, kar prispeva k nižji osmolarnosti formule in s tem zmanjšuje tveganje za nastanek osmotske diareje. Nov Aptamil ProExpert LF “Lactose Free” je dopolnjen tudi z dolgo verižnimi nenasičenimi maščobnimi kislinami (DHK in AK) in nukleotidi.
Beljakovine     1,3 g/100 ml obroka (kazein)
Maščobe     3,5 g/100 ml obroka
Ogljikovi hidrati     7,3 g/100 ml obroka
    (od tega maltoza 0,9 g, glukoza 0,2 g)

Sestavine Aptamil ProExpert LF 

kazein (iz mlečnih beljakovin), rastlinska olja, ribje olje, trikalcijev fosfat, trikalijev citrat, dikalijev hidorhenfosfat, kalijev klorid, sojin lecitin, kalcijev karbonat, magnezijev klorid, natrijev L-askorbat, tavrin, nukleotidi, L-karnitin, retinil palmitat, DL-alfa tokoferol, holin klorid, L-askorbinska kislina, L-triptofan, tiamin hidroklorid, cianokobalamin, holekalciferol, piridoksin hidroklorid, železov sulfat, manganov sulfat, cinkov sulfat, Dl-alfa tokoferil acetat, inozitol, folna kislina, riboLFavin, bakrov sulfat, D-biotin, D-pantotenat, kalijev jodid, fitomenadion, natrijev selenit.
Pomebno obvestilo

* Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne mlečne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom.

* Steklenička za hranjenje naj ne bo otroku nadomestilo za dudo »tolažilko«. Hranjenje po steklenički naj poteka samo toliko časa, dokler otrok resnično pije. Svetujemo, da najkasneje po prvem letu starosti otroka navadite piti iz skodelice.

Uporaba

Aptamil ProExpert LF je v primeru akutne diareje in/ali intolerance na laktozo primeren:

    * kot samostojna hrana za dojenčke od rojstva dalje,
    * po 6.mesecu starosti kot del mešane prehrane.

Priporočila za prehranjevanje so odvisna od dojenčkove starosti in diete.

Svetujemo, da je otrok vsaj do 18.meseca starosti hranjen z začetnim oz. nadaljevalnim mlekom za dojenčke (po dopolnjenem 12. mesecu starosti svetujemo Aptamil ProExpert 3).

Priprava in doziranje

Količino in število obrokov prilagodimo potrebam vsakega otroka posebej. Dojenček praviloma potrebuje dnevno 150–170 ml hrane na kilogram telesne teže. Odvisno od starosti otroka in od tega, kako hrano prenaša, se dnevna količina porazdeli na 6 do 12 obrokov.

Po 6. mesecu starosti otrok spije 150–250 ml tekočine na obrok

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Ohraniti kondicijo po porodu

Telovadba: Da razširjene mišice kar se da hitro spravimo v formo, je priporočljivo, da začnemo s primernimi vajami. Na splošno so primerne vse vaje, ki krepijo trebuh, noge in zadnjico, ter vaje, ki krepijo hrbtne mišice. Lahko nadaljujete tudi z vajami, ki ste se jih naučili pri tečaju za nosečnice, ali pa obiščete tečaj po lastni izbiri. Za začetek začnite počasi, ne obremenjujte se preveč in počasi, korak za korakom, stopnjujte svoj tempo. Če se bodo določeni gibi izkazali za neprijetne, jih izpustite, dokler se bolečina ne poleže. Čeprav se učinek vašega truda ne bo pokazal takoj, se potrudite in vztrajajte, saj boste hitro spet v formi.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Milupa Milupa
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov