x
Vse kategorije
Napro krema z ekstraktom divjega jama, 60 g
Napro krema z ekstraktom divjega jama, 60 g
Oceni izdelek in zasluži
4.8 51

Napro krema z ekstraktom divjega jama, 60 g

Proizvajalec: Napro
Za naravno lepši izgled ter vitalnost vašega organizma!
Cena: 35,27 €
CENA PRIHRANKA več kupiš, več prihraniš
Količina3+5+10+
Cena34,15 €33,55 €32,70 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkakrema
Težavapotenje
Čas uporabemenopavza

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Tomaž*** | 26. 11. 2014 22:07
/
Za moške in za ženske v starejšem obdobju - super zadevica.
Tatjana*** | 9. 03. 2015 01:00
/
Mislim, da je še prekmalu karkoli  reči. Kremo uporabljam 1 teden in zaenkrat ne zaznam sprememb. Vendar bom vsekakor sporočila karkoli bom zapazila na sebi .

LP, Tatjana
branka*** | 26. 03. 2015 01:00
/
Res dobra pomoč pri težavah v meni, nočna potenja zmanjšana na minimum...
Amalia*** | 7. 04. 2015 02:00
/
po enem tednu se pozna dvig energije
Bojana*** | 4. 10. 2015 02:00
/
prvo kremo sem kupila v Sanolaborju 13.8.2015 in jo uporabljala približno en mesec, drugo pa sem kupila pri vas. V tem obdobju sem zaznala zmanjšan apetit in veliko manj vročinskih valov. Moram priznati, da nisem dala testirati hormone temveč sem kremo kar pričela uporabljati. Po opisanih simptomih za premalo progesterona sem se našla v tebeli. Pomislila sem, saj mi ne more škodovati. In res sem zelo zadovojna, hvala!
LP
Suzana*** | 27. 11. 2015 01:00
/
Napro kremo mi je priporočila sodelavka in kakor ona, sem zadovoljna z njo. Pomagala mi je že po par dneh mazanja. Priporočam naprej!

Lep pozdrav, Suzana
andreja*** | 13. 12. 2015 01:00
/
Že dolgo časa imam težave z nizko energijo, napihnjenostjo, močne menstruacije ipd. Skoraj dva meseca sem razmišljala ali bi kupila ta izdelek ali ne. V seznamu lajšanja tegom sem se našla v kar nekaj vrsticah, in ker pri zdravstvu nisem dobila posluha (želeli so, da vztrajam pri preizkušanju kontracepcijskih tablet, ali materničnem vložku) sem se naposled le odločila, da ta izdelek kupim. Čeprav sem nejeverni Tomaž, moram priznati, da sem po desetih dneh uporabe dobila dodatno energijo, voljo, in napihnjenost pojenja. Tako da bom kremo uporabljala še naprej.
Jelka*** | 11. 04. 2016 02:00
/
Napro krema mi pomaga pri ohranjanju vitalnosti v menopavzi.(ohranja libido,zmanjšuje vročinske valove,dobro deluje na kožo...).Tudi cena izdelka pri vas je relativno ugodna v primerjavi z drugimi prodajalci v redni prodaji.(ne preko spleta).

LP, Jelka
darja*** | 29. 08. 2016 02:00
/
Pozdravljeni,
svoje ocene o artiklu ne morem podati, ker za4enkrat ni še nobene izboljšave. Predvidevam, da se po enem mesecu uporabe stanje izboljša.
Nataša*** | 21. 10. 2016 02:00
/
Zdravo...zdi se mi da že malo deluje in pridno mažem...lp
Simona*** | 21. 10. 2016 02:00
/
Kremo  Napro uporabljam že nekaj let, spoz nala sem po večmesečni uporabi, da mi blaži menopavzalne težave,  super mi je za kožo, ker je nevtralna in mi ne povzroča nobenih reakcij, mislim pa, da je malo predraga , in da je ta akcijska cena bistveno bolj sprejemljiva, tako da sem jo sedaj že drugič naročila v spletni lekarni, po dve skupaj, ker tako ni poštnine, pred tem pa sem jo kupovala v Sanolaborju, ki pa je že lep čas nima v akciji!  Upam, da boste to akcijsko ceno obdržali tudi v naprej!!
Lp. Simona
Mojca*** | 23. 12. 2016 06:12
Mojca Ramovš
Kremo uporabljam en mesec in se že poznajo pozitivni učinki. Manj nočnega potenja, več energije, manj napihnjenosti. Z uporabo bom nadaljevala, ker imam zelo boleče menstruacije in premalo progesterona in me predvsem zanima, če bo kaj vplivalo na zmanjšanje bolečin, saj ne želim uporabljati tablet, ki mi jih je predpisala ginekologinja.
Renata*** | 31. 01. 2017 13:01
kastelic.r@gmail.com
Napro kremo uporabljam cca. 14 dni in opazam izboljsave....ni vec glavobolov in nocnega potenja , veliko energije in boljse spanje....super je in enostavna za uporabo....
Renata
Irena*** | 13. 05. 2017 19:22
Napro
Napro kremo sem začela uporabljati pred 1,5 mesecem zaradi priporočila na bioresonaci, ker imam težave s pomanjkanjem progesterona. ker sem stara 47 let.  Težave sem imela z "ravlečeno" mestruacijo, ki se je vedno začela 5 - 7 dni prej kot bi se morala pa še trajala je 12 -14 dni, od začetnega 5-7 dnevnega "pacanja", 2-3 dnevnega močnega curenja in potem še 5-7 dnevnega čiščenja. Po uporabi kreme se je sedaj že 2 x začela na 28 dni in tudi manj dni mi traja.

Težave sem imela tudi z bolečimi dojkami, ki so me bolele že skoraj čez cel mesec in ne samo pred menstruacijo, sedaj je bistveno bolje.
Prav tako sem imela prej tudi izjemno suho kožo na obrazu, delali so me mi kar suhi lišaji, ki se jih nisem mogla rešiti niti z večkratnim diamantnim pilingom, niti z večkrat dnevno uporabo zelo mastnih in hranilnih krem in olj, sedaj je bistveno bolje, saj mi obstoječe kreme in olja "držijo" od jutra do večera. Tudi izgled obraza se mi je bistveno "pomladil", koža je bolj napeta, tudi gube so se mi zmanjšale.

Skratka krema je super, priporočam jo vsem.
Pozdravčki, Irena
Tomaž*** | 14. 10. 2017 07:31
cena
Pozdravljeni.
Krema Napro je super proizvod, vendar je cenovno kar visoko.
Jassna*** | 18. 10. 2017 11:56
tedyorama@gmail.com
Pozdravljeni,

progesteronsko kremo NaPro uporabljam že kakšna 4 leta, najprej iz radovednosti (ker sem nekaj o tem brala), ko pa sem se je navadila, sem ugotovila, da je moje počutje ob določenih dnevih oz. fazah, ki jih imamo ženske v mesecu boljše, znosnejše ali celo super. Predvsem je to v obdobju PMS-a, ki se kaže na nihanju razpoloženja, bolečih dojkah, čudnem počutju, večji utrujenosti ipd. Sem zelo zadovoljna.  Priporočam jo ženskam po 35. ali 40. letu, predvsem pa kasneje ženskam , ki so v fazi prehajanja v menopavzo, ki je lahko zelo neprijetna ter tudi za ženske v meni, ki se jim hormoni še niso čisto uredili. Morda tudi za moške. lp
SNEŽINKA*** | 23. 10. 2017 13:58
Odlična krema
Odlična in zelo koristna krema.
Vida*** | 20. 11. 2017 07:53
Najboljša krema!
POZDRAVLJENI
Z VAŠO KREMO SEM ZELO ZADOVOLJNA,IZGINILI SO MOČNI OBLIVI VROČINE,,NIMAM VEČ VALUNG IN SEM PRESREČNA DA SEM PO DOOOLGEM ISKANJU NAŠLA TO KAR SEM ISKALA KAR ŠTIRI DOLGA IN  MUČNA  LETA ,,PREIZKUSILA VRSTO ZELIŠČNIH KAPSUL,KAPLJIC,, OBLIŽEV ITD.,,,IN ZAPRAVILA VELIKO DENARJA ZA NIČ.RES SEM VAM HVALEŽNA ZA TO KREMO IN JO PRIPOROČAM VSEM,KI IMAJO TEŽAVE V MENOPAVZI.ME PA ZANIMA ČE IMATE KAKŠNO ZDRAVILO PROTI NESPEČNOSTI.SEM MISLILA DA BOM BOLJŠE SPALA,KER NIMAM VEČ VALUNG,AMPAK MOJE SPANJE SE NI IZBOLJŠALO IN VEČINOMA NOČI JE NEPRESPANE,,ZASPIM IN SE VSAKO URO ZBUJAM,POTEM PA NE MOREM NAZAJ ZASPATI.HVALA VAM ZA VAŠO POMOČ .
ŠE ENKRAT HVALIN LEP POZDRAV
VIDA
NIna*** | 22. 07. 2018 16:39
Za vsako žensko, ki trpi za PMS!
Najboljša formula za zmanjšanje nadležnega PMS-a  je zagotovo krema NAPRO. Uporabljam jo 14 dni pred vsako menstruacijo. Lahko potrdim, da je krema izjemna pri tovrstnih težavah! Pravo olajšanje in velika sreča v majhni tubi! Zraven kreme uporabljam še VITEX AGNUS tabletke ter občasno še Ašičev čaj- za ženske, Najboljša možna kombinacija!  Priporčam vsem ženskam, ki se srečujejo s PMS in še vedno niso našle svoje formule, ki bi jim "tiste" dni naredile  veliko bolj prijetne in optimistične!
Mojca*** | 14. 09. 2018 20:50
Odlična krema
Kremo uporabljam skoraj dve leti. Z uporabo sem pričela zaradi močnih menstrualnih krčev potem, ko mi je ginekologinja predpisala hormonsko terapijo. Ker nisem želela uporabljati kemije sem se odločila, da najprej preskusim s kremo. Izkazala se je za odlično, saj so se močne krvavitve občutno zmanjšale, krčev pa od takrat nimam več. Pred kratkim sem bila spet pri ginekologinji in sem ji povedala za kremo. Zelo jo je zanimalo, nič ni bila užaljena, ker ne jem tablet in mi je svetovala, naj jo kar še uporabljam, če ima tako pozitivne učinke.
Zdaj jo namažem 1x dnevno na notranjo stran rok in zadošča., da nimam več krčev in močnih krvavitev.. Priporočam kljub visoki ceni.
Romana*** | 15. 09. 2018 08:59
Napro
Napro kremo uporabljam ze kar nekaj casa. za kremo mi je povedala sodelavka, kateri sem zelo hvalezna. Imela sem veliko drobnih tezav, ki spremljajo menopavzo. Od slabega pocutja, hitre menjave razpolozenja, glavobolov, bolecin v sklepih, vrocinskih oblivov.... Kosem za ela uporabljati napro kremo, so tezave pocasi postajale vse blazje in blazje. Ze pred tem sem preizkusila vse oz. veliko vsega, kar sem prebrala ali mi je kdo priporocal in mi povedal svojo izmusnjo, vendar  obena druga zadeva  ni bila niti priblizno tako ucinkovita kot NAPRO krema. Toplo priporocam.kot sem jo ze mnogim prijateljicam, znankam in tudi kaksnemu moskemu.
Romana*** | 18. 10. 2018 10:29
Napro - spodaj je moja pohvala kremi, napisana 15.09.18
Napro kremo uporabljam ze kar nekaj casa. za kremo mi je povedala sodelavka, kateri sem zelo hvalezna. Imela sem veliko drobnih tezav, ki spremljajo menopavzo. Od slabega pocutja, hitre menjave razpolozenja, glavobolov, bolecin v sklepih, vrocinskih oblivov.... Kosem za ela uporabljati napro kremo, so tezave pocasi postajale vse blazje in blazje. Ze pred tem sem preizkusila vse oz. veliko vsega, kar sem prebrala ali mi je kdo priporocal in mi povedal svojo izmusnjo, vendar  obena druga zadeva  ni bila niti priblizno tako ucinkovita kot NAPRO krema. Toplo priporocam.kot sem jo ze mnogim prijateljicam, znankam in tudi kaksnemu moskemu
Barbara*** | 25. 11. 2018 04:21
Super krema
Odlična krema za menopavzo
Branka*** | 8. 02. 2019 02:59
Beblerjev trg 13
Odlicna krema
Alenka*** | 16. 03. 2019 12:01
Super kremica!
Pozdravleni,

Z NAPRO kremo sem zelo zadovoljna. Uporabljam jo redno. Razen da mi mehča suho kožo blagodejno vpliva tudi na razpoloženje in energijo čez dan. Ker sem v pred menopavzalnem obdobjem mi lajša čustvena nihanja in druge izzive, ki se pojavljajo ženskam v tem obdobju. Sem zadovalljna in jo bom še naprej uporabljala. Še posebno se mi dopade, ker je naraven produkt in nima škodljivih stranskih učinkov. Razmišljam tudi o jemanju divjega jama v kapsulah.


Lep pozdrav,

Alenka
MILAN*** | 3. 04. 2019 09:36
Odlična krema
Kremo uporabljam skoraj dve leti. Z uporabo sem pričela zaradi močnih menstrualnih krčev potem, ko mi je ginekologinja predpisala hormonsko terapijo. Ker nisem želela uporabljati kemije sem se odločila, da najprej preskusim s kremo. Izkazala se je za odlično, saj so se močne krvavitve občutno zmanjšale, krčev pa od takrat nimam več. Pred kratkim sem bila spet pri ginekologinji in sem ji povedala za kremo. Zelo jo je zanimalo, nič ni bila užaljena, ker ne jem tablet in mi je svetovala, naj jo kar še uporabljam, če ima tako pozitivne učinke.
Zdaj jo namažem 1x dnevno na notranjo stran rok in zadošča., da nimam več krčev in močnih krvavitev.. Priporočam kljub visoki ceni.
Katja*** | 9. 04. 2019 16:47
Odlična krema
Napro kremo uporabljam več kot leto dni in odkar jo uporabljam imam redne menstruacije.
JANA*** | 5. 02. 2020 14:02
Super
Kremo Napro uporabljam zdaj že skoraj eno leto. Lajša mi moje težave pri menopavzi in sicer z oblivi vročice. Pred tem sem imela močne oblive vročice, tako podnevi kot ponoči.  Najhujše je bilo ponoči, ko sem se morala večkrat tudi čisto preobleči, ker sem bila čisto mokra. Ko pa sem se začela mazati z kremo Napro (zjutraj in zvečer) so se oblivi že po enem tednu zmanjšali v čisto znosno obliko. Zdaj se mi ni več potrebno preoblačiti, tekom dneva pa oblivov vročice skoraj nimam več. Tako, da jo priporočam vsem ženskam, ki imajo enake težave.
Danica*** | 27. 03. 2020 11:09
GOSPOSVETSKA 41 MB
Krema ni odlično lajša predmenopavzalne težave.
Maja*** | 18. 04. 2020 08:32
Gradišče 18 a
Sem zadovoljna s kremo, jo uporabljam že več časa
Andreja*** | 24. 04. 2020 10:29
Manžan 40
Pozdravljeni.
Napro krema je krema brez katere si ne predstavljam, da bi bila. Lažje spim, ne potim se tako pogosto, koža mi žari.
Jasmina*** | 28. 04. 2020 18:24
priporočam
Nujno priporočam vsem, ki želijo na "naraven način" uravnati hormone.
Božidar*** | 26. 07. 2020 11:43
Super izdelek
Žena jo preprosto obozuje, manj menopavzalni problemov, za razliko v obdobju, ko so ji zdravniki predpisovali neke hormonske tablete. Narava je spot pokazala da e je potrebno obracati nanjo, ne pa na neke zdravniške zvarke
azra*** | 4. 08. 2020 13:03
azrakadiric@gmail.com
Kremo uporabljam dober mesec. Mogoče opazim malo več ovulacijske sluzi na spodnjem perilu, kar je super, drugih sprememb nisem opazila. Tudi cena je v primerjavi z drugimi ponudniki, zelo ugodna.
Simona*** | 27. 08. 2020 09:36
Golo
Leta sem se borila z bolečimi mesečnimi bolečinami dokler nisem zasledila Vitexa in Napro kreme. Šele ko sem po 3 mesečnem jemanju Vitexa dodala še napri krema so bili vidni rezultati že po 14 dneh rednega mazanja kreme, zjutraj in zvečer, na zapestje, vrat in dojke. Mesečni cikel se je uredil in boleče menstruacije postale znosne. Opazila sem tudi da mi je izginila 1 cm velika bulica na dojki, kjer sem redno mazala napro kremo. Preizkusila sem veliko prehranskih dopolnil in sem bila zelo skeptična, vendar mi ni žal, saj sem zelo zadovoljna z obema izdelkoma, ki jih bom redno uporabljala še naprej. 3 mesece uporabe in nato 1 mesec pavze itd. Moja lekarna pa ima najcenejšo ponudbo teh izdelkov. :)
Karmen*** | 27. 10. 2020 12:09
Odlična krema
Po več letih hormonske terapije zaradi prezgodnje menopavze, katera je bila prekinjena s strani genikologa sem se dolgo borila z vsemi znaki menopavze. S strani zdravnikov mi je bilo receno naj spremenim prehrano in naj si v lekarni kupim tablete na zeliščni bazi. NAPRO KREMO mi je priporocila gospa na bioresonanci in težave, katere so bile v mojem primeru teško znosne (nespečnost, oblivi,potenje,suha vagina...) izginile po 2 tednih. Kremo redno uporabljam že 3 LETA. PREZADOVOLJNA in PRIPOROČILA bi jo vsem ženskam v vseh obdobjih življenja. Pohvale MOJI LEKARNI, katera ima odlično izbiro in ugodne cene. Lp Karmen
Edita*** | 6. 11. 2020 10:57
VELUŠČKOVA ULICA 7,6000 KOPET
Kremo uporabljam zdaj že dober mesec dni. Za mano je že ena menstruacija, ki je bila znatno boljša od ostalih: manj krčev, manjša krvavitev in manjši glavoboli ter manjša želja po hrani. Tudi PMS je bil skoraj "neopazen". Priporočam res vsaki ženski, ki ima težave z menstrualnimi krči in obilnimi krvavitvami!
Leo*** | 20. 11. 2020 11:38
Le dobre izkušnje
Krema je zelo učinkovita pri vrsti težav, ki jih spremljata klimakterij in menopavza. Izvrsten, neškodljiv nadomestek hormonskim terapijam. Morda učinek ne bo takojšen, vendar je potrebno bit vztrajen. Priporočam v prvem tednu "močnejšo dozo" (2x/dan malo več kreme), da se hitreje prime, potem se lahko maže tudi manj ali po potrebi. Največji učinek sem zaznala pri neprijetnih vročinskih oblivih in pomanjkanju energije. Tuba bi morala zadostovat za vsaj 2.5 meseca, kar v končni fazi tudi opraviči ceno. Toplo priporočam.
Polona*** | 22. 02. 2021 11:40
Krema Napro
Kremo Napro se začela uporabljati na priporočilo ginekologinje, uporabljam jo od 10.dne cikla dalje do menstruacije. Počutim se mnogo bolje, nimam predmenstrualnih glavobolov in nočnih oblikov, poleg tega krema deluje pomlajevalno, kar je pri mojih letih tudi pomembno. Kremo Napro  priporočam tudi svojim kolegicam in strankam, ki prihajajo na bioresonančno svetovanje. Odzivi na kremo so zelo dobri, zato jo priporočam vsem ženskam, ki se srečujejo  s težavami - PMS, nočno oblivanje, močne krvavitve, bolečine v trebuhu. Uporabljajo jo lahko tudi moški - pomlajevalni učinek.
Danica*** | 14. 04. 2021 17:40
Danijela
Prijateljica mi je priporočila Napro kremo, saj je opazila, da imam precej težav, ki jih prinaša menopavza, slabo počutje, utrujrnost, zbujanje ponoči in nihanje razpoloženja.Rekla sem si zopet ena marketinška fora in pozabila, toda težave so se stopnjevale in vsi okoli mene so mi svetovali naj obiščem zdravnika, da mi predpiše zdravila.Ker ne maram zdravil sem pomislila, da vseeno poizkusim kremo.Naročila sem in takoj začela z uporabo, ni mi žal, ponoči spim, oblivanja so izginila in počutim se odlično.Hvala Napro.
Diana*** | 18. 04. 2021 13:58
Lajšanje menopavzalnih tegob
Kremo sem kupila z namenom lajšanja menopavzalnih bolečin in krema je res super. Redno jo uporabljam jo že par let, je zelo v pomoč pri vročinskih valih, nivo energije je višji, pusti prijeten občutek na koži  in nasplošno počutje se je izboljšalo. Krema je moja stalnica v domači lekarni. 1 tubo kreme imam kar nekaj časa in tudi cena je v redu na vaši spletni lekarni v primerjavi z drugimi lekarnami. Za vse, ki težje prenašajo menopavzalne simptome, vsekakor priporočam nakup, saj res pomaga in lajša težave.
Klavdi*** | 7. 05. 2021 09:51
Napro krema
Kremo sem kupila po nasvetu da pomaga pri uravnavanju spolnih hormonov, predvsem progesterona. Istočasno semnimelanprisotnihbkar nekaj težav značilnih za menopavzo. Kremo uporabljam redno in odkar jo uporabljam so se mi umirili znaki menopavze, predvsem vročiski oblivi, ki so bilo že tako intenzivni da si močno načeli kvaliteto mojega življenja.  Po nekaj  mesecih uporabe nimam več znakov menopavze, nivo hormonov pa se mi je nekoliko popravil. Uporaba je enostavna, krema se tudi zelo hitro vpije v kožo.

Opis

Raven progesterona dramatično upade po dopolnjenem 30. letu starosti, kar pomeni, da prevlada estrogen, ki ustvarja simptome menopavze, kot so pridobivanje teže, depresija ter zmanjšan libido.

Napro krema vsebuje progesteronu podobno snov - pod imenom diosgenin!

Progesteronu podobne snovi v kremi Napro zagotavljajo povsem varno in priročno sredstvo za lajšanje številnih tudi dermalnih težav. Veliko tako imenovanih modernih tegob je mogoče preprečiti ali celo odpraviti s tovrstno dermalno terapijo.

Kaj je Napro krema?

Je krema za kožo, ki vsebuje progesteronu podobno snov (izvleček diosgenin) ter ne vsebuje nobenih barvil ali dišav.
Diosgenin je namreč povsem naravni izvleček iz mehiške koreninice divjega jama.

Uporaba:

Naravna krema Napro je preprosta za uporabo, varna in brez tveganja na zdravje.
S kremo v svoje telo ne vnašamo nič sintetičnega oz. tujega in telo kremo prepozna kot svoj lasten proizvod.
Napro kremo nanašajte le na tanko kožo vašega telesa (pregib roke, pregib noge).
Kremo namažite vsakodnevno in sicer od 1/4 do 1/2 čajne žličke in sicer 2 krat dnevno.

Napro krema vsebuje:

* diosgenin - povsem naravna sestavina, pripravljena iz koreninice divjega yama!

* izvleček lubja - je naravni organski konzervans in je učinkovit naravni nadomestek za pogosto uporabljene škodljive kemične konzervanse, kot so "parabeni"

* vitamin E - iz rastlinskih olj

* destilirano vodo

* kapronske trigliceride - rastlinske maščobne kisline pridobljene iz kokosovega olja, ki so idealni "prevoznik" za diosgenin, saj prodrejo v kožo in se zlahka absorbirjo, ne pustijo mastnih madežev in kožo dobro vlažijo - to ni mineralno olje in je nerafinirano

* cetearilni olivat - naravni emulgator iz oljčnega olja, ki zmanjšuje izgubo vlage in ima visok vlažilni učinek

* beta karoten (ekstrakt korenčka), aloe vera, rožmarin, olje avokada, sadne kisline

Napro krema vsebuje samo rastlinske snovi. Izdelek ni testiran na živalih.

Napro krema ne vsebuje strupenih snovi - kot so rastni hormoni - ki jih najdemo v današnjih živalskih proizvodih.

Popolnoma organska krema, brez dodanih parabenov ali ostalih aditivov.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Šolar na poti do sebe - Oblikovanje osebnosti

K odločitvam so me napeljala dolgoletna opažanja mladostnikov in njihove pogostne negativne podobe o sebi, ki so si jo ustvarili zaradi neustreznih, največkrat negativnih povratnih sporočil odraslih. Očitno nas je sram pohvale in drugih lepih besed, ki naj bi jih šolarju posredovali ob doseženih uspehih. Z jezika nam gredo lažje stroge sodbe in kot kamen trde kritike, ki se globoko zagozdijo v mladostnikove možganske sinapse in mu grenijo življenje.

Kot bi mu hoteli dopovedati, naj si izbije iz glave mladostno vihravost in si nadene masko zajedljive in trpke resnobe. Prav temu se želim izogniti in mladostnika spodbujati, da ohrani v sebi moč in iskrivo otroško ustvarjalnost, ki mu daje veselje do življenja ter polet in smisel delovanja.

Ker sem učinkovitost vključil v zadnji sklop delavnic, naj bi se mladostnik z njimi srečal šele tretje ali četrto leto srednje šole, ko si je nabral dovolj izkušenj iz prejšnjih delavnic. To še ne pomeni, da ga pred tem ne bi smeli opogumljati s pohvalami, kadar si jih zasluži. Izkušnje se namreč medsebojno prepletajo inje za večjo učinkovitost primerno ponavljati posamezne vaje iz prejšnjih let. Nemara je bistvo celovitosti prav v spletu okoliščin in sprotnem iskanju rešitev, ki jih teoretično načrtovanje v moji glavi pač ni moglo predvideti.

Odnos do sebe naj mladostnik utrdi preko občutka lastne vrednosti, ki predstavlja odnos med idealno in dejansko podobo o sebi. Idealno podobo mu vsiljujejo starši, dejansko okoliščine. Če so cilji zastavljeni previsoko, jih ne bo zmogel doseči in bo zaradi nezaupanja v dejanske sposobnosti razvil nizek občutek lastne vrednosti. V predšolskih letih je ta občutek še visok, a mu ga v šolskih letih počasi rušijo, saj se še ne zna upirati pretrdim besedam odraslih.
Šolar na poti do sebe; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Super Omega 3, 100 mehkih kapsul

18,90 €

Lekadol 500 mg, 20 tablet

3,59 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkakrema
Težavapotenje
Čas uporabemenopavza

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.